![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Panel regulujący obroty wentylatorów ZM-MFC1 w 4max.
Chodzi za mną kupno w sklepie 4max panelu sterowania wiatrakami ZM-MFC1.
http://www.4max.com.pl/index1.htm Cena tego panelu to 159zł. Denerwuje mnie tylko to, że od 3 miesięcy w 4max ten towar nie jest dostępny. Może ktoś zna jakiś sklep internetowy (lub stacjonarny we Wrocławiu), który prowadzi sprzedaż tego typu sprzętu. Interesowałyby mnie też wszelkie sugestie związane z użytkowaniem podobnych paneli. Pomijam kwestie czy warto za tę cenę, gdyż w moim przypadku decyduje sprawa estetyki i płynnej regulacji obrotów. Z góry dzięki za wszelkie wypowiedzi. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Internet Addict na odwyku
Data rejestracji: 03.10.2002
![]() |
Ja sobie sam mam zamiar cos takiego zmontowac...
Ale jesli masz kase to bierz...
Duron 1600MHz@2000MHz 1.625V | Abit NF7-S rev.2.0 | 1GB Geil DDR400 | Radeon 9800 SE@PRO 380/600@450/750 | Barracuda 160GB 8MB 7.7200 | LTR-40125S | SOHW-1693S |LCD 15" Sony SDM-X52 | Chieftec Matrix HiFi + PSU 360W DF |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
a wiec tak sie sklada, ze sie dogadalem z ludzmi z 4maxa
i wiem, ze czekaja na dostawe tych paneli (ogolnie wszystkich) powinny byc pod koniec miesiaca a poza tym beda mieli rowniez nowe modele paneli thermaltake hardcano (rewelacja) na twoim miejscu bym zaczekal jeszcze troszke i zobaczyl te thermaltake - ja sie zastanawiam czy thermaltake nie bedzie lepszy niz vantec
![]() |
#4 |
Disce puer.
![]() |
Na pewno zapoznam się z nową ofertą, dzięki za informację. Prawdę powiedziawszy mam większe zaufanie do thermaltake niż do Vanteca. Zastanawiam się tylko nad tym, czy 4max jest jedynym sklepem oferującym ten typ sprzętu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Disce puer.
![]() |
Cytat:
http://www.pccooler.com.pl/show_ele...._id=260&lev=59 http://www.discotech.waw.pl/ Jest to wyrób Zalmana. Oczywiście poczekam jeszcze na 4max i zobaczę co oni mają. Ostatnio zmieniany przez jasut : 23.05.2003 o godz. 17:43 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
panel zalamna jaki chcesz kupic ogladalem jakis czas temu w sklepie jak jeszcze byl w 4max i powiem ci, ze wyglada SUPER
jakosc wykonania rewelacja niestety pozwala tylko na regulacje obrotow wentylatorkow i nic poza tym
![]() |
#7 | |
Disce puer.
![]() |
Cytat:
Bartek, a może ty masz wyrobione zdanie na temat dostępnej oferty paneli (ogólnie), co byś polecił w kwocie do 200zł. Pozdrawiam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
wiesz ja bym zaczekal na tego thermaltake - wczoraj go ogladalem
mozliwosci regulacji 4 wentylkow i jeden termometr przy tym wykonany z aluminium i laczony z czarnymi wykonczeniami ogolnie ladny ci on jest ![]() PS do kontroli temperatury w obudowie mozesz uzyc termometru samochodowego - dzisiak kupilem za 20 zl mozlwosc kontroli temperatury w obudowie i na zewnatrz - dziala ok zakres pracy od -50 do +50 stopni podaje rowniez stopnie w skali Farenhaita
![]() |
#9 |
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
dobra ide wyciszac matami obudowe - mam juz czesc zrobiona
![]() ![]()
![]() |
#10 | |||
Disce puer.
![]() |
Cytat:
http://www.cooling.pl/product_info.p...products_id=95 ale on jest uboższy od Zalmana Cytat:
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez jasut : 24.05.2003 o godz. 14:31 |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |||
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
w nich sa te panele i cos tam widac ... Cytat:
niestety procka i innych cielych elementow nie mozesz kontrolowac za jego pomoca ![]() ale za to wiem ile mam w pokoju stopni i jak jest cieplo w obudowie Cytat:
o rozmiarze 100x50 wlasnie skonczylem docinag i wyklejac - gabki sa SUPER bo od spodu maja juz klej a teraz cos o efekcie ![]() temperatura w pokoju 25 stopni temperatura w wygluszonej bardzo dokladnie obudowie (zakleilem wszystko co sie dalo zakleic) wynosi 28-28,5 stopnia po godzinie pracy 3dmarka 2003 w obudowie siedza 2 barakudy, PIV, GF3 chlodzony pasywnie Zalmanem poza tym 2 nagrywarki, 1 naped DVD, chipset GanitBay chlodzony pasywnie Zalmanem temperatura procesora wzrosla o 1 stopien w stosunku do tego co bylo bez mat a wiec mysle, ze to w granicy bledy pomiarowego temperatura dyskow bez zmian a teraz o ciszy jaka panuje ![]() zainstalowane wentylatorki 1. na procku - boxyowy skrecony na 1500 obrotow - 5V 2. na dodatkowej karcie zasilajacej - 5V 3. 80x80 w zatoczce z dyskami (przod obudowy) - 5V wtlacza powietrze z zewnatrz i pcha je przez dyski do wnetrza obudowy - super sprawa tak jest seryjnie w obudowie Chieftec 4. 80x80 w bocznej scianie obudowy - 5V - wtlacza zimne powietrze do obudowy - dmucha prosta w Zalmana na karcie graficznej i zaczepia o procek i chipset 5. w zailaczy - 1700 obrotow - 12V ![]() pomimo, ze zainstalowalem 5 wentylatorow to cisza jest wrecz niesamowita - szkoda, ze nie mam jak sprawdzic ile to dB ![]() powietrze jakie wylatuje przez zasilacz jest letnie oczywiscie uzywam okraglych kabli i wszystki inne kable pospinalem ![]() by zapewnic dobry obieg powietrza PS na wszelki wypadek mam jeszcze jeden wentylek w tylej scianie pod zasilaczem - chwilowo wylaczony ale w kazdej chwili mozna wlaczyc i wyciagac cieple powietrze na zewnatrz
![]() |
![]() |
#12 | ||
Disce puer.
![]() |
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() |
![]() |