Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.09.2003, 16:31   #31
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Mnie smuci jedno:
Przyjezdzaja gurnicy, bija szyby, rozwalaja drogi, demoluja miasto, leja sie z Policja i po co ...
Po to, zeby za te szkody wspolnie z innymi podatnikami zaplacic.
Co do wegla. Mimo pewnych interwencji panstwa, znaczacy wplyw na cene wegla ma jego cena rynkowa, ktora obnizaja kopalnie z USA stosujac wydobycie wegla kamiennego metoda odkrywkowa (jak my wydobywamy brunatny), bo maja duze poklady wegla tuz pod ziemia. U nas jest niestety inaczej.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.09.2003, 16:59   #32
LECHWOS
lechu

Data rejestracji: 25.01.2003
LECHWOS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
mallow napisa***322;(a)
tym gornikom to sie we lbach poprzewracalo ... zgarniaja niemale pieniadze ... ZUSU nie placa i jescze im malo ... dorosli ludzie placa podatki i skladki na ich emerytury a oni chca jeszcze wiecej
to wszystko wina Suchockiej ... po upadku komunizmu powiini zwolnic polowe
jak zliwkidowali PGR`y to 450000 tys ludzi stracilo prace .. a co z ich rodzinami ? im sie nawet nie snilo zeby do warszawy przyjechac bo nawet na bile autobusowy nie maja
PARANOJA
nie wkurzaj mnie nie wiesz jak jest to nie pierdul ja robie 12 lat i jakos zus mam otracany.*******a glupoty w tv a ty lykasz wszysko jak leci .badz mądry.mam ci wyslac mój pasek wyplat i jakie skladki mam potracane zus i jaka kwota .ludzie moga go nawet zeskanowac i opublikowac.morze jeszcze podatku nie place
LECHWOS jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.09.2003, 17:02   #33
LECHWOS
lechu

Cytat:
pawelblu napisa***322;(a)
Mnie smuci jedno:
Przyjezdzaja gurnicy, bija szyby, rozwalaja drogi, demoluja miasto, leja sie z Policja i po co ...
Po to, zeby za te szkody wspolnie z innymi podatnikami zaplacic.
Co do wegla. Mimo pewnych interwencji panstwa, znaczacy wplyw na cene wegla ma jego cena rynkowa, ktora obnizaja kopalnie z USA stosujac wydobycie wegla kamiennego metoda odkrywkowa (jak my wydobywamy brunatny), bo maja duze poklady wegla tuz pod ziemia. U nas jest niestety inaczej.
w australi tez to nie rubmy nic ziemniaki z holandi itd..niech zwalniaja niech likwiduja a my stanmi z boku i patrzmy
Stary 12.09.2003, 17:29   #34
pawelblu
Zlotowicz
CDRinfo VIP

pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Moge Tobie powiedziec tyle. Masz nad nami o tyle przewagi ze widzisz sprawe "od srodka", choc oczywiscie nikt Ci tego nie zazdrosci. Wydaje mi sie ze jezeli bedzie tak jak mowia w sejmie (tzn. nikogo nie pozostawia samemu sobie), to zle zwolnionym gornikom nie bedzie (przy czym wiadomo ze nie bedzie likwidacji calej branzy, tylko pewnej czesci). Jezeli staloby natomiast tak, jak mowisz, czyli co innego mowia, co innego jest, to mozna zrobic tak jak zrobilo juz duzo osob, czyli zaskarzyc rzad do trybunalu w Strasburgu (lub chociaz tym postraszyc). Ta instytucja potrafi naprawde zasadzac ogromne odszkodowania, a jezeli zdarzyloby sie zebraloby sie kilkaset (kilka tysiecy) gornikow, to taki pozew mialby znaczaca sile przebicia i stalby sie juz sprawa prestizu rzadu RP.
Od siebie moge dodac tyle. Tu jest zle i nie zanosi sie zeby bylo lepiej, szczegolnie jak ludzie ktorzy wykorzystuja np. protesty gornikow i rolnikow w sejmie wygraja wybory. Jezeli bedzie tak dalej i nadal kolejne rzady beda marnowac swoje 4 lata to tez mam w perspektywie wyjazd do jakiegos normalnego kraju.
Stary 12.09.2003, 17:47   #35
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Ormianin napisa***322;(a)
europa zachodnia - nie, wiesz ze tam nas nie chca?

Australia, Nowa Zeladnia i ... Kanada, RPA to sa kraje gdzie przestepnie mozan sie jeszcze schronic

pozdrawiam
skoro ciebie nie chca to nie chca - znam 3 jezyki (w drodze jeszcze niemiecki i szwedzki), koncze studia w najbardziej przyszlosciowej branzy na najlepszej polskiej uczelni technicznej - sadze ze sobie poradze jak nie w szwecji gdzie planuje, to gdzie indziej

ps. na zachodzie to tylko naszych zlodziei nie chca - reszte - zwlaszcza kadre naukowa (zwlaszcza tecniczna) biora w ciemno
Stary 12.09.2003, 18:50   #36
brzuszki
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz

Data rejestracji: 23.06.2002
brzuszki niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
coz...

a co do zamieszek - jak zobaczylem lecaca butelke z benzyna to mialem do powiedzenia tylko jedno: "ognia!"
No,no... otywyte palba z osterj amunicji.
Kopalnie nie płacą ZUS-u /nie zapłać no który na czas/, społeczenstwo dokłada do każdej tony, ethos górnika poszedł sie ...lić już dawno /a była to ciekawa sprawa/
Dzisiejsi "górnicy" to zbieranina z naboru i agitki za czasów Gierka .
Tych kilku prawdziwych górników co jeszcze na grubie gdzies tam
fedruje, ma wszelkie prawo do strajku.
Morcinek sie w grobie przewraca.
Kolejne ekipy futrowały wydobywaczy węgla naszymi pieniędzmi za spokój społeczny, aby do następnej kadencji.
Syf i kiszka
a to co pokazali - bandy pijanej gawiedzi -to skandal!!!
brzuszki jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.09.2003, 21:34   #37
eloise
Dobry Człowiek

Data rejestracji: 30.07.2002
eloise niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
koncze studia w najbardziej przyszlosciowej branzy na najlepszej polskiej uczelni technicznej
że Politechnika Warszawska to wiem ale która to branża taka przyszłościowa?
Stary 12.09.2003, 22:37   #38
pawelblu
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Cytat:
eloise napisa***322;(a)
że Politechnika Warszawska to wiem ale która to branża taka przyszłościowa?
I grupa specjalnosci Makrokierunku (elektronika i inzynieria komputerowa) na wydziale Elektroniki i Technik Informacyjnych (www.elka.pw.edu.pl)
PS1. Popraw mnie jezeli sie myle
PS2. Ja tam ide na skromna telekomunikacje - od pazdziernika of korz
PS3. Fajnie maja Ci co ida na wydzial od lutego
Stary 12.09.2003, 23:48   #39
-Sid-The-Rat=>

teraz ten wydzial jest zorganizowany troche inaczej - wiec moj kierunek sie po prostu nazywa inzynieria biomedyczna...
robie inzynierie biomedyczna - mam pewne miejsce w firmie ktora sie tym bawi, wiec i praktyke bede mial i obycie w srodowisku (bardzo nielicznym w polsce) - narazie obczajam detekcje i obrobke sygnalow, troche elektroniki na DSP - jak na 3 rok to jest zupelnie niezle a ciekawie zrobi sie za jakis rok

co do przyszlosciowosci - widzialem plany wydatkow na rozne dziedziny zycia na najblizsze pare ladnych lat - poza obronnoscia najwiecej idzie na zdrowie - glownei przez starzenie sie spoleczenstwa i podnoszenie poziomu zycia - moja dzialka byla calkiem wysoko w tej liscie plac
Stary 13.09.2003, 11:32   #40
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
skoro ciebie nie chca to nie chca - znam 3 jezyki (w drodze jeszcze niemiecki i szwedzki), koncze studia w najbardziej przyszlosciowej branzy na najlepszej polskiej uczelni technicznej - sadze ze sobie poradze jak nie w szwecji gdzie planuje, to gdzie indziej

ps. na zachodzie to tylko naszych zlodziei nie chca - reszte - zwlaszcza kadre naukowa (zwlaszcza tecniczna) biora w ciemno
Hmm, kazdy swoje chwali. Niektorzy mowia ze to Politechnika Gdanska jest najlepsza w kraju.

To prawda ze w ciemno biora kadre naukowa na zachodzie. Sam tez znam pare jezykow biegle. Przyjmuja z otwartymi rekoma w Hiszpani, Niemczech, Francji, we Wloszech. W Stanach Zjednoczonych rowniez (moja dzialka to systemy zarzadzania gospodarka swiatowa, to tez przyszlosciowe).
ThanatoS jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.09.2003, 12:51   #41
pepperman
Guru

Data rejestracji: 10.08.2002
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
ThanatoS napisa***322;(a)
Sam tez znam pare jezykow biegle.
zastanawiajace jest to, ze cudzoziemiec bardzo czesto bez zadnego wstydu przyzna sie do robienia bledow we wlasnym, ojczystym jezyku, a Polak zawsze powie, ze zna biegle chociaz raczej nie jest to do konca mozliwe. dobra.... czepiam sie .
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.09.2003, 16:49   #42
-Sid-The-Rat=>

zeby zdac takiego TOEFLa czy Profi musisz znac angielski lepiej niz przecietny angol - taka jest prawda - jest to troche paradoksalne, ale coz poradzic
inna sprawa ze zeby czytac obcojezyczne ksiazki i rozumiec 'co autor mial na mysli' wymagana jest wiedza zupelnie innego gatunku niz sprawdzana na wszelkiego typu egzaminach
Stary 13.09.2003, 17:16   #43
Nol
TDI
Zlotowicz

Data rejestracji: 23.09.2001
Nol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
1. Z tymi certyfikatami sid ma rację, sam zastanawiam się nad profi...

2. Sid, mówisz, że biomedyka pójdzie w góre za parę lat... bo właśnie zaczynam studia na AGH w Krakowie na Elektronice i Telekomunikacji... Mam tam też taką specjalność, jak Mikroelektronika i Aparatura Biomedyczna... Czyli warto wybrać?

P.S.
Co do AGH, to uczelnia wcale nie najgorsza,biorąc pod uwagę fakt,że w ścisłej czołówce (2-3 miejsca) z Polibudą Warszawską...
Stary 13.09.2003, 17:18   #44
LECHWOS
lechu

jakos dziwnie ja mam potracany zus .w co niektórzy watpią .oto dowód
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-2.jpg  
Stary 13.09.2003, 17:26   #45
-Sid-The-Rat=>

Cytat:
Nol napisa***322;(a)
Mam tam też taką specjalność, jak Mikroelektronika i Aparatura Biomedyczna... Czyli warto wybrać?
pamietaj ze to elektronika! to nie jest przedmiot ktorego mozna sie nauczyc nie czujac do tego odrobiny pasji - a poczatki sa bardzo niewdzieczne - ja szedlem na ten wydzial docelowo na biomed - wiedzialem miejwiecej od 3 klasy liceum ze chce to robic - wiec trudy pierwszych lat znioslem bo mnie ciagnelo - ale z mojego semestru wylecialo juz kolo 45% - to jest bardzo trudny kierunek taka elektronika i nie da sie go skonczyc myslac tylko o pieniadzach a nie lubiac tego czego sie uczysz - po prostu sie nie da
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: