Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Zobacz rezultaty głosowania: Który program??
Norton Ghost 2003 8 36.36%
Acronis True Image 14 63.64%
Wszystkich głosów: 22. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.04.2006, 20:15   #1
IceManSpy
..:: Ju-Jitsu ::..

Data rejestracji: 06.11.2004
IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Question Dylemat z 2 programami do obrazy dysków

Witam.

Tak jak w temacie. Mam dylemat ,który obraz jest lepszy?? Ghost 2003 czy Acronis True Image?? Chcę sobie zrobić backup całej partycji systemowej i nie wiem ,który program jest lepszy.
Moje wymagania to:
* łatwość w obsłudze (ale widze ,że oba są proste)
* łatwość i bezproblemowość odzyskania z poziomu bootawalnej dyskietki \ płyty CD\DVD obrazu dysku po awarii.
* nie musi być super kompresja

Które wy polecacie?? I może jakieś za i przeciw??

Ostatnio zmieniany przez IceManSpy : 05.04.2006 o godz. 20:25
IceManSpy jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.04.2006, 20:19   #2
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
uzywam Acronis True Image ....
Stary 05.04.2006, 20:25   #3
kontestator
conquer all

Data rejestracji: 10.01.2005
kontestator zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
hmm chyba juz kilka by***322;o takich topic***243;w, wi***281;c jaki jest sens robic go na nowo?? hmmm ja tam sie nie znam przeciez nie mam wcale reputek
Stary 05.04.2006, 20:46   #4
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Maciej
uzywam Acronis True Image ....
Ja też, ale jeszcze ani razu nie wgrywałem obrazu nim zrobionego.. Myślę, że niedługo będę próbował, więc jeśli odezwę się potem, to znaczy, że działa dobrze

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.04.2006, 21:32   #5
Zelea
I have got my own WORLD..

Data rejestracji: 03.11.2002
Zelea zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jak pamietam ostatnie 3 topiki na temat obrazow to w kazdym goroje acronis... nie rozumiem wiec po to sa sonda...
pozdro
Zelea jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.04.2006, 22:54   #6
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Prosta przewaga Acronisa nad Ghostem:
-Ghost wer.9 i 10 nie umie, robic kopii bootujacej na plycie, nie robi kopii przyrostowych, instaluje zupelnie zbednie Net.framework, powoduje potworny balagan w systemie, jak wiekszosc programow Symanteca zostal stworzony do celow wiadomych wylacznie tworcom i Panu B.

-Acronis - umie to czego Ghost nie potrafi a ponadto jest lekki, latwy i przyjemny w uzyciu i robi dokladnie to do czego zostal stworzony.
To tyle z mojej strony.
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.04.2006, 23:00   #7
IceManSpy
..:: Ju-Jitsu ::..

Data rejestracji: 06.11.2004
IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Zelea
jak pamietam ostatnie 3 topiki na temat obrazow to w kazdym goroje acronis... nie rozumiem wiec po to sa sonda...
Pytam się ,aby całkowicie się upewnić. Wiem ,że był o tym temat (o dyskach SATA).
IceManSpy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.04.2006, 23:56   #8
georg
Smakosz... Heinekena!

Data rejestracji: 03.01.2003
georg niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol
Prosta przewaga Acronisa nad Ghostem:
-Ghost wer.9 i 10 nie umie, robic kopii bootujacej na plycie, nie robi kopii przyrostowych, instaluje zupelnie zbednie Net.framework, powoduje potworny balagan w systemie, jak wiekszosc programow Symanteca zostal stworzony do celow wiadomych wylacznie tworcom i Panu B.
Skoro używam Ghosta to muszę go troszkę obronić!
Testowaliśmy w firmie różne programy do backupu i szczerze mówiąc od 3 lat jest używany tylko norton ghost jako ten najbardziej elastyczny i niezawodny.
-Ghost 9 i 10 nie robi kopi botującej na płycie bo nie ma takiej potrzeby.
-Botuje się kompa przy użyciu właśnie płyty z ghostem.
-Kopie przyrostowe oczywiście wykonuje bez problemu i może to robić automatycznie
-Kompletny backup partycji systemowej na inny dysk około 4Giga trwa 3-4 minuty
-Przywracanie systemu z dysku 2 min, z dvd około 5 minut.
-Net Framework jest potrzebny do backupu w sieci.
-Nie powoduje żadnego bałaganu w systemie (przynajmniej u nas).
-Nigdy nie było problemu z przywracaniem systemu.
Wszystkie powyższe uwagi dotyczą Ghosta 10 w pełnej wersji zakupionej u dystrybutora a nie w jakimś sieciowym sklepiku.
georg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.04.2006, 01:58   #9
REi
ClassicGOD

Data rejestracji: 24.02.2004
REi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez georg
Skoro używam Ghosta to muszę go troszkę obronić!
Testowaliśmy w firmie różne programy do backupu i szczerze mówiąc od 3 lat jest używany tylko norton ghost jako ten najbardziej elastyczny i niezawodny.
-Ghost 9 i 10 nie robi kopi botującej na płycie bo nie ma takiej potrzeby.
-Botuje się kompa przy użyciu właśnie płyty z ghostem.
-Kopie przyrostowe oczywiście wykonuje bez problemu i może to robić automatycznie
-Kompletny backup partycji systemowej na inny dysk około 4Giga trwa 3-4 minuty
-Przywracanie systemu z dysku 2 min, z dvd około 5 minut.
-Net Framework jest potrzebny do backupu w sieci.
-Nie powoduje żadnego bałaganu w systemie (przynajmniej u nas).
-Nigdy nie było problemu z przywracaniem systemu.
Wszystkie powyższe uwagi dotyczą Ghosta 10 w pełnej wersji zakupionej u dystrybutora a nie w jakimś sieciowym sklepiku.
fajnie ze wymieniles zalety ghosta ale.... Acronis ma to i jeszcze wiecej

God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience"
REi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.04.2006, 08:40   #10
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... ostatni dobry Ghost to 8.0 lub 2003, potrafi to czego nie potrafi mój ulubiony True Image; wypalić bootowalny obraz partycji bezpośrednio na płycie DVD.
Stary 06.04.2006, 11:09   #11
georg
Smakosz... Heinekena!

Data rejestracji: 03.01.2003
georg niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez REi
fajnie ze wymieniles zalety ghosta ale.... Acronis ma to i jeszcze wiecej
Nie wymieniłem wszystkich:
Opis najważniejszych funkcji ze strony producenta:

Umożliwia odzyskiwanie systemu i danych nawet w przypadku, gdy nie można ponownie uruchomić systemu operacyjnego.

Automatycznie sporządza wstępny harmonogram tworzenia kopii zapasowych oparty na konfiguracji komputera.

Automatycznie wykrywa urządzenia pamięci masowej, analizuje system i wyświetla w trakcie instalacji porady dotyczące tworzenia kopii zapasowych oparte na najlepszych wzorcach postępowania.

Tworzy przyrostowe kopie zapasowe w celu maksymalnego wykorzystania miejsca na dysku i oszczędzania czasu.

Automatycznie monitoruje i optymalizuje miejsce na dysku przeznaczone na kopie zapasowe.

Tworzy kopie zapasowe na bieżąco bez ponownego uruchamiania komputera.

Zapisuje kopie zapasowe na nośnikach niemal wszystkich typów, w tym dyskach CDR/RW i DVD+-R/RW, urządzeniach USB i FireWire&reg; (IEEE 1394) oraz napędach Iomega&reg; Zip&reg; i Jaz&reg;.

Inicjuje tworzenie kopii zapasowych w przypadku ważnych zdarzeń, np. instalacji nowych programów lub logowania się użytkowników.

Wykonuje nowe kopie zapasowe na żądanie po naciśnięciu jednego przycisku ***8222;Backup Up Now***8221; (Utwórz kopię zapasową teraz).

Szyfruje kopie zapasowe w celu zapewnienia ich ochrony.

Interfejs oparty na zadaniach ułatwia zarządzanie i monitorowanie.

Wyświetla w jednym wygodnym widoku wszystkie zaplanowane terminy tworzenia kopii zapasowych oraz stopień ochrony kopii zapasowych dla poszczególnych dysków w komputerze.

Jednoetapowy kreator konfiguracji ułatwia i przyspiesza instalowanie i konfigurowanie.

Rozpoczyna tworzenie kopii zapasowych na dyskach zewnętrznych firmy Maxtor po kliknięciu jednego przycisku.

A co do tego, który program jest lepszy to już trzeba samemu ocenić i lepiej żeby to nie odbyło się za pomocą prób i błędów...
georg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: