Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.03.2005, 16:02   #16
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Siena 1,6 i 13l/100 to stanowczo za duzo. Tyle to palil kiedys polonez mojego ojca jak dojezdzal 5km do roboty, z czego 4 to byly na ssaniu.
Skoro niedawno kupiles to auto, to warto jednak przejechac sie do serwisu i niech zrobia diagnostyke silnika. Mozliwe ze cos trzeba bedzie wyregulowac, czasem tez firmy wypuszczaja nowe oprogramowanie do komputera sterujacego wtryskiem. Takie rzeczy warto zrobic na poczatku zebys pozniej wiedzial co w twoim aucie "siedzi". Poza tym oni beda dobrze wiedziec ile te auta powinny palic. Oczywiscie biezace przeglady czy naprawy nie musisz robic w serwisie bo wiadomo ze drogo wychodzi.

Te zuzycia paliwa ktore podajecie to moim zdaniem nie ma sensu podawac ile pali w korkach, bo to nic nie daje. Przeciez mozna stac w korku pol dnia i co chwile posuwac sie po pare metrow i wtedy kazdy wynik jest mozliwy, silnik chodzi caly czas a kilometrow nie przybywa.
Kiedys producenci podawali normy zuzycia przy 90/120/cykl miejski i to byly moim zdaniem dosc wiarygodne dane, ja zawsze swobodnie sie w nich miescilem. Za to teraz podaja jakies cos w cyklu mieszanym, niby mozna sie doszukac ze iles % po miescie a iles % w trasie ale nic poza tym i praktyka jest taka ze ma sie to nijak do rzeczywistego zyzucia naszego auta. Najczesciej pali wiecej niz te normy, serwis stwierdza ze wszystko w aucie miesci sie idealnie w zalozeniach fabrycznych i tlumacza nam ze mamy za ciezka noge.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.03.2005, 16:40   #17
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.06.2002
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Moja octavka 1,9 TDi ma średnią w granicach 5,6 - 6,0 w jeździe mieszanej. Zasuwam po Poznaniu. Na autobanie w Niemczech srednie spalanie rzędu ok 8l/100km ale tam prędkości przelotowe są ok.160 - 170km/h. Przy prędkośći (oczywiście licznikowej) 180km/h komputer pokazywał 9,0 - 9,6l.

Co do "ściemy" jak nazwał ładnie @ed 13 to faktycznie sporo i warto zagladnąć do warsztatu. Moze auto jest cały czas na ssaniu?
Stary 23.03.2005, 21:47   #18
pykson
Czepek - od czepiania sie

Data rejestracji: 04.03.2004
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a jak Ci chodzi to cudo?

ma kopyto czy raczej mozna odczuc ze sie meczy?

wiem, ze to smieszne, ale chyba nie masz tam oponek 255?

tez mam 1.6 w golfie 3, zzera na trasie 7.5, w cyklu mieszanym max 9, a na gazie lyka 9-10, noge mam b. ciezka tylko auto slabe
Stary 23.03.2005, 22:14   #19
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez nacuna
No cos ty? 13litrow to norma? Kurde musze sprzedac ten zlom ;/
Kupie moze Opla Astra lub jakiegos VW.
a ja ostatnio miałem przyjemność jeździć Hondą Concerto (niestety nie moją ) na święta jade nią w długą trasę. Silnik to 1.6 120 KM DOHC 16 Valve żyletka! ) (te same silniki były w Accordach) Jestem ciekwy spalania, ale wiem, że nei będzie to 13 litrów. Podobno koło 7-9 l.
Zakochałem się w tej Hondzie, samochód ma troszku lat, ale powalają mnie rozwiązania techniczne i komfort jazdy. Mogę się założyc, że gdybyśmy porównali ten sam rocznik jakiegoś Golfa albo Astre/Kadeta chowały by się one przed Hondą patrząc na wnętrze/elektryke i właściwości jezdne. Japoniec to Japoniec Honda tym bardziej.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.03.2005, 22:18   #20
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mojemu koledze Panda (nowa wersja) pali po mieście 12 l . Chyba cały czas na dwójce jeździ. Od razu widać, że auto ma firmowe.
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.03.2005, 22:31   #21
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ciapek - mialem civica z tym silnikiem, ale w civicu mial on 130KM i autko palilo 5-8 l/100. Z tym ze na trasie palilo tyle co w miescie jesli pozwolilo mu sie jechac tyle ile ono chce i nie patrzylo sie na licznik. Przy ciezkiej nodze mozna sie bylo zdziwic, ale przyspieszenia to mialo ze hej. To byly silniki z CRX-a a nie z accorda ale w concerto troche przytlumione.
Ech do dzis wzdycham jak widze to autko, sprzedalem kumplowi. Silnik - na nim nawet kurz sie nie osadzal, nie mowiac o jakimkolwiek zatluszczeniu.
Stary 23.03.2005, 22:36   #22
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez czechoj
Moja octavka 1,9 TDi ma średnią w granicach 5,6 - 6,0 w jeździe mieszanej. Zasuwam po Poznaniu. Na autobanie w Niemczech srednie spalanie rzędu ok 8l/100km ale tam prędkości przelotowe są ok.160 - 170km/h. Przy prędkośći (oczywiście licznikowej) 180km/h komputer pokazywał 9,0 - 9,6l.

Co do "ściemy" jak nazwał ładnie @ed 13 to faktycznie sporo i warto zagladnąć do warsztatu. Moze auto jest cały czas na ssaniu?
1.9 TDI to silnik, którego nie można porównywać z żadnym o których pisaliśmy.

to tak samo jak Citroen/Peugeot HDi. miałem okazę jechać Berlingo HDi - za******a jak dobra benzyna a silnik 2.0 HDi w Peugeot 206 to jest dobiero coś - 90 KM pszy takim autku daje możliwości (przy małym spalaniu o co nam tu choszi). dla oszczędnych wersja 1.4 HDi
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.03.2005, 18:25   #23
nacuna
Wymiatacz

Data rejestracji: 30.01.2004
nacuna zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez pykson
a jak Ci chodzi to cudo?

ma kopyto czy raczej mozna odczuc ze sie meczy?

wiem, ze to smieszne, ale chyba nie masz tam oponek 255?

tez mam 1.6 w golfie 3, zzera na trasie 7.5, w cyklu mieszanym max 9, a na gazie lyka 9-10, noge mam b. ciezka tylko auto slabe
To "cudo" ma kopa, ale trzeba go rozpetac.
Jezdze na normalnych oponach 175/65/14 - takie jakie producent kazal uzywac i tyle. A czy rozrzad ma cos wspolnego ze spalaniem? Np pasek juz powoli sie psuje i dlatego duzo pali?
nacuna jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: