![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
![]()
Planuje zakup taniego urzadzenia wielofunkcyjnego (ok 550zł) , drukarka, skaner, fax itd...
Dużo miałem do czynnienia z Canonem, HP, Lexmarkiem... i trafiłem na markę Brother, której kompletnie nie znam, model MFC-425CN http://www.brother.pl/?go=mfc425cn a jakie są Wasze opinie o Brother ? czy może nie bawić sie i kupić HP ?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Nigdy nie uzytkowalem urzadzen firmy Brother ale z tego co sie orientuje to sa typowe urzedzenia biurowe, dlatego jak chcesz na tym urzedzeniu drukowac zdjecia to lepiej kup tego HP bo napewno posiada on technologie PhotoRet a brother zadnych technologi do druku zdjec nie posiada, brother to poprostu urzadzenie do szybkiego i jednoczesnie w dobrej jakosci drukowania tekstu i grafik
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zdezorientowany
Zlotowicz
Data rejestracji: 08.05.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja mam brothera w domu, ale laserowego, wcześniej miałem lasera hp i moim zdaniem są to porównywalne jakościowo marki. nawet brother mi się bardziej podoba bo ma pojemnik na kartki i hp mi czasem połykało i niszczyło kartki, jak się coś zatnie w brotherze to przynajmniej kartka nie jest zniszczona. brother też ma lepszy bufor bo po takiej blokadzie drukuje to co zostało, a hp drukował jakiś badziew, jak miałem więcej materiału to musiałem dochodzić w którym miejscu przerwało i czego brakuje, a na brotherze nie mam takich problemów bo po prostu drukuje dalej. no i brother mi się rzadziej blokuje niż hp. niestety te wszystkie spostrzeżenia tyczą się laserówek, co do atramentówek to niestety brothera nie znam, ale jak jest dobry sklep to wydrukują Ci jakąś stronkę próbną na obu i sobie porównasz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
95% druków to będą dokumenty i texty, 5% jakieś fotki kolorowe, może na papierze foto.
Byłoby bardzo dobrze aby głowica nie zasychała po dłuższym postoju gdyż sprzęt będzie używany nieregularnie.
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
w firmie mielismy kilka sztuk tego
http://www.brother.pl/?go=pt2460 i lipa - nowe kilka razy , po jakims czasie uzywane nic nie drukuja( nie mowie ze dokladnie ten model - z wygladu tylko ten pasuje) Na 6 sztuk jedna dziala ![]() Nowe tasmy i lipa. czysta tasma wychodzi Jak wszystkie produkty dzialaja tak to nie polecam
![]() |
#6 |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Witam. Mam w domu drukarke BROTHER DCP-115C. Mam ja i moge polecic kazdemu, kto bedzie kozystał z orginalnych tuszów (wbudowana głowica). Nie mam problemow z nieregularnym drukowaniem. Sprawuje sie bardzo dobrze... jest szybka, nie mam problemow z wydrukiem.
Z HP mialem tylko 845 (ale to inna bajka) wiec nie podam porownania.... Ogolnie z produktu BROTHER jestem wpełni zadowolony, 2 letnia gwarancja (bniepotrzebna zreszta)... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|