![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
thorgal to ciota
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
EAC nie robi mp3 ;(
witam
więc mam problem tej natury - EAC nie robi mi mp3, zgrywa wszystko z cd do wava a potem otwiera okienko dosowe na momencik i ... nic! przeczytałem artykuł poświęcony konfiguracji ze dwa razy i wszystko mam tak ja trzeba - w ustawieniach korzystam z zewnętrznego kodera (ścieżka do lame.exe), w poleceniu --alt-preset extreme (z domyślnym też nie idzie), w bitrate wybrane 256... i nic. nie wiem co robić, pomóżcie ![]() pozdrawiam, Marcin |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
zmien schemat parametrow, jesli masz uzytkownika to zmien na mp3 lame i wice wersja
![]()
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.07.2003
![]() |
Sprawdź czy ścieżka dostępu jest prawidłowa i (lub) czy wpis polecenia jest prawidłowy.
![]() |
#4 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 06.11.2002
![]() |
....Zmien format na mpc..... :zeby:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.10.2001
![]() |
A moze wroc do starszej wersji??!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
thorgal to ciota
![]() |
Cytat:
no i zadziałało!! thx Y@nkee, nie sądziłem że to tak banalnie proste!! ale mam jeszcze jedno pytanko - co zrobić aby mp3 było ze stałym bitratem 256+tryb joint stereo?? pozdrawiam, Marcin |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
CDRinfo VIP
![]() |
jesli potrzebujesz tego do jakiegos odtwarzacza mp3 bo np. nie daje rady z vbr to: -b 256 -m j
ale do odsluchiwania na kompie to lepiej jest uzywac --preset extreme ![]()
![]() |
#8 | |
thorgal to ciota
![]() |
Cytat:
![]() -b 256 -m j DAJE 256CBR joint-stereo?? (przed b ma być tylko JEDNA "-"? --preset extreme ?? 320?? pozdrawiam, Marcin |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 06.11.2002
![]() |
Moje spostrzerzenia jest takie ze lepiej jest zrobic mp3 w stereo z gorsza jakoscia niz w join stereo z lepsza....ale nie wiem jak to sie przeklada na wage pliku....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
![]() -b 256 -m j -h o przelacznikach: -b n (bitrate) For MPEG1 (sampling frequencies of 32, 44.1 and 48 kHz) n = 32,40,48,56,64,80,96,112,128,160,192,224,256,320 For MPEG2 (sampling frequencies of 16, 22.05 and 24 kHz) n = 8,16,24,32,40,48,56,64,80,96,112,128,144,160 -h (high quality) Use some quality improvements. Encoding will be slower, but the result will be of higher quality. The behaviour is the same as the -q2 switch. This switch is always enabled when using VBR -m s/j/f/d/m (stereo mode) Joint-stereo is the default mode for stereo files with VBR when -V is more than 4 or fixed bitrates of 160kbs or less. At higher fixed bitrates or higher VBR settings, the default is stereo. s to stereo j to joint stereo f to forced joint stereo d to dual channels m to mono i troche o presetach: VBR modes --preset medium This preset should provide near transparency to most people on most music. The resulting bitrate should be in the 150-180kbps range, according to music complexity. --preset standard This preset should generally be transparent to most people on most music and is already quite high in quality. The resulting bitrate should be in the 170-210kbps range, according to music complexity. --preset extreme If you have extremely good hearing and similar equipment, this preset will provide slightly higher quality than the "standard" mode. The resulting bitrate should be in the 200-240kbps range, according to music complexity. oczywiscie mozna uzywac tez alternatywnych wyzszej jakosci presetow: --alt-preset ps. skoro twoj odtwarzacz mp3 nie daje rady tylko ze STEREO to spokojnie mozesz uzyc presetow, --preset lub --alt-preset, poniewaz one uzywaja trybu joint stereo ![]() edit: znacznie wiecej znajdziesz w zalaczniku, niestety wszystko po angielsku
...yea-ea-ea-ah, yea-ea, I feel hardcore yea-ea-ea-ah, yea-ea, always hardcore... The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych Ostatnio zmieniany przez Y@nkee_PL : 05.05.2004 o godz. 16:22 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|