![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nazwa farby z psem w reklamie...
Kurde, wiem, że to już wyjątkowo głupi temat, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć tej nazwy, a chciałbym sprawdzić, czy na ich stronie internetowej (zakładam, że takową mają), nie ma przypadkiem próbek kolorów. Chodzi mi o tą farbę, w której reklamie występował taki długowłosy otrzepujący się po powrocie z dworu pies. Coś na d to było, dulurex, du.... nie mam pojęcia. Pomoże ktoś?
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
hehe to jest DULUX
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
DULUX
Kolorki mają fajne. Jedyny minus to cena :/ |
|
|
|
|
|
#4 |
|
the one
CDRinfo VIP
No panownie, dzięki!
![]() A ja już kurde o Durex-ie cały czas myślę ![]() A że cena wysoka to wiem, ale podobno farba niezła, a że pokoju nie maluje się codziennie to... no nic, wykosztuję się ten jeden raz ![]() Teraz mam tylko nadzieję, że: a) znajdę ich stronę i b) będą tam jakieś przykładowe próbki kolorów, bo jak pamiętam z OBI czy skądś to jakąś zgniłą gruszkę miałem upatrzoną czy jakoś tak
|
|
|
#5 | |
|
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
![]() Kolorki są trwałe. Po 2 latach po odsunięciu obrazu nie widać róznicy. A jeśli CI się potem coś zadrapie to wystaczy jeszcze raz pomalowac ten kawałek i tez nie widac że było malowane. Jest ten sam kolor. Jakość super. A nazwy mają bardzo zabawne
Ostatnio zmieniany przez epol : 28.09.2004 o godz. 18:31 |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
|
|
|
|
#7 | |
|
Ismail Delivered
Data rejestracji: 29.08.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
-=| GodFather |=-
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() ![]() |
Dulux.. niejestem pewien czy to az tak dobra farba. Dobra to byla kiedys, ale teraz to juz raczej nie jest, a fakt ze cena wysoka. Podobnie jest ze Sniezka jedno z wiekszych dziadostw wsrod farb.
Dobrymi, a nawet bardzo dobrymi farbami sa: Kabe (szwajcarska) albo Malfarb (wloska). Oczywiscie jezeli chodzi o farby emulsyjne do malowania pokoju .
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
to zalezy gdzie kupujesz jak kupujesz w narketach to farbe mozesz odrazu wyzucic do kosza a jak w sklepie na osiedlu i oni biora od dystrybutora to bedziesz zadowolony (wiem cos o tym chociaz zajmuje sie inna branza - chemia i kosmetyki ale ona jest nagminnie w marketach chrzamiona ). Mam wyjasniac jak
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna. Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
-=| GodFather |=-
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() ![]() |
Cytat:
.A co do twojej wypowiedzi to masz zupelna racje. Podobnie jest z farbami, reklamowane sa te gorsze, ktore kiedys byly dobre, a zyskawszy popularnosc/renome produkuja za przeproszeniem go*no. Tak jak wspomniany wczesniej Dulux czy Sniezka. Wiem cos o tym (materialach budowalnych) bo moj ojciec siedzi w tym jakis czas, prowadzi juz dlugo (odkad pamietam, a mam 19 lat ) firme dotyczaca tej branzy - hurtownie mat. budowlanych .
|
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#13 | |
|
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Był to o merketach i m.in. o sprzęcie grającym (wieże) oraz telewizorach jakiejś znanej i szanowanej firmy (chyba Philips). Było tam jasno napisane, że ów sprzęt do marketów jest składany z innych komponentów (czytaj gorszej jakości) i dlatego jest/może być dużo tańszy niż w innym, normalnym sklepie, sklepiku. Jest to podobna sytuacja o jakiej pisze Turboni. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
the one
CDRinfo VIP
Ok, zainteresowaliście mnie. Prawdopodobnie kupowałbym w Castoramie. Czy tam też niewielka jest szansa, że dostanę farbę dobrej jakości?
|
|
|
#15 |
|
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
akurat sprzedaje chemie i kosmetyki firmy Nivea i Henkel (persil, silani) i jeszcze paru innych
przykladowo cena zakupu persila 3kg dla dystrybutora wynosi 20,05zl netto henkel daje na fakturze dystrybutorowi maxymalny rabat 8% czyli cena netto jest w okolicach 19,50netto doliczyc do tego 22% vat i marze sklepu to proszek w sklepie takim na osiedlu kosztuje okolo 28 zl, a ten sam proszek w markecie kosztuje 19,95 brutto. zmierzam do tego ze jakosciowo musi byc to gorszy produkt poniewaz jest nie mozliwoscia zeby taka byla roznica cenowa miedzy marketem a nawet dystrybutorem autoryzowanym. teraz przytocze dwie prawdziwe historie ktore kiedys mialy miejsce: 1. kiedys w proszku persil kupionym w markecie bylo wiecej kredy niz proszku i byla z tego jedna duza afera. 2.to samo co wyzej tylko z proszkiem ariel bylo w nim za to duzo pisaku. kolejna sprawa rozmawialem jakis czas temu z dyrektorem handlowym firmy benckiser - bryza i takie tam to on powiedzial mi w prost ze tasma produkcyjna od poniedzialku do srody robi produkty dla marketow a od czwartku do soboty dla hurtowni dystrybucyjnych. i jeszcze jedna rzecz jakis czas temu jakies 6 miesiecy temu wszystkie Geanty mialy ma miesiac wstrzymana dostawe kosmetykow Nivea po tym jak dyrektor handlowy zobaczyl ze 3/4 produktow sprzedawana jest ponizej ceny nabycia przez Geant, po tym czasie porownujac ceny niva w sklepie na osiedlu a duzymi marketami juz nie ma taki widocznej roznicy cenowej, z tego co zauwazylem to max 50gr. a jeszcze dodam ze dwie firmy ktore chodzi o chemie daja syfiasty towar do marketow to henkel i procter - chodzi o proszki i plyny do plukania. a teraz troche z innej beczki jestem w tesco i widze promocja ludwik 1l+jakis plyn do czyszczenia flash w saszetce 4,99 (i przylepiona kartka ze plyn gratis) ide na polke a sam ludwik bez przylepionej saszetki 3zeta. ale niestety polacy rzucili sie na promocje bo napisane drugi produkt gratis.
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna. Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 Ostatnio zmieniany przez Turboni : 29.09.2004 o godz. 21:29 |
|
|
|
![]() |
|
|