Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.07.2004, 01:11   #1
Eliasz
Prorok na F.O.R.U.M.

Data rejestracji: 01.01.2002
Eliasz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
dostęp do folderu MojeDokumenty w WinXP

Opisze może po koleii sytuację.
Otóż przychodzi do mnie kolega z dyskiem i chcemy się dostać do jego folderu "Moje dokumenty". Ale jak wiadomo Win-XP jeśli jest założone hasło użytkownika zabrania dostępu do tego folderu.
I tu pytanie: Jeśli znam hasło to czy jest jakaś możliwość dostania się do tego folderu czy raczej się nie da?
Eliasz jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.07.2004, 10:22   #2
Mily_
Formatowiec...

Data rejestracji: 03.08.2003
Mily_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No jeśli zabrania dostępu hasło użytkownika to po wpisaniu hasła powinno się odblokować. Jeśli natomiast nie jest zablokowane hasłem to sie nie da.
bardziej podniecające i interesujące"
Donna Watsonon
Mily_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.07.2004, 11:16   #3
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
z poziomu administratora masz dostęp do wszystkiego, więc nie wiem w czym masz problem.
Chyba, że to komputer tatusia, a ty jesteś userem "okrojonym".

Wogóle dziwny problem ponieważ dysk kolego powinien być widziany jako dysk z danymi a nie system z ograniczonym dostępem. Przecież system z jakiego pracujecie jest uruchamiany na Twoim komputerze-przez Twój dysk.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.07.2004, 20:44   #4
Eliasz
Prorok na F.O.R.U.M.

Chyba troche zamieszałem i troche się nie rozumiemy.

Chodzi mi o to że wszystko jest normalnie (system ładuje się z mojego dysku itd.) z tym że podłączyłem jeszcze dysk kolegi żeby sobie coś od niego przegrać np. film. Ale w tym jest problem że on ma ten film w katalogu Moje Dokumenty.
Stary 04.07.2004, 21:15   #5
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Prawym myszy i tam powinna byc opcja, ktora umozli przejecie tego katalogu.
Poszukaj jakies udostepnianie (wlasciwosci itp) lub cos w tym stylu.
Nie pamietam juz dokladnie bo dawno czegos takiego nie robilem ale byl wlasnie taki sposob.
Stary 04.07.2004, 21:22   #6
Mirek-1977
Pentium4ever

Data rejestracji: 06.12.2003
Mirek-1977 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
1. wchodzisz na partycję systemową kolegi
2. następnie katalog "Documents and Settings"
3. później katalog o nazwie takiej jaki jest profil pod którym kolega się loguje do systemu
4. a w nim jest katalog "Moje dokumenty"

o ile Twój kolega nie zmienił miejsca docelowego "Moich dokumentów", bo ja np mam je przeniesione na partycję D i jeśli poszedłbym do kogoś z dyskiem wygląda to tak:

#:\Documents and Settings\Mirek\Moje dokumenty

# - to litera dysku (u mnie jest tuż za systemową więc druga, a będąc u kolegi muszę dodać jeszcze ilość jego partycji)

Jeśli kolega ma system na FAT32 to spoko jeśli na NTFS to chyba tam nie wleziesz nawet jeśli system uruchamiany jest z Twojego dysku to system NTFS nie pozwoli sobie tak łatwo w katalogach systemowych grzebać.

Miałem podobną sytuację i koleś musiał wrócić z dyskiem do domu skopiować wszystko z "Moich dokumentów" w inne miejsce abym mógł sobie skopiować pare MPtrójek(wystarczy przenieść zawartość na tą samą partycję).
Mirek-1977 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2004, 08:51   #7
Igloo
PiwoWar

Data rejestracji: 01.12.2003
Igloo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a może zostało włączone szyfrowanie? bo jeśli tak to lipa po całości. a największy bedzie cyrk jak koledze system zdechnie, bo jesli nie będzie miał wyeksportowanego certyfikatu do niech zapomni o tych danych.
miałem tak w pracy kolega zasyfrował sobie katalog, system padł po jakims wirku i lipa. katalog nie do ruszenia. ani odczytać ani skasować.

darmowa muzyka

http://rtfm.killfile.pl/
Igloo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2004, 18:19   #8
Eliasz
Prorok na F.O.R.U.M.

Cytat:
Napisany przez Mirek-1977

Jeśli kolega ma system na FAT32 to spoko jeśli na NTFS to chyba tam nie wleziesz nawet jeśli system uruchamiany jest z Twojego dysku to system NTFS nie pozwoli sobie tak łatwo w katalogach systemowych grzebać.

Miałem podobną sytuację i koleś musiał wrócić z dyskiem do domu skopiować wszystko z "Moich dokumentów" w inne miejsce abym mógł sobie skopiować pare MPtrójek(wystarczy przenieść zawartość na tą samą partycję).
No właśnie. Jak klega uruchamia u siebie Windowsa to system wymaga hasła aby się zalogować, a tym samym folder Moje dokumenty jest chroniony z innych profili użytkownika.
A może są jakieś programy coby nimi można było jakoś to obejść??
Stary 22.08.2004, 20:05   #9
Tomek777
Alojzy

Data rejestracji: 12.11.2002
Tomek777 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mialem podobny problem. Pomogl program do odzyskiwania danych po formacie PC Inspector File Recovery. Co prawda nie udalo mi sie odzyskac wszystkiego, ale ponad 90%.
Tomek777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.08.2004, 20:13   #10
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
w partition magic jest opcja konwersji ntfs na fat32.
po tej zabawie nie będzie problemu z wejściem do tego folderu.

kumpeli robiłem kompa i też miała podobny przypadek u siebie.

Ostatnio zmieniany przez woitas : 22.08.2004 o godz. 20:17
woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.08.2004, 00:31   #11
Tomek777
Alojzy

Data rejestracji: 12.11.2002
Tomek777 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jesli chodzi o konwersje to najprawdopodobniej rozwiazuje to kwestie, tym niemniej u mnie byl z tym niejaki problem. Byc moze dlatego, ze mialem na tej partycji stary jeszcze system, badz tez z powodu takiego, iz uzywalem PM w wersji 7.0 (czytalem gdzies, ze nie wspolpracuje najlepiej z XP). Nie zajmuje sie tym jednak obecnie . Pozdrawiam
Tomek777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.08.2004, 07:48   #12
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
sprobuj poleceniem z k0nsoli:
Cytat:
calcs nazwa_folderu /g twoja_nazwa_uzytkownika:f
zamiast nazwy uzytkownika mozesz uzyc globalnej %username%, ale to nia ma znaczenia w tym przypadku
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: