![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.09.2002
![]() |
Drukarka HP DeskJet 930C
Mam taka drukare i jeszcze pod Win98 instalowala sie z cd dostarczonego wraz ze sprzetem, gdzie po zainstalowaniu bylo sporo przydatnych narzedzi diagnostycznych jak chocby stan tuszu w kartridzach. Teraz mam WinXP i standard po podlaczeniu system ja wykrywa i instaluje ale plyta cd juz nie rusza bo nie ten system. Pytanie do uzytkownikow tego sprzetu: czy jest mozliwosc zainstalowania tych narzedzi diagnostycznych pod WinXP ?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Zainstalowalem nowy sterownik ale nic to nie daje. Czyzby pod WinXP nie bylo takich dobrodziejstw jak pod Win98 ? Najdziwniejsze jest to, ze pod WinXP jak drukuje tekst na czarno to strasznie wolno idzie, jakby korzystala z wkladu w kolorze podczas gdy pod Win98 potrafila sama rozpoznac jaki wklad ma uzyc przez co drukowanie przebiegalo o wiele szybciej. No i juz nie ma mozliwosci sprawdzenia poziomu tuszu we wkladach.
![]() |
#4 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A bardzo porzebne Ci sa te rzeczy z tej plytki? Pytam, bo akurat kilka dni temu podlaczalem ta drukarke do swojego komputera (z mojej 5550 akurat skonczyl mi sie czarny tusz) i wszystko ladnie poszlo, bez instalowania czegokolwiek poza sterownikami z listy w Windowsie. A i te sterowniki, ktore w ten sposob zainstalowalem, byly calkiem niezle. Nie brakowalo w nich w sumie niczego, co normalnie instaluje z plyty dolaczonej do swojej obecnej drukarki.
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Hmm wiesz brakuje funkcji sprawdzania ilosci tuszu w pojemnikach i uciazliwe jest przestawianie reczne na drukowanie dokumentow w czerni bo domyslnie caly czas jest drukowanie w kolorze i mimo, ze drukuje tylko tekst na czarno to idzie to w tempie jakby drukowala w kolorze. Takie niby drobne szczegoly ale frapujace.
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Mam tą drukarke, i pod XP nie ma problemów. Sterowniki ściągnięte ze strony HP. Wciskam setup podczas instalacji pojawia się prośba o podłączenie kabelka USB i po sprawie. Działa jak pod 98, jest możliwość sprawdzenia stanu tuszu, wyboru papieru itp. Dla pewności sprawdź też menadżera urządzeń, gdzie z menu widok wybierz "Pokaż ukryte urządzenia". Po tym powinna pojawić się drukarka, jeśli będzie to urządzenie HP DeskJet 930C/932C/935C to masz sterownik od MS i dla pewności należy go zmienić na ten od HP, po wszystkim powinno być "hp dekjet 930c series" Pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam identyczną drukarkę i zainstalowałem sterowniki ze strony podanej przez Y@ankee_PL i zapewniam,że któryś z nich posiada narzędzia diagnostyczne.Nie pamiętam w tej chwili który,ale możesz pokombinować sam.
pozdrawiam rycho |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Powiem Ci ze tez mam ta drukarke
![]() ![]() Ja kiedys tez instalowalem te sterowniki ale nie radze Ci tego robic. Domyslne drukowanie w czerni mozna ustawic bez tego, a stan pojemnikow czasem sie wali jak napelniasz i potem za kazdym razem to wyskakuje - IMO nie warto. Rzeczywiscie sporo w nich bajerow ale nic przydatnego. Jezeli chodzi o stery z plytki to one sa zalosne - jak zrobisz cos w zlej kolejnosci to zeby to odkrecic musisz sciagnac specjalny denistalator ze strony HP. Same sterowniki ze strony HP dzialaja dobrze (zarowno te pod 98 jak i pod XP) i sa w nich wszystkie opcje - nawet te IMO bardzo wnerwiajace. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
ja katkze mam te drukarke
![]() niec dla niej nie instaluje, jedzie na sterach z WinXP... PS Gdy zdejmę obudowę z drukarki to po prawej stronie tam gdzie parkuje koszyk jest, ze tak powiem "nasrane" zaskchniętym tuszem, musiałem to czyścić bo przeszkadzało to paru częściom podczas pracy. Macie to samo ![]()
![]() |
#10 |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Tez tak mam - tam chyba jest taka gabka i to powinno tam wsiakac - choc jak sam zuwazyles zasycha
![]() Ale jakos sie tym nie przejmuje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
www.ROVERki.pl
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
qrcze - moze to u mnie bedzie to samo? - cholera mnie bierze - cały czas swieci mi sie awaria na kolorowym cardridge'u. ostatnio odłączyłem tę cholerną drukarke w!@#du bo już mi ręce opadają! Może zna ktoś jakieś lekarstwo ?? Może jakiś "rodzynek" hiehieh ;-)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Pingwin specjalista.
Cytat:
Potem czymś nasączonym jeszcze przemyj delikatnie tę folie ze scalakami z tyłu pojemnika - może coś nie styka.... Mialem tą samą jazde tez z kolorowym pojemnikiem, był napełniany już 3 razy i niedawno napełniłem go 4 raz i po włożeniu do drukarki już nie działał.....
![]() |
![]() |
#13 |
Stały bywalec ;)
![]() |
A, ktore stery instalowac pod WinXP ? Te pod Home Edition, czy Corporate ze strony HP
![]() |
#14 | |
Pingwin specjalista.
Cytat:
![]() Tylko nie pokazuje poziomu tuszu i tych innych bajerów ale to jest zbedne... Nie wiem jak wersja Home ale chyba też.
![]() |
![]() |
#15 |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Ale jezeli tusz zasycha to jest juz mala szansa na jego uratowanie. Mozna jeszcze sprobowac "strzachnac" mocno kilka razy.
Co do problemu ziela to guru z gieldy postawil na piepier - sprobuj wydrukowac na czyms innym i zobacz co bedzie. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|