![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
podczerwien motorola a 925... ??
witam...
szukam opisu jak skonfigurowac polaczenie do internetu za pomoca telefonu motoroli a925... pilnie potrzebne... bo szef wyjezdza a ma nowy telefon... zeby podlaczyc leptopa do netu za pomoca tego telefonu... a ja przyznam szczerze ze nie bardzo wiem jak to zrobic... szukam jakiegos opisu w necie... ale ciezko... z gory dzieki za wszelka pomoc... pozdrawiam
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Angel
Data rejestracji: 14.07.2002
![]() |
Ale w jakiej sieci pracuje tel?
![]() |
#3 |
![]() |
era
![]() |
#4 |
Angel
![]() |
Wiem, że z erą mogą być problemy tam gdzie testują UMTS. Zaraz Ci napiszę ustawienia ale to będzie teoria bo ja mam ideę i u mnie działa. Ery nie mam jak sprawdzić. Moment...
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Poszperaj na forum www.matrax.net
![]() |
#6 |
Angel
![]() |
INTERNET W a925 (Era)
1. w Control Panel/Connections/Internet accounts dodaj nowe konto (NEW) i nazwij je "erainternet", w Other timeouty zostaw tak jak są. 2. Connection type "GPRS" 3. W zakładce Advanced/Server wpisujesz "erainternet" we wszystkie pola czyli w: username, password oraz adress. (Ja w Idei User name and password... mam ODZNACZONE a tylko w adresie mam www.idea.pl) 4. W zakladce "log in" zostawiam zaznaczone" Get IP automatically" oraz "Get DNS automatically" ( W Idei mam Get IP automatically ZAZNACZONE ale w Get address automatically mam ODZNACZONE i wpisy: Type - IPv4 a primary DNS i secondary DNS takie jak podaja na stronie idei. Myślę, że ERA też ma to na necie podane) 5. W zakładce "proxy" ODZNACZONE czyli nie wpisujemy nic. 6. W zakładce "Other" zaznaczam oba chceckboxy czyli: "Enable PPP extensions" oraz "Plain text authentication". 7. Potem w po wejsciu do Webrowsera i wpisaniu adresu strony wyswietla mi sie "Connect to 3 services" i musze wybrac połaczenie (mamy do wyboru to stworzone czyli "erainternet" oraz oryginalne Szwedzkie "3uppkoppling-GPRS, którego nota bene nie da sie wykasowac) 8. Connect i wszystko działa. Komp łączy się z fonem przez program mRouter, który jest na płycie. Możliwe połączenia to Irda, Bluetouth i USB. Ja się łączyłam przez USB więc reszta to dla mnie tylko teoria. by Antonio edit Magda
![]() |
#7 |
![]() |
nie znam sie na tym musze szczerze powiedziec...
ale jest jedno jeszcze pytanie zanim zaczne... na stronie ery mam takie cos: http://www.era.pl/index.php/id=par_k...on=korp/zone=4 ![]() ![]() ![]() i powiem szczerze ze nie wiem ktore to ma byc... tzn ktore z tamtych mam wybrac... chce sie laczyc do internetu (na laptopie) za pomoca tego telefonu czyli motoroli a925 przez abonament w erze dla firm... przez gprs... laptop ma irde... i zaraz zobacze czy ma tez USB ale wtedy koszta bo trzeba by kupic kabel...
![]() |
#8 |
Angel
![]() |
Z tego co jest na stronie ery to wynika, że tak jak jest napisane w punkcie 3 tzn. "W zakładce Advanced/Server wpisujesz "erainternet" we wszystkie pola czyli w: username, password oraz adress" bedzie dobrze.
Co do łączenie to tak jak mówię, ja robie wszystko po USB, ale kiedy zainstalujesz mRoutera i klikniesz jego ikonke w trayu to pojawi się okno wyboru połączenia: Cable, Irda, Bluetooth. Ale jak się tym jeszcze nie bawiłeś to może być ciężko... ![]() EDIT: Zawsze możesz jeszcze zadzwonić do BOK.
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi." A.Einstein ![]() Ostatnio zmieniany przez Magda : 27.12.2004 o godz. 12:05 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
czy moglbym prosic Cie o podeslanie mi tego mRoutera ? na maila ??
zelea@o2.pl bede bardzo wdzieczny...
![]() |
#10 |
Angel
![]() |
A oryginalnej płytki do tej motki nie masz? Zaraz sprawdzę czy on się nie instaluje w pakiecie...
![]() |
#11 |
[Member of Mayday]
Data rejestracji: 21.01.2003
![]() |
Info poszukaj jeszcze na www.minikomp.com
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Angel
![]() |
Tu:
http://trix2.cellmania.com/downloads.../MDS_A1000.zip masz oprogramowanie do motki a1000 (ok 16 MB). Zawiera Desktop Suite i mRouter. U mnie działa ponad miesiąc i doskonale wspólpracuje z a925. Do wieczora Ci nic więcej nie pomogę bo muszę wyjść. ![]() Pozdrawiam!
![]() |
|
|