![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
dostęp do folderu MojeDokumenty w WinXP
Opisze może po koleii sytuację.
Otóż przychodzi do mnie kolega z dyskiem i chcemy się dostać do jego folderu "Moje dokumenty". Ale jak wiadomo Win-XP jeśli jest założone hasło użytkownika zabrania dostępu do tego folderu. I tu pytanie: Jeśli znam hasło to czy jest jakaś możliwość dostania się do tego folderu czy raczej się nie da? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Formatowiec...
Data rejestracji: 03.08.2003
![]() |
No jeśli zabrania dostępu hasło użytkownika to po wpisaniu hasła powinno się odblokować. Jeśli natomiast nie jest zablokowane hasłem to sie nie da.
![]() |
#3 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
z poziomu administratora masz dostęp do wszystkiego, więc nie wiem w czym masz problem.
Chyba, że to komputer tatusia, a ty jesteś userem "okrojonym". Wogóle dziwny problem ponieważ dysk kolego powinien być widziany jako dysk z danymi a nie system z ograniczonym dostępem. Przecież system z jakiego pracujecie jest uruchamiany na Twoim komputerze-przez Twój dysk.
![]() |
#4 |
Prorok na F.O.R.U.M.
![]() |
Chyba troche zamieszałem i troche się nie rozumiemy.
Chodzi mi o to że wszystko jest normalnie (system ładuje się z mojego dysku itd.) z tym że podłączyłem jeszcze dysk kolegi żeby sobie coś od niego przegrać np. film. Ale w tym jest problem że on ma ten film w katalogu Moje Dokumenty. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Prawym myszy i tam powinna byc opcja, ktora umozli przejecie tego katalogu.
Poszukaj jakies udostepnianie (wlasciwosci itp) lub cos w tym stylu. Nie pamietam juz dokladnie bo dawno czegos takiego nie robilem ale byl wlasnie taki sposob. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
1. wchodzisz na partycję systemową kolegi
2. następnie katalog "Documents and Settings" 3. później katalog o nazwie takiej jaki jest profil pod którym kolega się loguje do systemu 4. a w nim jest katalog "Moje dokumenty" o ile Twój kolega nie zmienił miejsca docelowego "Moich dokumentów", bo ja np mam je przeniesione na partycję D i jeśli poszedłbym do kogoś z dyskiem wygląda to tak: #:\Documents and Settings\Mirek\Moje dokumenty # - to litera dysku (u mnie jest tuż za systemową więc druga, a będąc u kolegi muszę dodać jeszcze ilość jego partycji) Jeśli kolega ma system na FAT32 to spoko jeśli na NTFS to chyba tam nie wleziesz nawet jeśli system uruchamiany jest z Twojego dysku to system NTFS nie pozwoli sobie tak łatwo w katalogach systemowych grzebać. Miałem podobną sytuację i koleś musiał wrócić z dyskiem do domu skopiować wszystko z "Moich dokumentów" w inne miejsce abym mógł sobie skopiować pare MPtrójek(wystarczy przenieść zawartość na tą samą partycję). |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PiwoWar
Data rejestracji: 01.12.2003
![]() |
a może zostało włączone szyfrowanie? bo jeśli tak to lipa po całości. a największy bedzie cyrk jak koledze system zdechnie, bo jesli nie będzie miał wyeksportowanego certyfikatu do niech zapomni o tych danych.
miałem tak w pracy kolega zasyfrował sobie katalog, system padł po jakims wirku i lipa. katalog nie do ruszenia. ani odczytać ani skasować.
![]() |
#8 | |
Prorok na F.O.R.U.M.
![]() |
Cytat:
A może są jakieś programy coby nimi można było jakoś to obejść?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Alojzy
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Mialem podobny problem. Pomogl program do odzyskiwania danych po formacie PC Inspector File Recovery. Co prawda nie udalo mi sie odzyskac wszystkiego, ale ponad 90%.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
w partition magic jest opcja konwersji ntfs na fat32.
po tej zabawie nie będzie problemu z wejściem do tego folderu. kumpeli robiłem kompa i też miała podobny przypadek u siebie.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. pozdrawiam ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez woitas : 22.08.2004 o godz. 20:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Alojzy
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Jesli chodzi o konwersje to najprawdopodobniej rozwiazuje to kwestie, tym niemniej u mnie byl z tym niejaki problem. Byc moze dlatego, ze mialem na tej partycji stary jeszcze system, badz tez z powodu takiego, iz uzywalem PM w wersji 7.0 (czytalem gdzies, ze nie wspolpracuje najlepiej z XP). Nie zajmuje sie tym jednak obecnie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sprobuj poleceniem z k0nsoli:
Cytat:
|