![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.10.2002
![]() |
Dostep do sieci przez elektryke
Mam pytanko . A mianowicie czy ktoś z forumowiczów ma dostęp do netu przez (mityczne) gniazdko elektryczne? jesli tak to prosze o krótki opis modemu
![]() ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Gość
|
Re: Dostep do sieci przez elektryke
Cytat:
O mamo, juz sie da, juz jest mozliwosc !? Bylem przekonany w 100% ze to dopiero plany ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.08.2002
![]() |
Z tego co wiem :
1. Były gdzieś robione testy - na razie cały zamysł to przyszłość (niedaleka). 2. Przecieki były również na temat samego łacza dla szarych użytkowników - prawdopodobnie bedą limity czyli X GB ,MB miesięcznie . Jak na razie dysponuje tylko wiadomościami z nieoficjalnych źródeł więc prosze nie traktować tego postu dosłownie .jaro PS. Z drugiej strony jestem przyzwyczajony już do realiów panujacych w naszym kraju : jeśli coś tanio wychodzi (bo nie wierze aby nakłady elektrowni były kosmiczne aby lącze to mogło funkcjonować) to zawsze provider chce zarobić na pomyśle olbrzymie pieniądze ,oczywiście kosztem przeciętnego Kowalskiego . Ten sam przypadek dotyczy sieci komurkowych : taka sieć wychodzi ok . 12X taniej od instalacji stacjonarnego telefonu ,a koszt połaczenia jest 12X od niego wyższy . Z tego co wiem to na szumnie nazwanym "Zachodzie" to właśnie koszta utrzymania stacjonarnego telefonu są znacznie wyższe od "komórek" - u nas akurat odwrotnie . |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
Re: Re: Dostep do sieci przez elektryke
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Gość
|
Re: Re: Re: Dostep do sieci przez elektryke
Cytat:
Eh, tym w stolycy to dobrze. Teraz powiedzenie "idz i przynies wiadro fazy" rozwinelo sie do formy "idz i przynies wiadro netu, najlepiej gdzies ze 128kb/s". ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
koszt dla elektrowni to montaz dosc drogiego nodulatora na koncowce trafo i doprowadzenie tam lacza 'tradycyjnego' i zapewnienie koncowemu userowi mozliwosci rodzielenia sygnalu - czyli jakis modem czy cos
testy byly prowadzone w krakowie - wypadly calkiem calkiem - wyszly jednak solidne wady - pasmo emitowanych przez 'zasieciowana' siec elektryczna pokrywa sie z czescia pasm wojskowych - nie wiem co z tym zrobiono - wiem ze wojsko zwalnia te pasma na kozysc wysokich pasm typu 'gsm' - ale ile to potrwa -0 nikt nie wie dochodza tez zaklocenia ze strony krotkofalowcow i innych radioamatorow ktorzy rowno sra#$#%^ na ograniczenia i sieja wszedzie gdzie tylko moga - a niestety siec 'z gniazdka' jest wrazliwa na zaklocenia (srednia predkosc byla polowe mniejsza od teoretycznej) w wawie bedzie ta siecia rzadzil Stoen - na stronach tej firmy powinny byc jakeis ciekawe informacje predkosc ma oscylowac wokol 256/256 co do oplat - to jakis rok temu czytalem ze firmy krakowskie proponowaly cennik wyjety z sufitu - czyli cos kolo 150 zeta za 700mb danych - jak wszyscy wiedza taniej jest dzwonic przez modem ![]() musi byc atrakcyjna jeszcze z jednego powodu - dostepnosc neo+ jest i bedzie zawsze wieksza niz 'pradu z gniazdka' - nowa centrala telefoniczna z natury ma odp. sprzet, a ten modulator na centrali trzeba dopiero instalowac - a na mala ilosc useorw to si epo prostu nie oplaca
![]() |
![]() |
#7 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Warszawski STOEN to wprowadza, ale ceny nie są rewelacyjne.
Tu i ówdzie jest sieć przez radio, we Wrocławiu np. TELE2 to ćwiczy. Natomiast rewelacją dla mnie jest wrocławski MPEC: rozprowadzają po budynkach sieć w oparciu o węzły cieplne do których doprowadzone są światłowody (praktycznie 100% we Wrocławiu). Realizują starą ideę: wszystko z jednego gnizdka: Internet, telefon, wypożyczalnia filmów DVD itd (czyli koncepcja z lat 70ych). Dostęp do Internetu: ryczałt 68zł brutto miesięcznie. 8)
![]() |
#8 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Czy ktos sie orientuje jaka mam alternatywe do neo+ i sdi w Poznaniu? Tele2 tez mnie nie lapie. Kablowka tez nie bo nie mieszkam w bloku kabla nie chca doprowadzic. Chyba nic juz nie ma.
![]() |
#10 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
pozdrawiam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Gość
|
W wraszawie tą usługę wprowadził STOEN i jest LIMIT przesyłu danych bodajże 2 GB .... aha i instalacja 1100zł
|
![]() |
![]() |
#12 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Czy ja wiem....
Net przez prąd... Czarna magia... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Gość
|
Cytat:
Nie magia tylko fakty jak sie okazalo, bylem pewien ze to nadal only plan a Stolyca prosze, fiu fiu... ![]() |
|
![]() |
![]() |
#14 | |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |