![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
dziwny problem
Otóż miałem konfiguracje taką:
pierwszy kanał IDE - twardy 80 gb [MASTER] oraz 20 GB [SLAVE] drugi kanał IDE - sama nagrywarka i teraz jak podłączyłem kieszeń razem na jednej tasiemce z nagrywarką to podczas startu systemu nie widzi mi nagrywarki. Dopiero jak wezmę "Dodaj sprzęt" to wtedy wykrywa urządzenia "plug and play" w tym i nagrywarkę. Jednak wezmę wyłącze [zrestartuje] kompa to mam to samo. A przecież to paranoja instalować sterowniki do litka albo robić reinstalke windy !?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Ten dysk 20GB podepnij na master z nagrywarką na slawe na jednej taśmie a na drugiej kieszeń daj na slave. Powinno pomóc.
![]() |
#3 |
Guru
![]() |
a czy jak podepne kieszeń na master, a nagrywarke na slave to czy będę mógł normalnie zabootować system z krążka !?
![]() |
#4 |
Guru
![]() |
ponadto wszystko się zaczeło od tego, że jak zainstalowałem antyżwirka i miałem podpięte oba dyski na jednej taśmie to wtedy po uruchomieniu systemu musiałem czekać około 30 sekund, aż pojawiła mi się ikonka antyżwirka koło zegarka. Problemu tego nie miałem jak wyjąłem dys z kieszeni. A może tylko problem tkwił w jakimś ustawieniu nortonka !?
![]() |
|
|