![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 12.03.2003
![]() |
Dylemat, Epox czy Asus...
Witam, przymierzam sie do kupna cpu barton 2500 oraz płyty. I mam problem co wybrać, Epox 8rda+ czy Asus a7n8x. Za Epoxem przemawia F/W przymierzam się do kupna kamery), oraz dźwięk (SS). Za Asusem... nazwa Asus.
Mam takze pytanie czy dual channel, daje duży przyrost "mocy" pamięci, czy mogę sobie to spokojenie odpuścić. Pamięć zamierzam kupić kingston 2x256 pc400. Także wchodzi w rachubę płytka Epox 8rdaei, gdybym odpuścił sobie DC. Najbardziej zależy mi na dobrym dźwięku, lan, usb 2.0, ata133. Mile widziany raid, choć nie wymagany. Płyta ma być bez SATA. Kolesie mają, i wciąż narzekają na hdd. Proszę o odpowiedź użytkowników w/w płyt głównych. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
bylo pare tematow na ten temat.
Co maja do SATA? Tak naprawde dyski chodza idealnie, nie ma z nimi problemow na sata...zalezy jakiej firmy ale sama funkcja sata jest ok, dziala wysmienicie. Co do plyty...sam mam ASUS`a - ja wybieralem sposrod ABITA NF7 - bo zasmiaste tego epoxa, polecilbym ci wlasnie tą! Ja podszedlem do sprawy tak: dzwonie do Komputronika i sie pytam - Czy macie plyty - ASUS A7N8X i NF7 - Odpowiedz byla :tylko asus. Ok biore. Jezeli mieliby abita wzialbym abita, gorzej by bylo jakby byly obydwie. Obdywie plyty sa najlepsze jezeli chodzi o NForce2
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 12.03.2003
![]() |
Co do SATA. Obydwaj mają Asusy. Jeden na nforsie, drugi na via. Seagate i Maxtor. System to XP. Cześto bywa, iż komp nie wykrywa hdd, i jest wymamgana powtórna instalacja systemu.
@kasprzak, wiesz coś o DC? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
epox moze nie jest super ale jest dobry mialem wiele razy doczynienia z jego plytami i sa ok nie mowie ze asus jest zly ale nie ma czym inponowac chyba ze cena
Ostatnio zmieniany przez legion : 12.09.2004 o godz. 01:34 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
No nie przesadzajmy Epox to jest bdb firma.Sam ostatnio wymienialem sprzet i wzialem epoksa. Dokladnie 8KRAI i nie narzekam.Jesli patrzac na twoj problem wyboru.Problem, ktorego wlasciwie nie ma.To mowie ci nie zastanawiaj sie duzo tylko bierz epoksa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() ![]() |
ABIT NF7SL lub ASUS A7N8X
to moje zdanie 8 ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
lepiej dolozyc kaske i kupic lepsza grafe niz wywalac kase na "droga" plyte ...
... kup tanie mobo na kt880 asrock'a (odlam asusa) 210,- zeta - warto ![]() mam asus'y i widzialem epox'a ... jeden wacek ![]()
![]() |
#9 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
hehehe szczerze... dziwi mnie taka postawa jaka reprezentuje AleX69 - dobra plyta to podstawa... Co do samego tematu... zalezy czy bedziesz krecil ten sprzet... sam mam Barton'a 2500+ podkreconego na 3200+ na plycie ASUS A7N8X2.0 - Deluxe... no wlasnie to Deluxe wprowadza sporo fajnych opcji ![]() Przy wyborze zastanawialem sie miedzy Asusem (A7N8X), a Abitem (NF7), ale wybor padl na Asuska, i dolozylem tylko do wersji Deluxe i nie zaluje! to naprawde rewelacyjna plyta i swietnie sprawdza sie przy OVERCLOCKING'U
![]() |
#10 | |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Cytat:
RADW>> Z tych dwoch plyt zdecydowanie bralbym Epox`a 8RDA+ mialem ta plytke i zdecydowanie moge ci ja polecic. Ale jesli mialbym kupowac teraz plyte kupilbym ABIT`a NF7-S V2, ma bogatsze wyposazenie i posiada pelne wyjscia dla Soundstorm`a razem z optycznym wyjsciem cyfrowym, nie trzeba dokupywac dodatkowego sledzia SPDIF. Ma tez Serial Ata ktory mozna wylaczyc w bios`ie jesli nie chcesz go uzywac. Standardowo ma tez port podczerwieni. Kosztuje 60zl wiecej od epox`a ale warto.
![]() |
![]() |
#11 | |
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
ja tak jak adixo tak jak benchamrk.pl który uznał zestawienie Barton 2500 i mobo Abit NF7-S (v2.0) za idealny zestaw.
Spójrzcie tylko na komentarze http://sklep.benchmark.pl/pelny_6439.html, można też zerknąć na komputronik. Tu opis płyty http://www.abit-poland.com/prod_mb_show.php?id=100 Kumpel z pracy takie zestawienie może się nie chce wierzyć, ale ma już rok - kiedyś za to wybulił kupe kasy, w internecie przewertował kupe stron, aby kupić to co najlepsze. Jest niezwykle zadowolony - komputer pracuje bardzo stabilnie. Szyna dual ciągnie 2X512 ddr Kingstona 400. Karta sieciowa wbudowana i niezwykle dobrej jakości zintegrowana karta dźwięku 5.1. Ogólnie BaWmY sIe ![]() Polecam tego Abita gorąco. Sam może kupie na dniach taki zestaw bo mam możliwość zakupienia Bartona których już właściwie nie ma.
![]() nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego! Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 12.09.2004 o godz. 09:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
a ja troche z innej beczki bo polecil bym ci plyte Gigabyte 7NNXP zobacz http://www.gigabyte.pl/MotherBoard/P...s_GA-7NNXP.htm. sam gdybym mial teraz wolne jakies fundusze to zmienilbym na nia, sam mam tez plyte gigabyta i jestem z niej bardzo zadowolony.zobacz w komputroniku http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7329
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Na NF2 to albo DFI Infinity, A7N8X DELUXE, NF7-S(L). Inne mogą być lepsze tylko w bajerkach (Lan Party czy Zenith).
Klik na nazwę płytki w mojej sygnaturce.
![]() |
#15 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Ja mam Epox i sobie go chwale. Już o tym pisałem kiedyś.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|