Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.11.2003, 16:24   #1
mqy
Wymiatacz

Data rejestracji: 06.11.2002
mqy zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
e-osły, e-muły.....

!!!witam!!!

[W zwiazku z tym ze wyposazylem sie w Neo]
Mam pytania dotytczace wszystkiego, co to, o co w tym chodzi, czym rozni sie Donkey od Mule, co lepsze, jak je pozniej skonfigurowac, i pisaliscie nie dawno o jakims Lsd, czy Lcd(to jest teraz zabronione), co to jest i po co.....
....a moze ma ktos poprostu jakis link do stronki poswieconej tym klimatom.........

PS. Nie wiem czy to wazne, ale klijent ten potrzebny do sciagania tylko audio.....

A moze macie pomysly na inne programy do sciaganiu Muzyki z netu interesuja mnie cale plyty, w mp3, i jakosci min 192kbps[najlepiej wyzej, ale nie VBR] --- i jakosc jest dla mnie najwazniejsza...... ---

Ostatnio zmieniany przez mqy : 07.11.2003 o godz. 16:27
mqy jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.11.2003, 16:43   #2
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
a czemu nie VBR? co to za mit z tym VBRem? gryzie?

przeciez to jest lepsze niz CBR... mniej miejsca taka sama jakosc, albo lepsza jakos przy tym samym miejscu - zalezy jak patrzec
rozumiem to tylko wtedy kiedy komus mp3 player szwankuje na vbr - ale to znaczy ze to g... player bo vbr jest w standardzie mp3 od samego poczatku
Stary 07.11.2003, 18:01   #3
Grzegorz75
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 13.01.2003
Grzegorz75 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zerknij www.osiol.com Trzeba się zarejestrować. Jak dlamnie żle się nawiguje. Czasami niedziała. Inne linki znajdziesz na forum w podobnych wątkach. nie przepadam za opcją szukaj lecz tu wystarczy przejrzeć wątki z ostatnich 2 tygodni.
Stary 07.11.2003, 19:21   #4
tomall0
karpiarz:)

Data rejestracji: 25.09.2002
tomall0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Grzegorz75 napisa***322;(a)
Zerknij www.osiol.com Trzeba się zarejestrować. Jak dlamnie żle się nawiguje. Czasami niedziała. Inne linki znajdziesz na forum w podobnych wątkach. nie przepadam za opcją szukaj lecz tu wystarczy przejrzeć wątki z ostatnich 2 tygodni.
Ja od ajiegoś czasu zainteresowałem sie programem do ściągania GrabIt. Jest to dość skomplikowany proces pobierania więc po lekture odsyłam tutaj . Dodam tylko że za pomocą tego softu ściagam tylko muze w formacie mpc i ape. Można ściągać też filmy i gry. Jeśli ktoś byłby zainteresowany ppytać chętnie służe pomocą
Stary 07.11.2003, 19:36   #5
mqy
Wymiatacz

Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
a czemu nie VBR? co to za mit z tym VBRem? gryzie?

przeciez to jest lepsze niz CBR... mniej miejsca taka sama jakosc, albo lepsza jakos przy tym samym miejscu - zalezy jak patrzec
rozumiem to tylko wtedy kiedy komus mp3 player szwankuje na vbr - ale to znaczy ze to g... player bo vbr jest w standardzie mp3 od samego poczatku
Mam telefon Siemens Sl45i[w sumie to nie wiem czy on obsluguje VBR, napewno obsluguje CBR] i do niego kopiuje sobie pliki, poza tym nie zalezy mi na zajmowanym miejscu na dysku, a do VBR nie jestem całkowicie przekonany jak do tego calego mp3[wav'ow na dysku przeciez trzymac nie bedze no bez przesady], ale latwiej jest dla mnie jak uzywam tego formatu co znajomi[nie zniusl bym faktu gdybym mial np. czesc muzyki w mp3, czesc w ogg, i czesc w jeszcze czyms innym]aby nie bylo nie porozumien, zpowodowanych miedzy innymi ich nie wiedza.....
Stary 07.11.2003, 20:04   #6
-Sid-The-Rat=>

rozumiem juz sytuacje

mozesz na probe sprobowac z tymi vbr'ami w telefon - moj kolega ma identycznego - i wiem ze czesto kozystal z vbr'ow - i dzialaly

popieram brak zaufania - mp3 to dosc slaby format - ale bardzo popualrny i wieczna chwala i tak go nie ominie
jesli masz troche czasu i znasz angieslki - poszukaj na necie czegos co sie nazywa musepack - czyli popularnie 'mpc' - ten format przy maksymalnym ustawieniu zapewni ci jakosc wav'a (naprawde - tylko nieliczne JEDNOSTKi sa w stanie wskazac ze to jest mpc a nie audio) przy 3-4 razy mniejszej zajmowanej objetosci

jesli jednak muzyki sluchasz na komputerowych glosniczkach lub sluchawkach typu pchelki - to mp3 jest w sam raz
Stary 07.11.2003, 20:48   #7
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nie wiem jak simensy ale nokie łykają wszystko co leci* / w sofcie do transferu przerabiane jest na lsa i w tej formie transferowane do komórki, w sumie niezastanawiam się co wrzucam byle nie było to za wielkie bo z załeżenia te komórko-playery nie są dla melomanów / więc po prostu trzeba sprawdzić a co do formatów kompreasji dżwieku to proponuję się tez zainteresować ape bo to też dobra rzecz

pozdro
*oczywiście mp3 bo chyba ogg'a to już nie / nie sprawdzałem czy nokia menager je widzi ale któż wie /

Ostatnio zmieniany przez cana : 07.11.2003 o godz. 20:56
cana jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.11.2003, 22:10   #8
kizio
Wyrejestrowany

Data rejestracji: 10.07.2002
kizio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
www.strefasoftu.net (otwarcie jutro o 16:00 tam jest artykuł poświęcony eMule mojego autorstwa [konfiguracja i instalacja] a na inne pytania moge odpowiedzieć na priv)

kiziopl na gmail
JID: kizio na jabster.pl
Zapraszam na http://blog.xitenet.pl
kizio jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.11.2003, 20:20   #9
mqy
Wymiatacz

Cytat:
rozumiem juz sytuacje

mozesz na probe(...)sluchasz na komputerowych glosniczkach lub sluchawkach typu pchelki - to mp3 jest w sam raz
[Odbiegam od tematu mula bo mam link od kizia, dzieki, jak bede mial problemy to bede pisal]
Wlasnie, wlasnie slyszalem cos o tych mpc ale nie jestem wogle zorientowany, szczerze mowiac to sie troche boje zmiany formatu[przy czym trzeba dodac ze ludzie, nie wiem ale jakos wogle nie zwarcaja na jakosc sluchanej muzyki, tylko zadowola sie byle czym], nie chcial bym zeby kiedys wyniknela sytuacja ktorej nigdy przedtem bym nie bral pod uwage, ale trzeba sprobowac to nie boli[jak np. z Opera, Foobarem, EAC, Fuiero, Win 2000... - jest pieknie!!!], standard dyktuje wyzszosc[czyt. spoleczenstwo] i ja mam w tego typu sprawie, slaby glos[pewnie i sluszny bo niema chyba co porownywac mpc z mp3]........
.......A jesli chodzi o moja niechec do mp3[ja nie jestem audiofilem, w znaczeniu - sluch brzytwa], to cos mi sie robi sluchac mp3 w 128kbps[sercu tlenu az brakuje], z netu jesli cos sciagalem to min 192 ale nie zawsze bylo...[za dobra jakosc], i moim zdaniem jest to totalne minimum w mp3 jaka moge sluchac, ale niestety nie zawsze, mialem plytke orginal[System of a Down - Toxicity], posluchalem ja kilka razy i doszedlem do wniosku ze nie podoba mi sie[z wyjatkiem kilku piosenek]... A wiec zgralem do mp3[wedle starej receptury EAC w SecuryMode - wazna TyLKO jakosc i Lame 3.92 w 224kbps], ot tak zeby miec, a orginal sprzedalem....
....niedawno zrobilem sobie skladanke i umiescilem na niej kilka utworow z tejze plyty, po odsluchu sie przerazilem, ze takie TEPE ucho jak moje slyszy tak roznice:o , nie mowie ze w kazdym miejscu, ale jest tam kilka takich cichszych i wolniejszy piosenek w ktorch dzwiek jest bez takiej jakby glebi... taki uciety w przestrzeni.....
....A jesli chodzi o sprzet do odsluchu do muzyki[jak slucham przy kompie] slucham za pomoca nie zlych sluchawek[nie pchelek], ale chwilowo po przeprowadzce do domu bede mial kompa w swym pokoju i bede sluchal muzyki glosno, obecnie zbieram jecze tylko kase na kolumny bo wzmaka i cd juz mam.......
PS. Nie denerwuje kogos ze robie kwadratowe nawiasy[] zamiast okroglych()...??[kwadraty robi sie znacznie szybciej]
Stary 08.11.2003, 20:34   #10
-Sid-The-Rat=>

hmm - nie kwadratowe nawiasy spoko - brak tylko przecinkow bo taki ciag to ciezko sie czyta
wiecej akapitow i odstepow i bedzie super

mpc - moge ci poslac na mail koder i dekoder - najlepsze wg mnie wersje - potrenujesz, potestujesz - wiekszoscia sie nie przejmuj - wiekszosc jest coz.. tlumem - a tlum nie mysli
Stary 08.11.2003, 20:48   #11
tomall0
karpiarz:)

Data rejestracji: 25.09.2002
tomall0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
hmm - nie kwadratowe nawiasy spoko - brak tylko przecinkow bo taki ciag to ciezko sie czyta

mpc - moge ci poslac na mail koder i dekoder - najlepsze wg mnie wersje - potrenujesz, potestujesz - wiekszoscia sie nie przejmuj - wiekszosc jest coz.. tlumem - a tlum nie mysli
Ja tam i tak obstaje za ape i mpc, mp3 mnie po prostu drazni
Stary 08.11.2003, 20:54   #12
mqy
Wymiatacz

Cytat:

[Okej postaram sie uzywac wiecej przecinkow]
Wiesz Sid'dzie jak zrobimy... zeby ci nie zawracac glowy, tu dam Ci link, a ty mi powiesz, co mam sciagnac.....
http://www.saunalahti.fi/~cse/mpc/index.html
PS. No chyba ze niema tego o czym myslisz...
Stary 08.11.2003, 21:04   #13
-Sid-The-Rat=>

wiesz mqy? latwiej mi poslac cala paczke - zwlaszcza ze tam jednak tego nie ma

wiec posle ci to na mail ktory masz w podpisie
Stary 10.11.2003, 12:05   #14
mqy
Wymiatacz