![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
ebay.com i paypal
czesc. jestem obie wlasnie w usa i chcialbym zakupic sobie karte pamnieci pzrez ebaya. rejestracja z polskiego ebaya dziala,tylko wiekszosc platnosci ejst przez paypal. czy moglibyscie mi tak szybko wytlumaczyc jak to dziala?
i czy da sie normalnie pzrez karte kredytowa placic na ebay'u? swojej nie mam,ale to nie problem zalatwic jakas osobe z karta, polozyc jej kase na stol a ona by tylko "uzyczyla" karty na platnosc. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 06.12.2002
![]() |
eBay to tylko medium przez ktore sprzedajesz lub kupujesz. PayPal to ich sposob na placenie karta kredytowa przez eBay. Mozna by chyba nawet powiedziec ze "tak, mozna placic karta przez eBay, nazywa sie to PayPal". ALE nie wszyscy akceptuja PayPal, wiec nie zawsze mozna ta metoda zaplacic.
Do placenia za aukcje PayPal jest super. Muszis sie z nimi zarejestrowac, podac wszystkie info swoje jak i karty. Nie jestem pewien czy wymagane sa tez informacje konta bankowego, dla mnie bylo wymagane bo chce bym mogl pieniadze ktore mi ktos zaplacil przelac na konto. PayPal to nie tylko eBay. Jesli chcesz cos komus sprzedac, np. przez forum, mowisz mu by tobie wyslal na konto PayPal kase i jest. W stanach jest jeszcze o tyle lepiej ze jestem ubezpieczony jesli adres wysylajacego pieniadze jest "potwierdzony". Adres osoby wysylajacej pieniadze jest potwierdzany z adresem na karcie kredytowej lub koncie bankowym. Zapobiega to jakiemu kolwiek przekrecie z kartami. Ale wiem ze tej opcji nie ma prze tranzakcjach miedzynarodowych. Prowizje PayPal pobiera zawsze od sprzedajacego, lub od odbierajacego pieniadza. Ty placisz tyle ile bylo np. na aukcji. Ale sprzedawcy potracaja maly procent za tranzakcje. Wi |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|