![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... jedyna rada w tej chwili, wyłącz weryfikację danych jak radzi Bartek, a po wypaleniu obrazu spróbuj go wrzucić na partycję, oczywiście musisz liczyć się z tym, że nie wejdzie i czeka cię reinstalka systemu, ale równie dobrze może to być sukces, bez tej próby nie dowiesz się czy obraz jest wypalany poprawnie.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
tak wlasnie zrobie.. narazie nie mam czasu
ale wiesz... teraz i tak nie bede sprawdzal czy ewentualny obraz jest poprawny... najwazniejsze zeby sie wuypalil... pozniej jak bede formatowal dysk to wtedy sie okaze, czy obraz byl poprawny ![]() dzieki wielkie chlopaki !
![]() |
#18 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
mam jeszcze jeden pomysl
zrob obraz bez weryfikacji nastepnie sprawdz go za pomoca narzedzia do edycji jak sie otworzy i bedziesz mila odczytac z niego pliki to jest duze prawdopodobienstwo, ze wszystko jest OK
![]() |
#19 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.03.2002
![]() |
Cytat:
Witam, wlasnie zainstalowalem sobie nowy system i chcialem zrobic ladny obraz bez zadnych zbednych smieci. Niestety mam ten sam problem w Drive Image by FOSI. Tylko u mmnie wyglada to roanie. Czasem podczas weryfikacji (mysle, ze mimo wszystko ona jest potrzebna) komputer jakby sie zawiesza. Zdarzylo mi sie to raz na pierwszej plytce i 2 razy na drugiej w kolejnosci plytce. Zapisywalem na CDR i CDRW. Objaw byl taki, ze w moim LG 8160B jednoczesnie palily sie dwie diody (czytajaca i zapisujaca). Probuje zatem Norton Ghost 2003, ale tu tez nie za ciekawie. Gdy chce zapisywac na CD bezposrednio to nie zamknelo mi sesji 3 plytki wywalajac jakis blad i caly obraz poszedl do kosza. Zrobilem zatem obraz na drugiej partycji dzielac go na kawalki dajace zapisac sie na CD. Zrobilem bootowalny CD zgdonie z artykulem ale po zastartowaniu i przejsciu do Ghosta przy wybieraniu jako zrodla CD nie ma mozliwosci wyboru nazwy pliku a gdy klepnie sie domyslna nazwe to wtedy pokazuje sie blad, ze to nie jest obraz ghosta. Robilem dyskietki startowe z PC-Dos i MS-Dos. Z nich startujac bezposrednio tez nie ma mozliwosci wskazania obrazu z plyty. Czy moze spotkaliscie sie z podobnym problemem i jak go rozwiklaliscie? Pozdrawiam, bjak |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() |
Więc ten "pasek" to zamykanie sesji plyty !
co smieszne - albo malo smieszne plytke 210 mega CD/RW nagral bez probemu a CD/R 700 mega nie chce. co smieszne jeszcze to zauważylem ze w statusie "Total copied" rzekaracza prawie dwukrotnie objetość płyty ! przy plytce 700 dochodzi do 1,1 Giga a przy tamtej 210 RW normalnie zamyka sesje przy 210 megabajtach ! Powiem tylko ze obie plytki to esperanzy ! co do ich jakosci nie mam zastrzezen ! bo w nero spokojnie wypalam X52 Aha moja wypalara to Liteon 52/24/52 Jesli pojawily sie jakies nowe okolicznosci w tej sprawie to bardzo prosze o komentaz ! BTW Eror 1805 oznacza przekroczenie pojemnosci nosnika.... :? bez sensu ten program jest - stracilem 4 plytki i jakies 4 godziny ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Capo di tutti capi
![]() |
Witam!
ten blad pojawia sie czesto, wiec chyba juz producent DriveImage'a wie o tym bug'u... pozostaje nam czekac na nowsza wersje DriveImage.
![]() |
#22 | |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
liniejący leming
Zlotowicz
... jest nowsza wersja DI 2002 niż ta od FOSI'ego, ściągnąłem demówkę ze strony PowerQuest'a, porodzynkowałem :cool: i pali ładne obrazy
![]()
![]() |
#26 |
Capo di tutti capi
![]() |
Witam!
czyli jest dla nas jakas nadzieja ![]() hahah ale obraz 8 GB to troche bedzie zajmowal... ![]()
![]() |
#27 | |
Pingwin specjalista.
Cytat:
Czyli Twoja kopia bedzie coś około 4 GB ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
liniejący leming
Zlotowicz
partycję 3,2 GB w NTFS, DI ścisnął do 1,8 GB czyli niecałe 3 płytki, niestety split 700 mb można w buty wsadzić, DI jest mądrzejszy i robi płytki 650 mb :cool:
![]() |
#29 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() |
Sluchajcie !
Nie mam tych calych dyskietek bo wyjolem z kompa stacje. czy nie moglby ktos zamiescic plikow ktore trzeba Dodac do plytki zeby byla bootowalna i zawierala program odtwarzajacy ?. ( jesli ktos czytal wczesniej moj post to wie ze wyskakuje mi blad 1805 ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Pingwin specjalista.
Wystarczy w necie gdzieś znaleźć, obrazy 2 dyskietek połączyć je, miec obraz zroniony w DI, wypalic jako bootowalna plytke w nero
![]() mozna to jeszcze zautomatyzowac, ze po wlozenou plytki nic nie robisz tylko cherbatke popijasz ![]() ![]()
![]() |
|
|