![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dynamiczne dzielenie pasma (jak sprawiedliwie podzilic NEO+ ?)
No wlasnie jak w temacie...
potrzebuje podzielic NEO na 6 userow, mam windows 2000, ICS i jakos to sobie pracuje... az w momencie kiedy wszyscy korzystaja mozna sie wsciec, nie mowie o Kaazach i innych takich p2p, zabojcow sieci... poniewaz komputer serwer-router stoi u znajomego i tam tez jest NEO, a on sam nie pozwala sobie na instalacje linuxa pozostanie wiec routerem komputer z windows 2000... ja mam pytanie i prosbe do ludzi intensywnie zajmujacych sie sieciami... potrzebuje podzielic dynamicznie pasmo internetowe pod windows 2000, tak aby w przypadku kiedy korzysta 2 userow bedzie 256 kbps, a w przypadku intensywnie korzystajacyh 4 userow bedzie 128, kiedy bedzie jeden 512 i tp. jako ze jednak systemem bedzie windows 2000, znacie jakis inteligentny soft dla dynamicznego dzielenia pasma? pozdrawiam Ormianin |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
d[-.-]b
Data rejestracji: 12.08.2003
![]() |
poszukaj na forum o tematyce sieciowej:
tweak - Sieci Komputerowe i Internet infojama - Sieci komputerowe |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
też się kiedys nad tym zastanwiałem i moim zdaniem musi to byc router na linuksie i powinien działać tak:
X - łącze KBit/s Y - liczba aktywnych userów X / Y = dla każdego tyle samo z całośic X i żeby żaden user nie mógł więcej zająć niż jest mu w danej chwili przydzielone... to pewnie na podstawie jakiejś aktywności między danym userem a siecią by było... a nie żeby tylko user mial włączonego kompa i było połączenie sieciówka - touter jestem ogromnie ciekaw jak to można ustawić i na czym i co najwazniejsze, żeby byl jakiś wizard czy coś lub wmiarę łatwe
![]() |
#4 |
Gość
|
aaa teraz to bedzie pytanie jakiego programu uzyc do tego - ja wiem ale czekam na pytanie
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Komandor
Cytat:
![]() ale tutaj jak czytaliscie wczesniej routerem jest windows 2000 i tak musi pozostac, wiec szukam jakiegos sotu typu wingate lub winroute... moze znacie jakis soft do dynamicznego dzielenia pasma pdo winde? pozdrawiam Ormianin |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
bas - widze ze nie czytales uwaznie postow ormianina - w2k MUSI byc i nic innego nie wchodzi w gre - wiec uwagi tego typu sa chyba zbedne...
bo kazdy wie ze krol linuks rzadzi itp - ale co z tego w tym przypadku?
![]() |
![]() |
#9 | |
MAJSTER zlotowy
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Zobacz sobie może to: http://smb.sygate.com/products/son/son_ov.htm
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Komandor
Cytat:
![]() Do Basa: gdyby pozostali uzytkownicy sieci, oraz sam "uslugodawca" NEO zechcial zainwestowac w takie rozwiazanie, naprawde nie pisalbym takiego topicu tutaj, ale niestety to jest starszy facet, konserwatywne podejscie, ma jednego kompa, windows 2000, dziala na nim usluga ICS, komputer pracuje 24 h, uzytkownikow sieci jest 6, w tym dzieciaki ktorym do rozasadku sie nie przemowi ze kazza zabija siec... dlatego pytanie o program dla windows o dynamiczny podzial lacza |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
MAJSTER zlotowy
![]() |
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Komandor
Bas system windows 2000 to klasa NT, przeciez tam tez musi byc mozliwosc podzialu lacza dynamicznie, a nie tylko linux... co proponujesz po windowsem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|