![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
ECS k7s5a v1,0 - nieudane wgranie biosu...
co zrobić żeby naprawić bios
bo zrobiłem update i po restarcie tylko sopeaker pika i się nie uruchamia nawet ... jakieś pomysły ?
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
Ja to zrobilem tak:
1. Poszedlem do kumpla po kosc bios, bo on ma taka sama plyte glowna 2. Odpalilem swoj komp na jego biosie 3. Odpalilem program do flashowania, w trakcie pracy programu zamienilem na zywca biosy 4. Wcisnalem ENTER i poszlo. Nie wiem czy chodzi do dzisiaj, bo juz sprzedalem ta plyte ![]() PS. Znajdz najpierw dobry bios... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
zawsze jest serwis...
nigdy nie udalo mi sie zepsuc flash'owanie biosa... (ale nawet najlepszym sie zdarza) ale nie wiem moze zle mowie... ale moze pomyliles biosy... albo moze... tez nie wiem moze sporobj wgrac jeszcze raz... a najlepiej tego starego... o ile masz bo jesli nie zrobiles kompi... to masz lipe... i nie wiem po co i czemu sie za to zabierales...
|
|
|
#4 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 23.06.2004
![]() |
zawsze mnie to zastanawiało, jest okazja więc pytam:
Czy po włożeniu dyskietki startowej komp nie próbuje wystartować?? Bo wtedy w autoxec'u wpisałbyś odp. polecenie i załatwione. no i ew. potwierdzam to co @rosol pozdr.
|
|
|
#5 | |
|
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
szanuję Ciebie oddam część reputek tobie za flasza nieudanego
|
|
|
|
#6 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 29.07.2004
![]() |
BIOS nawet walniety zawsze szuka napedu 1,44 MB bo ta czesc jest 'nienaruszalna' w czasie upgradu... 1-a rzecz sciagnij dokladnie plik "binarny do Twojej plyty; zrob sobie dyskietke sys bez zadnych smieci poza 3-a plikami boot ktorych 2-a sa ukryte IO.sys; msdos.sys i command.com; nastepnie potrzebujesz plik najczesciej -> *.bin; choc moga miec inne rozszezenia np *.f10 itd lub cos podobnego i musisz miec plik "flashujacy" jakis np flash.exe do tego biosa ... (typ plyty) nastepnie w autoexec.bat piszesz moj_flash.exe moj_bios.bin / Twoje_parametry => "Twoje_parametry program po wpisaniu jego nazwy i /? powinien Ci wyswietlic helpa wyswietlajac jego przelaczniki jak to przestudiujesz to w autexecu to powpisuj i po wcisnieciu power przycisku z tej plyty padnietej powinnien sie zabutowac no 1-a rzecz bedziesz to robil nie widzac operacji jaka sie dzieje odlicz na start dyskietki + wczytywanie programu tak okolo 2-ch minut choc w Twoim wypadku licz 5-c minut jesli to sie nie powiedzie po wyjsciu z programu key's F10 lub esc i "restart swieta trojca lub z obudy "ostateczny wariant" to wtedy idz do serwisu
P.S. nie panikuj bo Twojej pracy wczytywania nie zobaczysz poniewaz bios nie ma przerwan dla AGP czy PCI kart jedynie co w Twoim wypadku 'dziala !! to dostep do flopy 1,44 MB polaczenie z klawiatura i procesor pozostale sa niedostepne. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
houston i reszta - dzięki za rady !!! , postaram się wskrzesić mobo jak będę miał chwilkę ...
memorando - za co zdobyłeś reputację ? za gówniane wypowiedzi które nic nie wnoszą do dyskusji ? Tylko zaśmiecasz forum !!!
|
|
![]() |
|
|