Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.10.2004, 11:37   #61
Monter
Użyszkodnik

Data rejestracji: 29.03.2001
Monter niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Tak jak poradził NIMAL, zainteresuj się opcjami antyspamowymi jakie oferuje TheBAT! w połączeniu z wtyczkami do niego. Podstawowa wtyka instaluje się chyba już z programem, ja proponuję dodać kolejne, np obsługujące opcje czarnej i białej listy. Wtedy na odebranym mailu klikasz aby zaznaczyć a z menu 'specjalne' wybierasz 'klasyfikuj do...' (śmieci lub NIE śmieci). Opcje te dodają dane adresy nadawców do list adresów, z których potem program automatycznie wie, czy dany list Ci pokazać czy od razu wywalić do kosza. Co więcej sam masz wgląd w te listy adresów, możesz je ciać, uzupełniać, itp.
Wtyczki takie to:
- Black&WhiteList Plugin v1.1
- Bayes Filter Plugin by Achim Winkler v1.5.4 (trzeba uczyć osobno)
- White | Black List Handler v.1.0.0.5
"Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu"
Monter jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.10.2004, 12:12   #62
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ja korzystam tylko z wbudowanej (trzeba uaktywnic!) wtyczki bayesit
w zupelnosci mi wystarcza od kiedy stwierdzilem ze nie bede kasowac emili - mam w tej chwili kilkaset i dzieki temu rozpoznawanie jest 99,99% poprawne

dodatkowym utrudnieniem w moim przypadku (gdyby nie to to na pewnoe bylo by bezbledne) ze na domowym kopie kaze wszystkie emile sluzbowe dawac do smieci, a te sa czesto spersonalizowane i pochodza od tych samych ludzi ktory sla mi prywatne rzeczy ktore w dmu chce odbierac
jestem jednak pelny podziwu dla the bata bo potrafi wszystko poprawnie sklasyfikowac, tylko raz na pare dni zdazy mu sie pojedynczy emil sluzbowy dopuscic w domu do czytania
na razie nie mialem blednej klasyfikacji do smieci odkad zostawiam emile w folderach the bata
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.10.2004, 13:32   #63
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
OK, zrobiłem tak jak pisaliście teraz bede syf wrzucał do śmieci i zobaczymy jak to bedzie, chociaż nie wiem czy czasami nadal te maile nie bedą w normalnej poczcie bo one przychodzą z różnych adresów...

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.10.2004, 13:44   #64
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
wbudowany plugin bayesit nie klasyfikuje emili na podstawie nadawcy tylko ich zawartosci - oblicza prawdopodobienstwo ze to spam i na tej podstawie klasyfikuje odpowiednio
dodatkowo Ty mozesz ustawic wlasne zeczy w filtrach (nic wspolengo z wtyczka nantyspamowa juz nie maja) - nie tylko smieci czy nie, ale np oddzielny folder na prenumerowane dyskusje z forum czy wiadomosci z kanalow rss...
no, ale to juz jak chcesz
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.10.2004, 18:05   #65
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Możesz także spróbować SpamPala. Nie jest to wprawdzie plugin, a proxy, ale działa rewelacyjnie.

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.10.2004, 18:37   #66
gallus
gÓru

gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Chyba się zainteresuje tym SpamPal'em, tylko szkoda ze on działa jako oddzielny program a nie jako plugin, bo coraz więcej programów siedzi na moim pasku

Stary 12.10.2004, 21:08   #67
cyki
Bojownik Ruchu Oporu

Data rejestracji: 09.11.2003
cyki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zaintaluj go jako usługę, wyłącz "zezwalaj usłudze na współdziałanie z pulpitem" w services.msc i już nie masz ikonki
cyki jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.10.2004, 16:40   #68
gallus
gÓru

hmm, no to bawie sie w konfiguracje SpamPal'a i coś mi nie wychodzi nie wiem dlaczego. tzn poczte już moge odbierać, ale nie moge wysyłać a niby wszystko ustawiłem tak jak w TYM opisie co jest nie tak, może jakieś sugestie??
oto moje ustawienia - obrazki można powiekszyć

A to błąd :/

Stary 13.10.2004, 19:59   #69
cyki
Bojownik Ruchu Oporu

Ustaw wysyłanie poczty od razu na serwer a nie przez SpamPala. Serwer poczty: kogut.o2.pl czy jaki oni tam mają, AFAIR bez autoryzacji a połączenie bez STARTTLS bo chyba tego też nie obsługuje. W zasadzie to powinno wystarczyć przełączenie ze STARTTLS na Zwykłe połączenie.
Stary 13.10.2004, 20:26   #70
gallus
gÓru

To jeżeli robie tak jak Ty piszesz to wywala micos takiego :/

a ustawienia są OKI

Stary 13.10.2004, 21:59   #71
cyki
Bojownik Ruchu Oporu

Też się kiedyś na to złapałem. Zobacz jakie ustawienia masz w pobieraniu poczty. Takiego logina na pewno nie powinieneś wysyłać Zaptasz Użyj ustawień specjalnych i ustaw na nowo login i hasło. Jaja sobie robią ludzie o o2. kogut.o2.pl i smtp.o2.pl nie wymaga uwierzytelnienia a poczta.o2.pl tak.
Stary 13.10.2004, 22:42   #72
gallus
gÓru

Cytat:
Napisany przez cyki
Też się kiedyś na to złapałem. Zobacz jakie ustawienia masz w pobieraniu poczty. Takiego logina na pewno nie powinieneś wysyłać Zaptasz Użyj ustawień specjalnych i ustaw na nowo login i hasło. Jaja sobie robią ludzie o o2. kogut.o2.pl i smtp.o2.pl nie wymaga uwierzytelnienia a poczta.o2.pl tak.
No teraz jest Dzieki

Stary 27.10.2004, 11:53   #73
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
użytkownikom poczty WP polecam optymalizacje WPAnty-Spam'u na te po******one maile.
Od paru dni mam ustawione opcje na hard (maile od razu wylatują w przestrzeń-Outlook nic nie zbiera).

Polecam!

BTW lubie poczte WP - tym bardziej ze teraz zwiekszyla sie jej pojemnosc.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.10.2004, 20:02   #74
szafran1988
Choose your destiny

Data rejestracji: 13.07.2004
szafran1988 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czy wam tez sie nie chce wczytac poczta na onecie wywala ze nie moze wczytac tematow wiadomosci
szafran1988 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.10.2004, 22:43   #75
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja rowniez korzystam z TheBata! i wtyczki BayesIT...dziala wysmienicie.
Polecam sprobowac kazdemu kto ma problem ze spamem i itp.smieciami

Twoje uprawnienia: