![]() |
Ja mam K7S5A z Athlonem 1 GHz. I powiem szczerze, że działa bardzo stabilnie, a płyty na VIA nie zawsze wszystko obsługują np. GF4MX440.
|
Wystarcza update`y biosu nowe drivery i wszytsko gra. Nie ma rzeczy nie niemozliwych.
|
Cytat:
|
Z orginalnym biosem nie, ale podobno, bo koelsie dawali niedawno linka do tego biosu, jest jakis bios, w ktorym to dodano mozliwosc taktowania procesorow na tej wlasnie plycie. Gdzies to bylo w ostach ale nie pamietam w ktorym.
|
Cytat:
|
W moim przypadku sie zawsze sprawdzalo, przeciez jakby mialo nie dzialac wszystko to by firmy produkujace plyty glowne zlaly taki problem i nie dawaly nowych biosow.
|
Na allegro czasami sprzedaja instrukcje do krecenia na danej plycie, ostatnio widzialem K7S5A.
|
Cytat:
|
Tylko upewnij sie co do chipsetu czy jest KT333, bo wyszly 3 wersje tej plyty razem z ta, jest jeszcze z tym samym oznaczeniem na kt266 i kt266A.
|
NO nareszcie :), caly dzien wczoraj skladalem, plyta jest super, duza instrukcja, troche problemow mialem tylko z podlaczeniem kabli od obudowy (power, reset itd.) ale tak to wszystko ok. Polecam ta plyte!
PS.: oczywiscie mam chipset VIA 333 i do tego pamieci 333 :) |
Jeszcze ja wtrącę 3 grosze:
- płyta ta bardzo często ma problemy we współpracy z niektórymi kościami pamięci. - problem wieszania w 3D marku miał kolega na karcie MX400. Niestety nie były to pamięci i nie wiedzieliśmy ani sklep w czym problem do czasu wydania nowych sterowników przez nvidię :-). Problem zniknął. - ECS K7S5A ma tendencje to samokasowania ustawień biosu, które co jakiś czas trzeba mu na nowo ustawić :( - ECSy nie tylko ten model mają problemy z szyną 133 głównie nie wyrabiają z pamięcią (procek może iść na 133). Sam mam konigurację ECS K7S5A + Athlon 1.4 + 256 DDR (133 szyna dla procka i pamięci) i całe szczęście żadnych zwisów i niespodzianek. No może poza samowykasowywaniem ustawień biosu :-). |
Dokladnie, nie wiem dlaczego jest tak z tym biosem, ja mam ups`a i jak np odlacze od niego kompa, to musze na nowo ustawiac biosa, ale tylko w wypadku gdy w biosie ustawie sobie dyski tak jak maja byc bez funkcji auto na poczatku.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:37. |