Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 22.12.2004, 22:22   #1
mati1700
Wymiatacz

Data rejestracji: 17.07.2002
mati1700 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dobrze wam znany temat - nowy komp

Zbudowalem sobie taką konfiguracje , do tego dochodzi jakas plyta glowna na nforce4 (Może podpowiecie jaka troszke czytalem o nadchodzacych mobo ,ale nie mam sprecyzowanego konkretu. Niestety trzeba czekac do stycznia ,wiec zamiast kupic kompa moge narazie pomyslec jak bedzie wyglądał ) :

1. Taśma do HDD CoolerMaster 133 TTC-A24 (tasma ta mniej zajmuje , poszczegolne wtyki sa tak jakby polaczone okraglym kablem ,ale tu sami specjalisci to co ja ucze ojców dzieci plodzic )
2. Spire SoundPad - maty wygłuszające x2 (mysle ,ze przydatna rzecz szczegolnie ze po 4 latach pracy na "radzieckiej lodzi podwodnej" [nigdy wiecej cooler master ]nalezy mi sie cisza jak w operze po stronie widowni).
3. Maxtor DiamondMax 10 200 GB (ATA/133, 8MB) 6B200P0 ( Czy moze WD ?)
4. Logitech MX310 Optical Mouse ( Jak wam sie widzi ta myszka ? Jesli chodzi o logitecha mam dobre zdanie o tej firmie ,aktualnie jade 5,5 roku na jednej myszce i nadal chodzi bez zarzutu ,ale wiadomo po takim czasie to by sie juz przydalo cos nowego kupic)
5. AMD Athlon 64 3200+ BOX (Socket 939)
6. Taśma do FDD tu to pewne n/c
7. FDD 1,44MB 3,5" - silver tu tez (chyba)
8. Pentagram Freezone QVC-120 Cu (Moze ktos posiada i moglby powiedziec jak sie sprawuje , czytalem ,ze jest duzy i w miare cichy , czy to prawda ?)
9. DDR 2x 512MB Dual PC-400 TwinMos CL 2.5 (szczerze mowiąc to nie wiem czy nf4 bedzie obslugiwal Dual Channel)
10. Zasilacz do obudowy Chieftec (HPC-420-302-DF) 420W
11. Pasta Arctic Silver Alumina Adhesive (tu jestem zielony , strzelalem Wiem tylko ze ise nie poleca siliconowych past)
12. Modecom Enjoy - czarna - 300W ( Z obudowy wyrzucam zasilacz na rzecz Chiefteca)
13. Creative Inspire***8482; T7900 7.1 BOX (Warto czy nie ?)
14. Lite-ON DVD+/-RW SOHW-1653S (Jedni pisza ,ze LiteON jest super inni ,ze tandeta , kogo sluchac ? )
15. GeForce 6600 Gigabyte GV-NX66256DP 256MB (128-bit) TV/DVI BOX (PCI-E) (Wiem ,wiem 12 potokow to ekstra wynalazek ,ale stwierdzilem ze nie warty 700zł doplaty ,wiec wybralem 8 potokowego GF).

Jakies sugestie ? Cos zle wybralem , staralem sie sporo czytac na tematy sprzetu (ostatnimi czasy , bo mialem sporo zaleglosci) , wydaje mi sie ,ze chyba jest ok ,ale moze sie myle.Dzieki za wszelkie odpowiedzi i podpowiedzi Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniany przez mati1700 : 22.12.2004 o godz. 22:28
mati1700 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: