![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#61 |
|
Użyszkodnik
Data rejestracji: 29.03.2001
![]() |
Tak jak poradził NIMAL, zainteresuj się opcjami antyspamowymi jakie oferuje TheBAT! w połączeniu z wtyczkami do niego. Podstawowa wtyka instaluje się chyba już z programem, ja proponuję dodać kolejne, np obsługujące opcje czarnej i białej listy. Wtedy na odebranym mailu klikasz aby zaznaczyć a z menu 'specjalne' wybierasz 'klasyfikuj do...' (śmieci lub NIE śmieci). Opcje te dodają dane adresy nadawców do list adresów, z których potem program automatycznie wie, czy dany list Ci pokazać czy od razu wywalić do kosza. Co więcej sam masz wgląd w te listy adresów, możesz je ciać, uzupełniać, itp.
Wtyczki takie to: - Black&WhiteList Plugin v1.1 - Bayes Filter Plugin by Achim Winkler v1.5.4 (trzeba uczyć osobno) - White | Black List Handler v.1.0.0.5
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja korzystam tylko z wbudowanej (trzeba uaktywnic!) wtyczki bayesit
w zupelnosci mi wystarcza od kiedy stwierdzilem ze nie bede kasowac emili - mam w tej chwili kilkaset i dzieki temu rozpoznawanie jest 99,99% poprawne dodatkowym utrudnieniem w moim przypadku (gdyby nie to to na pewnoe bylo by bezbledne) ze na domowym kopie kaze wszystkie emile sluzbowe dawac do smieci, a te sa czesto spersonalizowane i pochodza od tych samych ludzi ktory sla mi prywatne rzeczy ktore w dmu chce odbierac jestem jednak pelny podziwu dla the bata bo potrafi wszystko poprawnie sklasyfikowac, tylko raz na pare dni zdazy mu sie pojedynczy emil sluzbowy dopuscic w domu do czytania na razie nie mialem blednej klasyfikacji do smieci odkad zostawiam emile w folderach the bata |
|
|
|
|
|
#63 |
|
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
OK, zrobiłem tak jak pisaliście
teraz bede syf wrzucał do śmieci i zobaczymy jak to bedzie, chociaż nie wiem czy czasami nadal te maile nie bedą w normalnej poczcie bo one przychodzą z różnych adresów...
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wbudowany plugin bayesit nie klasyfikuje emili na podstawie nadawcy tylko ich zawartosci - oblicza prawdopodobienstwo ze to spam i na tej podstawie klasyfikuje odpowiednio
dodatkowo Ty mozesz ustawic wlasne zeczy w filtrach (nic wspolengo z wtyczka nantyspamowa juz nie maja) - nie tylko smieci czy nie, ale np oddzielny folder na prenumerowane dyskusje z forum czy wiadomosci z kanalow rss... no, ale to juz jak chcesz
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Możesz także spróbować SpamPala. Nie jest to wprawdzie plugin, a proxy, ale działa rewelacyjnie.
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
gÓru
![]() ![]() ![]() |
Chyba się zainteresuje tym SpamPal'em, tylko szkoda ze on działa jako oddzielny program a nie jako plugin, bo coraz więcej programów siedzi na moim pasku
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
Bojownik Ruchu Oporu
Data rejestracji: 09.11.2003
![]() |
Zaintaluj go jako usługę, wyłącz "zezwalaj usłudze na współdziałanie z pulpitem" w services.msc i już nie masz ikonki
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
gÓru
![]() ![]() ![]() |
hmm, no to bawie sie w konfiguracje SpamPal'a i coś mi nie wychodzi nie wiem dlaczego. tzn poczte już moge odbierać, ale nie moge wysyłać a niby wszystko ustawiłem tak jak w TYM opisie co jest nie tak, może jakieś sugestie??
oto moje ustawienia - obrazki można powiekszyć ![]() ![]() ![]() A to błąd :/
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Bojownik Ruchu Oporu
![]() |
Ustaw wysyłanie poczty od razu na serwer a nie przez SpamPala. Serwer poczty: kogut.o2.pl czy jaki oni tam mają, AFAIR bez autoryzacji a połączenie bez STARTTLS bo chyba tego też nie obsługuje. W zasadzie to powinno wystarczyć przełączenie ze STARTTLS na Zwykłe połączenie.
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
gÓru
![]() ![]() ![]() |
To jeżeli robie tak jak Ty piszesz to wywala micos takiego :/
![]() a ustawienia są OKI
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Bojownik Ruchu Oporu
![]() |
Też się kiedyś na to złapałem. Zobacz jakie ustawienia masz w pobieraniu poczty. Takiego logina na pewno nie powinieneś wysyłać
Zaptasz Użyj ustawień specjalnych i ustaw na nowo login i hasło. Jaja sobie robią ludzie o o2. kogut.o2.pl i smtp.o2.pl nie wymaga uwierzytelnienia a poczta.o2.pl tak.
|
|
|
|
|
|
#72 | |
|
gÓru
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Dzieki
|
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
użytkownikom poczty WP polecam optymalizacje WPAnty-Spam'u na te po******one maile.
Od paru dni mam ustawione opcje na hard (maile od razu wylatują w przestrzeń-Outlook nic nie zbiera).Polecam! BTW lubie poczte WP - tym bardziej ze teraz zwiekszyla sie jej pojemnosc.
|
|
|
#74 |
|
Choose your destiny
Data rejestracji: 13.07.2004
![]() |
Czy wam tez sie nie chce wczytac poczta na onecie wywala ze nie moze wczytac tematow wiadomosci
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
ja rowniez korzystam z TheBata! i wtyczki BayesIT...dziala wysmienicie.
Polecam sprobowac kazdemu kto ma problem ze spamem i itp.smieciami
|
|
![]() |
|
|