Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.12.2002, 21:19   #16
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
jesli chodzi o mnie teo mam w tej chwili tak wydajny sprzet ze moge zrzucac z 2 napedow na raz, ogladac film i rabic kilka innych bajerow - i nic sie nie gryzie (asus p4b-533e, p4@2.4ghz, 1,5gb ddr, 2*40gb baracuda, win2k i win98)

jesli chcesz tak koniecznie SZYBKO przegrac sobie tw cuda to rpzegraj tylko 3 pierwsze tracki - bo z takim poejsciem do muzy to i tak nie posluchasz wiecej

to raz, dwa to tyle - dlaczego uparles sie na DVD?
bo wtore - kolejka do nagrywarki to zaden problem kiedy ma sie duzy dysk - a duzy to juz taki na ktorym masz 10gb wolnego - zmiesci sei tam sporo CDkow

trzecie - zgrywajac na szybkosc to sobie clonem zrzucaj - tobie WOGOLE nie zalezy na jakosci tylko na 'liczniku' - 'mam i jest fajnie!'

zgrywaj wolno, niekoniecznie DVD, uzywaj EAC'a, nagrywaj jeszcze wolniej - inaczej niedlugo zaczneisz te plyty przegrywac po to zeby je przegrywac a nie dlatego ze ta muza ci sie podoba - a to jest BARDZO przykre - zreszta sam sie przekonasz

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.12.2002, 17:45   #17
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=&gt; napisa***322;(a)
jesli chodzi o mnie teo mam w tej chwili tak wydajny sprzet ze moge zrzucac z 2 napedow na raz, ogladac film i rabic kilka innych bajerow - i nic sie nie gryzie (asus p4b-533e, p4@2.4ghz, 1,5gb ddr, 2*40gb baracuda, win2k i win98)

jesli chcesz tak koniecznie SZYBKO przegrac sobie tw cuda to rpzegraj tylko 3 pierwsze tracki - bo z takim poejsciem do muzy to i tak nie posluchasz wiecej

to raz, dwa to tyle - dlaczego uparles sie na DVD?
bo wtore - kolejka do nagrywarki to zaden problem kiedy ma sie duzy dysk - a duzy to juz taki na ktorym masz 10gb wolnego - zmiesci sei tam sporo CDkow

trzecie - zgrywajac na szybkosc to sobie clonem zrzucaj - tobie WOGOLE nie zalezy na jakosci tylko na 'liczniku' - 'mam i jest fajnie!'

zgrywaj wolno, niekoniecznie DVD, uzywaj EAC'a, nagrywaj jeszcze wolniej - inaczej niedlugo zaczneisz te plyty przegrywac po to zeby je przegrywac a nie dlatego ze ta muza ci sie podoba - a to jest BARDZO przykre - zreszta sam sie przekonasz
Uparłem się na DVD bo mam pod dostatkiem fimów DVD. Potrzebuję szybkoego DVD do zgrywania muzy na dysk twardy (już o tym pisałem) a przy LG16x zgrywa mi 12x prędkośćią.
Wiem że muze należy nagrywać w przedziale 4-8x, ale ja się o to nie pytałem
Zgrywam ścieżki audio na dysk w postaci wave bo format mp3 jest gorszy. Zauważyłem też że pliki wav tworzy się szybciej niż mp3, ale zajmują więcej miejsca.
SEBAW jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.12.2002, 18:10   #18
-Sid-The-Rat=>

przy predkosci zrzucania ok 30x to z jaka predkoscia NAGRYWASZ nie ma juz znaczenia...
zadengo...

czy wiesz czym sie roznia WAV od mp3? - bo jesli nei to postaram sie wytlumaczyc...
Stary 14.12.2002, 18:29   #19
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
przy predkosci zrzucania ok 30x to z jaka predkoscia NAGRYWASZ nie ma juz znaczenia...
zadengo...

czy wiesz czym sie roznia WAV od mp3? - bo jesli nei to postaram sie wytlumaczyc...
Wiem czy się różni mp3 od wav. Ale dzięki. Wytłumacz mi czemu przy zgrywaniu ścieżek audio do postaci wav prędkością 30x nie ma różnica potem z prędkością nagrywania, przecież audio powinno nagrywać się od 4x do 8x.
Stary 14.12.2002, 18:32   #20
MinX
Freedom Fighter

Data rejestracji: 23.05.2001
MinX zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Moim skromnym zdaniem najlepszą korekcje dla audio ma DVD Pioneera, pod względem audio jest lepszy od Toshiby, niestety w kwestii korekcji dla danych nadal liderem jest Toshiba.

Pozdro MinX
Stary 14.12.2002, 18:41   #21
-Sid-The-Rat=>

Cytat:
SEBAwl napisa***322;(a)
Wiem czy się różni mp3 od wav. Ale dzięki. Wytłumacz mi czemu przy zgrywaniu ścieżek audio do postaci wav prędkością 30x nie ma różnica potem z prędkością nagrywania, przecież audio powinno nagrywać się od 4x do 8x.
dlaczego po zrzuceniu 30x mozna nagrac z dowona predkoscia?
bo juz te wavy sa tak zjechane zrzucaniem ze subtelne bledy ktorych unikamy nagrywajac 4x staja sie nieistotne...

naprawde zrzucaj plyty secure mode pod EACiem, a nie najszybciej jak sie da - nie warto...
Stary 14.12.2002, 22:13   #22
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Cytat:

dlaczego po zrzuceniu 30x mozna nagrac z dowona predkoscia?
bo juz te wavy sa tak zjechane zrzucaniem ze subtelne bledy ktorych unikamy nagrywajac 4x staja sie nieistotne...
Tylko wysoka prędkość może źle wpłytnąć na odczyt w starych czytnikach CD.
Co do tego zgrywania, to wydaje mi się że jakość brzmienia aż tak nie odbiega od oryginału.
Stary 14.12.2002, 22:56   #23
-Sid-The-Rat=>

kwestia ucha i 'szacunku' do tego co kopiujesz

nie moglbym sluchac czegos co brzeczy i trzeszczy - a tak potrafai brzmiec plyty zrzucane szybko

to ze stare wieze nie czytaja to wiem - bo moja mimo iz nienajstarsza tez bywa wybredna
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: