![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Drukarka, którą kupic?
Moja HP 420 po 5 latach wyzionęła ducha.
Jutro muszę kupić nową. Atramentówka, zdjęć nie drukuję. Ma być niezawodna i tania w eksploatacji. Może być wielofunkcujna (nie mam skanera aktualnie). Proszę o szybkie sugestie. 8)
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
ja bym ci polecal hp5550 ale drukarka moze byc jak na twoje potrzeby troche za dobra [tzn miec mase bajerow ktorych w zyciu niewykorzystasz a tylko za nie zaplacisz]
![]() chyba lexmarki maja lepiej ulozona zaleznosc cena/jakosc ![]()
![]() |
#3 |
OldBoy
![]() ![]() |
Tak się waham: Lexmark czy HP? Oczywiście najtańsze modele. Czyli od 199 do 330zł.
Nie wiem skąd ale gdzieś mam zakodowaną złą opinię o Lexmarkach ![]() Z kolei łatwiejszy dostęp jest do darmowych atramentów HP - firmy przede wszystkim na nich chodzą. Różnica w cenie między HP a Lexmarkiem zwróci mi się po pierwszej wymianie atramentów ![]() Jutro napewno coś kupię, wyjeżdam na Święta, wrócę w następnym roku: ostatni rok aby sobie odliczyć od podatku. 8)
![]() |
#4 |
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
HP 6122 - BARDZOOOOO Ekonomiczna, szybka, duplex. Naprawdę polecam.
![]() |
#5 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() Canon ![]() Mam juz 4 lata i po jednej konserwacji chodzi do tej pory bez problemu. (mod. 4300). Atramenty zamienne dobre i tanie. Mozliwosc dokupienia glowicy skanujacej, glowica do wydruku cz-b, glowica foto... Ale grupa HP, trzymajaca wladze ![]() ![]() Nigdy HP!!! Canon gora!!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie chce mi sie pisac calego wywodu po raz kolejny (nie tak dawno byl rowniez post o drukarkach, mozesz jeszcze poszukac), wiec krotko:
1) HP 5550 jest faktycznie rewelacyjna drukarka (sam ja mam), a i cena ostatnio byla bardzo przystepna - 370 - 390 zl, ale juz nie jest produkowana i nie mozna jej dostac. Odpowiednik teraz to cos 5150 za, mysle, porownywalna cene. Na ten model zwrocilbym Twoja uwage 2) Lexmarki sa juz tez bardzo dobre, a niektorzy uwazaja, ze to tekstu nawet lepsze. Nie wnikam, wedlug mnie teraz juz wszystkie drukarki drukuja lepiej niz dobrze. 3) Jesli chodzi o uzupelnienia to sprawa wyglada bardzo podobnie przy roznych producentach. Ogolnie mozna powiedziec, ze cena atramentu nie ma juz zadnego znaczenia, poniewaz za naprawde niewielkie pieniadze mozna kupic bardzo dobre zestawy do napelniania, nie ustepujace jakoscia oryginalnym tuszom. 4) Jesli chodzi o urzadzenie wielofunkcyjne, od razu ze skanerem, to jest jedno takie Lexmarka, za juz niecale 400 zlotych (nie przypomne sobie teraz symbolu, ale cos jak x47 czy cos takiego - ma charakterystyczna bardzo plaska gore obudowy), oraz HP (rowniez nie pamietam symbolu), ale juz za okolo 550zl. Obydwa sa bardzo dobre i warte swojej ceny.
![]() |
#7 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
HP - najtanasza jaka znajdziesz
![]() ja tez o Lexmarkach mam zakodowane bardzo zle zdanie Canony calkiem ladnie drukuja, ale jakos wszystkie z ktorymi mialem do czynienia mialy zapsute podajniki papieru |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
OldBoy
![]() ![]() |
Będę wybierał między HP: 5150 (420zł) a 3650 ze wskazaniem na tą ostatnią (325zł).
W domu drukuję żadko ale jak drukuję to wtedy dużo, Canon, Epson więc odpada - mają głowice na stałe: zapcha się (od nieużywania) i jest problem. A HP zmieniam wkład na nowy i drukuję dalej. HP 5150 waży dwa razy więcej od HP3650 myślę, że jest solidniejsza - ta różnica wagi z czegoś wynika. Jest jeszcze do dostania model 7260 - zdecydowanie najlepszy (440zł). W wyrzuconej już na śmietnik drukarce przez prawie 5 lat zużyłem 5 pojemników czarnych i jeden kolorowy - takie są moje domowe potrzeby. Jak będę miał kolorowe zdjęcia (fotografie) to wydrukuję na mieście, cena druku poniżej 1 zł za sztukę. Nie wiadomo zresztą czy będę miał ![]() Chyba jednak wezmę 3650 - za 4, 5 lat kupię następną drukarkę. 8)
![]() |
#9 |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Proponuje zwrócić jeszcze uwagę na szybkość druku, zasilacz (wbudowany lub zewnętrzny) pojemność wkładów warunki gwarancji. Z HP zdecydowanie unikaj serii 3xxx, jakoś tandetnie wyglądają no i pojemność wkładów woła o pomstę. Sam mam od trzech lat HP 930 C, i nie narzekam. Wychodzi bardzo ekonomicznie w eksploatacji zwłaszcza, gdy używa się napełniaczy, drukuje dobrze i szybko. Radzę Sie dobrze zastanowić, bo drukarki nie kupuje się na chwile. Aha zwróć uwagę jeszcze na interfejs USB te najnowsze mają już USB 2. Pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
OldBoy
![]() ![]() |
Nabyłem drogą kupna HP3650. I już po temacie. 8)
![]() |
#11 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja mam 2 lata HP 840C i sie zepsula jakies pol roku temu ;], tzn. nie drukuje za cholere kolorow ;/
pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
trzeci rok mam 840C - jak pomysle ile kiedys na nia wydalem... ale do dzis drukuje
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
dwa razy w krotkim czasie spotkalem sie, ze w HP, podczas normalnego uzytkowania odrywa sie glowica od paska. Zna ktos ten przypadek??
![]() |
#14 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
HPDeskJet3420USB (chyba dobrze pamietam symbol) pofrunela na smietnik, glowica urwala sie podczas drukowania zdjecia. Naprawa byla drozsza od drukarku. Te drukarki MM dodawal do kompow bezplatnie (serio), kobitka kupila, miala Epsona i tak drukarka trafila do mnie i na smietnik. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
|