![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Guru
Data rejestracji: 31.08.2003
![]() |
Norton IS - co puszczac a co nie ?
Jak w temacie? Co puszczac a czego nie ? Nie pytam tu rzecz jasna o aplikacje mi znane ale np TO, co to do cholery jest ?
![]() A wyskoczylo po odpaleniu SafeXP |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
TO należy (chyba) puścić inaczej (chyba) będziesz miał problemy z netem
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Guru
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ok - info:
jest to Svchost.exe - odpowiedzialny za grupowanie procesow co pozwala na ich uruchamianie w tym samym czasie i ich degugowanie moze byc odpalony jednoczesnie w 4 kopiach (sprawdz w menagerze zadan) jak go nie dopuscisz do netu to mozesz miec klopoty z uslugami sieciowymi, bo on odpowiada za ich uruchamianie |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Guru
![]() |
no i wielkie dzieki NIMAL
![]() a nie jakies chyba, chyba... wiesz - pisz, nie - milcz |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
w przypadku NIS 2003 ja mam puszczone tylko dwie aplikacje symanteca (ccapp.exe i ccPxySvc.exe) a dalej to co chcę - opera, cos do poczty, cos do ftp, itp
wszystko inne ma "block for all" natomiast NIS 2004 już ma więcej aplikacji łączących się z netem i nadal nie wiem co blokować a czego nie, niedawno nawet posta o tym założyłem ale nic to nie dało
I otrze z Ich oczu wszelką łzę, a śmierci już odtąd nie będzie. Ostatnio zmieniany przez eloise : 15.12.2003 o godz. 19:04 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
hehe
wpadlo w oko... bardzo szybko hehe ^_^
|
|
|
#8 | |
|
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
Cytat:
tak a obok czai się czarny kozioł z wielkimi rogami kota już zabiłem właśnie krzyże odwracam do góry nogami...
|
|
|
|
#9 | |
|
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
Cytat:
![]() czekam na dalsze rytualy hehe :zeby:
|
|
|
|
#10 |
|
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Generalnie jeśli program domyślnie podpowiada "blokuj", to takich aplikacji nie dopuszczaj do połączenia - no chyba, że wiesz po co to robi, jeśli natomiast domyślnie mówi "zezwalaj", szczególnie po instalacji NIS, to wskazane jest dopuszczenie aplikacji do połączenia. Wśród tych aplikacji są aplikacje niezbedne do działania systemu. Po każdej instalacji nowego programu NIS prawdopodobnie spyta o dostęp tego programu i w większości przypadków sami musimy określić status dostępu.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Guru
![]() |
Poweidzcie mi jeszcze jedno. Czy fiirewall zminiejsza przepustowosc lacza, tzn czy nie mam mniiejszych transferow ?? Bo w zasadzie nie wiem czy jest mi on potrzebny, mam firewalla u providera.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
poprawnie skonfigurowany bedzie niezauwazalny - szybciej powinien przegladac pakiety niz one splywaja wiec nie powinno byc zauwazalnego spowolnienia traffiku - choc oczywiscie jakis tam moze wystapic (pomijalny)
lepiej miec wlasnego firewall - zaden firewall na serwku nie ochroni Cie przed trojanami - musisz miec u sibie pozatym ISP na pewno ma firewall sprzetowy, a sprzetowy i programowy niedokonaca maja identyczne funkcje - wiekszosc firm sprzedajacych firewalle sprzetowe poleca/dodaje jakies aplikacje klienckie lub wrecz kompletne komercyjne zapory dla kompow podlaczanych do zapory |
|
|
|
![]() |
|
|