![]() |
hmm moj pali jakies 11,5 jak jest zimny na miescie, jakies 7,5 - 8,5 jak jest rozgrzany na trasie ale pojemnosc to 2,8 w ukladzie v6 takze troche dziwne masz to spalanie
|
a może sonda lambda?? jak to ustrojstwo padnie to komputer przechodzi w tryb awaryjny i wtedy spalanie robi sie duże i to duzo za duże.
|
|
Cytat:
Kupie moze Opla Astra lub jakiegos VW. |
znowu Ściema? to normalne ten silnik tak ma. oszczędny jest 1.2 ale wołowaty.
@Czołgista wie co mówi - Jego czołgi to dopiero palą. :D podawałem wcześniej w dyskusji o oleju link do forum i z tego co czytałem spalanie 13 litrów w mieście to norma. |
Do spalania filtr paliwa nic nie ma , raczej filtr powiertrza !
Mechaniką już daaaawno się nie zajmuję , ale jak f.pow. jest OK to może sprawdzić wtryski ? Tak luźno kombinuję Czasem mogą dawać w dupę czujniki ( podciśnienie albo inne ?? ..) i przez to komputer źle daje mieszankę. Ale to takie moje luźne dywagacje , bo od lat w temacie nie siedzę :) Tego auta nie znam zupełnie. Mam nadzieję że ręczny nie jest zapieczony ? :) |
Ja radzę abyś ten pojazd szybko sprzedał bo się nim długo nie nacieszysz ,pracowałem parę lat przy montażu części do sienny i jest to ostatni samochód jakibym kupił,chociaż każdy robi to co chce?
|
Duze spalanie benzyny w sienie
Mam ogromny problem. Moja sienka za duzo pali. Mam siena 1.6 16V HL. Normalnie pali okolo 13l/100km w miescie na benzynie. Nie mam gazu. Ciezkiej nogi tez nie mam. Co robic? Czemu tak duzo pali? Powiem, ze tankuje na Orlenie, wymienilem filtr paliwa.
Powiem tak, tankuje za 50zl i mam z tego kolo 13litrow z kawalkiem. I te 13litrow starcza mi na 100km i koniec, a potem sie zapala lampka ze konczy sie benzyna i znowu musze tankowac. Jak ograniczyc spalanie? W ksiazce pisza ze powinna spalac w miescie 9.8l/100km. A u mnie az 13l :( Pomozcie. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:28. |