![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
jav-or-not
Data rejestracji: 30.12.2003
![]() |
Tuner TV a Audigy2 aghhhhhhhhh
Wszystko się zapowiadało cudownie
![]() Zakupiłem sobie kartę Audigy 2 ZS oraz głośniczki Creative Inspire 5900... no i wszystko pięknie gra ....aż do ponownego uruchomienia kompa :/...od tej pory tunerek tv nie daje znaku życia... :/ Najbardziej dziwi mnie jednak fakt, że windoza xp sprzęt wykrywa i instaluje sterowniki (a raczej instaluję je sam ), ale co z tego skoro w żadnym programie tunerek nie jest wykrywany ![]() Pomyślałem, że to pewnie wina przerwań, więc poprzerzucałem karty w slotach PCI w taki sposób aby tunerek miał własne niewspółdzielone przerwanie. No i co? ... to samo...aha, wyłączanie APIC nie wchodzi w grę bo komp się nawet nie uruchamia (bo 15przerwań to troszkę przy mało...) Coś się musi gryźć jeszcze ale ja jakoś nie mam pomysłów już, ech... please help, bo bez tv się nie da wytrzymać... dla pewności pokazuję jak wyglądają u mnie przerwania (program everest): |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
probowales go wlaczyc na jakims innym kompie
![]() albo np wyjac czasowo tego sb i puscic tuner przez wbudowana dzwienkowke
|
|
|
#3 | |
|
jav-or-not
![]() |
Cytat:
ps. oczywiście po włożeniu audigy2 wyłączam muzkę on-board, wydawało mi się to oczywiste ale piszę to tylko po to, by się ustrzec od takich podpowiedzi
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
User
![]() |
sprubuj zainstalowac starsze stery do tunera
![]() u mnie np na nowych sterach do avera program wogole tunera niewykrywal co dziwnego na starych sterach nowy program do ogladania dziala 100% sprawnie
|
|
|
#5 |
|
jav-or-not
![]() |
no na strych dzieje się to samo
![]() acha, właśnie znalazłem sposób na tą paskudę... wyłączyłem kontroler fdd.... i wszystko śmiga, z tym wyjątkiem, że teraz windoza się strasznie długo ładuje :/ |
|
|
|
|
|
#6 |
|
User
![]() |
wypnij stacje dyskietek wylacz ja w biose to powinno sie poprawic
![]() zreszta gdzies w windowsie jest opcja zeby nieuszkal nowych napedow przy starcie to tez powinno pomoc
|
![]() |
|
|