![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
Zobacz rezultaty głosowania: Który program?? | |||
Norton Ghost 2003 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 36.36% |
Acronis True Image |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 63.64% |
Wszystkich głosów: 22. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
![]()
Witam.
Tak jak w temacie. Mam dylemat ,który obraz jest lepszy?? Ghost 2003 czy Acronis True Image?? Chcę sobie zrobić backup całej partycji systemowej i nie wiem ,który program jest lepszy. Moje wymagania to: * łatwość w obsłudze (ale widze ,że oba są proste) * łatwość i bezproblemowość odzyskania z poziomu bootawalnej dyskietki \ płyty CD\DVD obrazu dysku po awarii. * nie musi być super kompresja Które wy polecacie?? I może jakieś za i przeciw?? Ostatnio zmieniany przez IceManSpy : 05.04.2006 o godz. 20:25 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
uzywam Acronis True Image ....
![]()
![]() |
#3 |
conquer all
Data rejestracji: 10.01.2005
![]() |
hmm chyba juz kilka by***322;o takich topic***243;w, wi***281;c jaki jest sens robic go na nowo?? hmmm ja tam sie nie znam przeciez nie mam wcale reputek
![]()
![]() |
#4 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
jak pamietam ostatnie 3 topiki na temat obrazow to w kazdym goroje acronis... nie rozumiem wiec po to sa sonda...
![]()
![]() |
#6 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prosta przewaga Acronisa nad Ghostem:
-Ghost wer.9 i 10 nie umie, robic kopii bootujacej na plycie, nie robi kopii przyrostowych, instaluje zupelnie zbednie Net.framework, powoduje potworny balagan w systemie, jak wiekszosc programow Symanteca zostal stworzony do celow wiadomych wylacznie tworcom i Panu B. -Acronis - umie to czego Ghost nie potrafi a ponadto jest lekki, latwy i przyjemny w uzyciu i robi dokladnie to do czego zostal stworzony. To tyle z mojej strony. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Smakosz... Heinekena!
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
Cytat:
![]() Testowaliśmy w firmie różne programy do backupu i szczerze mówiąc od 3 lat jest używany tylko norton ghost jako ten najbardziej elastyczny i niezawodny. -Ghost 9 i 10 nie robi kopi botującej na płycie bo nie ma takiej potrzeby. -Botuje się kompa przy użyciu właśnie płyty z ghostem. -Kopie przyrostowe oczywiście wykonuje bez problemu i może to robić automatycznie ![]() -Kompletny backup partycji systemowej na inny dysk około 4Giga trwa 3-4 minuty -Przywracanie systemu z dysku 2 min, z dvd około 5 minut. -Net Framework jest potrzebny do backupu w sieci. -Nie powoduje żadnego bałaganu w systemie (przynajmniej u nas). -Nigdy nie było problemu z przywracaniem systemu. Wszystkie powyższe uwagi dotyczą Ghosta 10 w pełnej wersji zakupionej u dystrybutora a nie w jakimś sieciowym sklepiku. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... ostatni dobry Ghost to 8.0 lub 2003, potrafi to czego nie potrafi mój ulubiony True Image; wypalić bootowalny obraz partycji bezpośrednio na płycie DVD.
![]() |
#11 | |
Smakosz... Heinekena!
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
Cytat:
![]() Opis najważniejszych funkcji ze strony producenta: Umożliwia odzyskiwanie systemu i danych nawet w przypadku, gdy nie można ponownie uruchomić systemu operacyjnego. Automatycznie sporządza wstępny harmonogram tworzenia kopii zapasowych oparty na konfiguracji komputera. Automatycznie wykrywa urządzenia pamięci masowej, analizuje system i wyświetla w trakcie instalacji porady dotyczące tworzenia kopii zapasowych oparte na najlepszych wzorcach postępowania. Tworzy przyrostowe kopie zapasowe w celu maksymalnego wykorzystania miejsca na dysku i oszczędzania czasu. Automatycznie monitoruje i optymalizuje miejsce na dysku przeznaczone na kopie zapasowe. Tworzy kopie zapasowe na bieżąco bez ponownego uruchamiania komputera. Zapisuje kopie zapasowe na nośnikach niemal wszystkich typów, w tym dyskach CDR/RW i DVD+-R/RW, urządzeniach USB i FireWire® (IEEE 1394) oraz napędach Iomega® Zip® i Jaz®. Inicjuje tworzenie kopii zapasowych w przypadku ważnych zdarzeń, np. instalacji nowych programów lub logowania się użytkowników. Wykonuje nowe kopie zapasowe na żądanie po naciśnięciu jednego przycisku ***8222;Backup Up Now***8221; (Utwórz kopię zapasową teraz). Szyfruje kopie zapasowe w celu zapewnienia ich ochrony. Interfejs oparty na zadaniach ułatwia zarządzanie i monitorowanie. Wyświetla w jednym wygodnym widoku wszystkie zaplanowane terminy tworzenia kopii zapasowych oraz stopień ochrony kopii zapasowych dla poszczególnych dysków w komputerze. Jednoetapowy kreator konfiguracji ułatwia i przyspiesza instalowanie i konfigurowanie. Rozpoczyna tworzenie kopii zapasowych na dyskach zewnętrznych firmy Maxtor po kliknięciu jednego przycisku. A co do tego, który program jest lepszy to już trzeba samemu ocenić i lepiej żeby to nie odbyło się za pomocą prób i błędów... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|