![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
Dziwne zachowanie internetu na moim komp. Brak podziału?
Ostatnio dziwne rzeczy dzieją się z dwoma domowymi komputerami. Jeden to PC, a drupi laptop HP (odbiera internet od routera WiFi). Otóż jak jeden komputer coś ściąga, to drugi jest całkowicie przyblokowany. JEdnak to zjawisko jeszcze mogę zrozumieć. Gorzej, że nawet gdy jeden komputer coś ściąga (drugi jest wyłączony) to też sam siebie blokuje. I nie chodzi mi tu o żadne Emule czy DC. Załóżmy, że odpalam Firefoxa i ściągam jakiś plik z www (nawet taki mały, np. 6mb). Wtedy plik się ściąga z max prędkością i sam firefox nie jest w stanie otworzyć żadnej innej stronny. ładuje, ładuje i wyświetla mi, że nie można odnaleźć strony. Wcześniej takiego problemu nie miałem - przeglądarka potrafiła jednocześcnie ściągać coś i przeglądać strony. Czy możliwe aby router takie coś powodował?
Z góry dziękuję za pomoc (Jeżeli ktoś zna linki do jakiegoś forum, gdzie też mogę szukać pomocy, to proszę dać mi znać ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.05.2005
![]() |
Bardzo możliwe, ze żle skonfigurowany router. Tak zawsze ci się działo od kiedy masz router czy jakos ostatnio? Jak to sprawa software to polecam ci cfosspeed kontroluje ruchem sieciowym, polecam ci go. Jeszcze może zainstalowałeś jakiegoś softa np. firewall i ci blokuje łącze tez tak się zdarza
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Ale to chyba nie jest darmowy prog.
Moze pomoze reinstal FF. A na IE tak samo sie dzieje ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Przy jej braku ustawi***263; w ka***380;dym komputerze indywidualnie. Istnieje masa program***243;w do ograniczania pasma.
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
Dziękuję za odpowiedzi.
Zaraz zobaczę na stronie D-Link jak ustawić podział pasma pomiędzy PC a laptopa (o ile mój router ma taką opcję). Co do tej drugiej kwestii, że komputer sam sie blokuje. Otóż kiedyś mi sie to nie zdarzało. Firefox mógł coś ściągać z dużą prędkością, ale jak chciałem otworzyć inną stronę, to też dało radę. Teraz wygląda tak, jakby FF nie dawał rady z rodzieleniem łącza na dwa procesy. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałem. IE działa tak samo. Załóżmy, że oglądam filmik na YouTube, czy google video, wtedy w tym samym czasie nie mogę otworzyć żadnej innej strony. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@malanski jak ruter nie b***281;dzie mia***322; tej funkcji to polecam u***380;ycie tego softu: http://www.bandwidthcontroller.com/
![]()
![]() |
|
|