Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.04.2005, 18:37   #1
adbok
Guru

Data rejestracji: 11.05.2003
adbok zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Radio do samochodu do ok 350zł

Witam
W najblizszym czasie chce kupic jakies w "miare" dobre radio do samochodu Kwota jaka chce na nie przeznaczyc to ok 350zł (no chyba jeszcze z 50zł by sie znalazlo). Mam do Was pytanie. Jakie radio CD (bo na mp3 to za to kase nie licze;/) polecacie?? co kupowac a czego nie?? interesuja mnie tylko znane marki a nie jakies NoName osobiscie myslalem nad jakims Pioneer`kiem
Pozdrawiam
adbok jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.04.2005, 22:15   #2
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Ja Ci konkretnego modelu nie polecę, ale powiem tylko (pod tym względem jestem monotematyczny), że jeżeli masz taką możlilwość (a jeżeli nie to jej poszukaj ) sprowadzenia radia ze Stanów to od razu zacznij się za nim tam rozglądać. Za niecałe 500 złotych mój znajomy sprowadził sobie bardzo ładnego, jednego z nowszych modeli, Sony odtwarzającego mp3. A i za około 350 - 400 też powinieneś coś fajnego znaleźć.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.04.2005, 22:51   #3
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
To uzbieraj do 400 i kup Blaupunkta Milano MP34 (reklamowany ostatnio ostro - podobno w Norauto też ma sensowną cenę) w sieci Saturn - nic lepszego za taką kasę nie kupisz (chyba, że jakieś używki trafisz na Allegro).

Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 26.04.2005 o godz. 22:54
Wawelski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.04.2005, 23:18   #4
rosol
Guru

Data rejestracji: 28.12.2002
rosol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Ja Ci konkretnego modelu nie polecę, ale powiem tylko (pod tym względem jestem monotematyczny), że jeżeli masz taką możlilwość (a jeżeli nie to jej poszukaj ) sprowadzenia radia ze Stanów to od razu zacznij się za nim tam rozglądać. Za niecałe 500 złotych mój znajomy sprowadził sobie bardzo ładnego, jednego z nowszych modeli, Sony odtwarzającego mp3. A i za około 350 - 400 też powinieneś coś fajnego znaleźć.
Mowisz o kupnie w sklepie internetowym? Czy przy kupowaniu trzeba cos jeszcze placic? Ile kosztuje i trwa taka przesylka?
rosol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.04.2005, 23:33   #5
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
@andrzejj9, czy w ostatnich latach zmieniło się coś w zakresie radioodtwarzaczy dla USA?
Kupiłem kiedyś Alpine robione dla USA.
Skok częstotliwości na UKF był co 0.2 MHz i tylko nieparzyste.
Reasumując: Jeśli stacja nadaje np.na 97.9 MHz (nieparzysta końcówka) to jej posłuchałeś, jesli np. na 97.4 (parzysta) to już nie. Pozostaje wątpliwość czy nadal tak jest w "amerykańskich" radiach?
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.04.2005, 23:59   #6
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
powiem tak...znajomy wzial do swojego autka http://allegro.pl/show_item.php?item=48861618 bo zal mu bylo kupowac cos drozszego bo sie bał. Radio chodzi idealnie, mp3 czyta bdb, cd tez - zero problemow. Ale nie jest markowe :/
Troche kiepski przedzial bo starcza na dobre nie markowe ale nie starcza na markowe...Z markowych to polecilbym http://allegro.pl/show_item.php?item=48878793 ale 480:/ jezeli chodzi o serie NIE MP3 - to tu jest troche lepiej ...
Tego ma kuzyn w samochodze...chodzi tez wzorowo..
http://allegro.pl/show_item.php?item=48409247
te tez ciesza sie opiniami bdb ale nikt nie mowil mi o nich
http://allegro.pl/show_item.php?item=49414945
http://allegro.pl/show_item.php?item=49539591
nie mam opinii ale tez wyglada mi na ciekawe radyjo http://allegro.pl/show_item.php?item=49164558

ale wg mnie najlepiej bedzie jak sie przejdziesz do Norauto / MediaMarkt / RTV Euro AGD i itp. Dotkniesz, pobawisz sie, porownasz i moze cos taniej na gieldzie zalatwisz ,allegro, usa...ale najpierw trzeby sie live przyjrzec
Stary 27.04.2005, 00:03   #7
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
http://www.saturnpolska.com.pl/oferta.php - porównaj cenę z allegro.
Ale też zależy z czym ma grać - jakie głośniki, czy/jaki wzmacniacz itd.
Stary 27.04.2005, 00:05   #8
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no wlasnie o tym zapomnialem...
zalezy pod co to podpinasz, pod ile glosnikow, czy masz osobny wzmacniasz i wogole...
Stary 27.04.2005, 00:29   #9
adbok
Guru

Data rejestracji: 11.05.2003
adbok zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
z tego co czytalem na roznych forach caraudio to lepiej jednak kupic markowe...(chyba jak wszystko)ale o tym sa podzielne zdania Co do @Kasprzak radia ktore zaprezentowales sa bardzo fajne bardzo mi sie spodobaly 2 modele: SONY CDX-S2050 i BLAUPUNKT ATLANTA CD34 ten Panasonic ...hmmm za drogo i wygladem to mi jakos nie przypada do gustu;/
Tak sie zastanawiam czy oplaca sie kupowac na CD ??moze brac MP3 ??Co o tym sadzicie?? chyba bedzie bardziej oplacalny zakuptylko musze pogadac z tata bo to do jego samochoduhihiih
A co do glosnikow tez mogli byscie cos doradzic?? moze takie?? http://allegro.pl/show_item.php?item=48220985

Ostatnio zmieniany przez adbok : 27.04.2005 o godz. 00:50
adbok jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2005, 06:59   #10
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
zobacz to: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ight=radio+mp3

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2005, 08:27   #11
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez rosol
Mowisz o kupnie w sklepie internetowym? Czy przy kupowaniu trzeba cos jeszcze placic? Ile kosztuje i trwa taka przesylka?
Raczej tylko przez znajomych. Wysyłka bezpośrednio do Polski, nie dość, że droga sama w sobie, to jeszcze z dużym prawdopodobieństwem, że na granicy doliczą Ci cło (12%) i VAT (22), a w tym momencie zupełnie przestaje się już to opłacać.

@ jou

Już na forum o tym dyskutowaliśmy. Z własnego doświadczenia nie wiem, bo radia jeszcze nie sprowadzałem. Ale znajomy kupił i jak jechałem z nim samochodem to sprawowało się idealnie. Tak więc raczej nie powinno być problemów, ale sam tego pewny nie jestem.

Stary 27.04.2005, 09:24   #12
Mily_
Formatowiec...

Data rejestracji: 03.08.2003
Mily_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
kurde jak chcecie kupić jakieś radio to sami wybierzcie lub poszukajcie stron z recenzjami... na tym forum co drugi temat to "jakie radio...", "jakie coś tam..."... no ludzie...
1. wystarczyło kliknąć opcje szukaj
2. google
3. pytasz się na forum, później kupisz takie jakie ci polecom, a jeszcze później będziesz miał pretensje, że ci szajs a nie radio polecili albo coś w tym rpdzaju...
bardziej podniecające i interesujące"
Donna Watsonon
Mily_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2005, 11:46   #13
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Mily_
kurde jak chcecie kupić jakieś radio to sami wybierzcie lub poszukajcie stron z recenzjami... na tym forum co drugi temat to "jakie radio...", "jakie coś tam..."... no ludzie...
1. wystarczyło kliknąć opcje szukaj
2. google
3. pytasz się na forum, później kupisz takie jakie ci polecom, a jeszcze później będziesz miał pretensje, że ci szajs a nie radio polecili albo coś w tym rpdzaju...
Nie zgadzam się..

Sam co chwila pytasz o jakieś rzeczy związane z nauką, które znaleźć można na internecie. I większość odpowiedzi, jakie otrzymujesz, to właśnie adresy internetowe, czyli teoretycznie mógłbyś je znaleźć sam, gdybyś trochę poszukał. Forum jest od tego, żeby pytać. Jak nie masz ochoty odpowiadać, to po prostu tego nie rób.

Stary 27.04.2005, 13:53   #14
Mily_
Formatowiec...

Data rejestracji: 03.08.2003
Mily_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Nie zgadzam się..

Sam co chwila pytasz o jakieś rzeczy związane z nauką, które znaleźć można na internecie. I większość odpowiedzi, jakie otrzymujesz, to właśnie adresy internetowe, czyli teoretycznie mógłbyś je znaleźć sam, gdybyś trochę poszukał. Forum jest od tego, żeby pytać. Jak nie masz ochoty odpowiadać, to po prostu tego nie rób.

nie chodzi mi o to, że nie ma się pytać... tylko o to że na forum mojego zapytania wcześniej nie było a to co on napisał to było i to nie tak dawno...
bardziej podniecające i interesujące"
Donna Watsonon
Mily_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2005, 15:40   #15
Grzegorz75
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 13.01.2003
Grzegorz75 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Podam tylko opinie przeczytane na forach. Raczej radio markowe. O no name mało się pisze bo i myślę iż używają je częściej ludzie nieposiadający stałego łacza z internetem a jeśli się pisze to przeważnie źle. Sony racze polecane nie jest. Na topie są Pioneer-y i JVC, Alpine, Clarion-y.
Poczytaj autokacik.pl /bez www/, www.elektroda.pl , www.motonews.pl i wejdź w car audio. Zresztą będziesz miał "problem" bo tam siedzą sami "maniacy" car audio o wyższym pułapie cenowym.
W każdym razie kumpel zakupił Pioneer DEH 3730 MP z mp3 za 550 zł po negocjacjach.

Twoje uprawnienia: