![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.05.2002
![]() |
Drv4
Mam plyte Solteka DRV4.
Po instalacji Windows 2000/XP zaczynam instalowac stery do kart, najpierw do graficznej potem do sieciowki a na koncu do dzweikowki. Podczas instalacji dzwiekowki pojawia sie blad windows zglasza ze urzadzenie zostalo zainstalowane poprawnie ale nieodpowiednio skonfigurowane. Nic na to nie moge zaradzic probowalem roznych kombinacji z Biosem ale tez nic nie pomagalo. Zainstalowalem jeszcze raz 2000 w kolejnosci sterowniki : dzwiekowka , sieciowka, graficzna i bylo ok. Natomiast jak instaluje w innej kolejnosci tj. najperw graficzna to potem nie moge juz dzwiekowej. Karta graficzna , sieiowka i dzwiekowka czesto uzywaja tego samego przerwania ale czasem dziala dobrze czasem nie. Mam Athlona 1700XP plyte jw. Geforce 2Ti, Herculesa Forissimo 2 i sieciowke LG. Czy ktos mial podobny problem z ta plyta ?? Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
może coś z przerwaniami ?
albo jakieś pliki się gryzą, lub wpisy w rejestrze trudno powiedzieć możesz ja Ci się chce zainstalować z pakietu NSW 2002 registry tracker i zobaczyć jakie wpisy w rejestrze robi system przy instalacji w/w urządzeń...
![]() |
#3 |
Freedom Fighter
Data rejestracji: 23.05.2001
![]() |
Problem prawdopodobnie jest w używaniu przez obie karty tych samych zasobów. Spróbuj po zainstalowaniu grafy zmienić jej zasoby we właściwościach karty. Problem pod NT/2000/XP nie może tkwić w takim samym przerwaniu ponieważ systemy klasy NT mają własną warstwę abstrakcji sprzętu i kilka urządzen na tym samym IRQ nie stanowi problemu tak jak to było w DOSie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|