![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
podkrecanie athlona k7
mam kompa z prockiem athlon k7 650mhz jeszcze w tej wersji na slocie A, mobo epox ep7-kxa
do tej pory udalo mi sie toto podkrecic tylko przez zmiane FSB z 100 na 115 ale po tym komp mi sie zrobil niestabilny z powodu za wysokiego taktowania PSI [wychodzi 38mhz] jak to inaczej podkrecic - mozna sie jakos dobrac do mnoznika przy pomocy lutownicy? |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
w slotowych k7 możliwe to było za pomocą tzw. golden fingers /tylko jak pamiętam to trzeba zdjąc obudowę z tego proca a to jest cout uciążliwe/
na tomshardware kiedyś dawno temu był opis jak zmieniać mnożnik za pomoca tych dodatków do proca i pewnego urzadzonka BTW 38MHz na PCI to nie jest wcale tak dużo / ja mam zwykle w tych okolicach i żadnych niestabilnosci nie stwierdzilem (zwykle problemy stwarza sieciówka lub sound zintegrowany z płytą o ile oczywiście pamięci sa ok i wytrzymują na tym fsb te timingi na jakich własnie jedziesz , a może by tak podnieśc ciut napiecie/ pozdro
|
|
|
|
#3 |
|
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Można podkręcać przy pomocy takiego urządzonka jak w linku :
http://www.sirius.pl/product.php?act...&id=5452&sid=1
|
|
|
#4 |
|
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
znalazlem artykoj na tom's hardware jak to sie dokladnie robi metoda "na lutownice" http://www17.tomshardware.com/cpu/19...rclock-03.html
jak by mi sie udalo napisze co i jak |
|
|
|
![]() |
|
|