![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
eMule oraz LowID
No więc każdy kto zainstaluje muła [czytaj prawie każdy, bo zawsze są te szczęśliwe wyjątki] miał doczynienia z LowID. Muszę przyznać, że mam tego dość i w sumie nie wiem cóż mam uczynić, aby to zmienić. Próbowałem sporo rzeczy, ale no niestety nie działają. Od razu uprzedzam, że nie chcędzwonić do admina i prosić go o podanie wolnego portu, gdyż pewnie się nie zgodzi. Dlatego chciałbym się was zapytać jak rozwiązaliście ten problem. Ostatnio od dwóch dni brakuje mi do ściągnięcia dodatku do H4 zaledwie 60 kB i nawet cały dzień komp chodzi i nic nie ciągnie
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
a próbowałeś ustawić port TCP w emule na 80 zamiast 4661 ?
ja mam to szczęście, że mogę sam administrowac swoim firewallem... co ciekawe przekierowywanie portów ni epomagało, ale router miał opcj DMZ <- strefa zdemilitaryzowana ![]()
![]() |
#3 |
Guru
![]() |
Niestety to nie działa
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.06.2003
![]() |
gg chodzi na porcie 1550 wiec admin moze go odblokowal. ale jesli wysylasz przez gg pliki w lanie to kiszka. u mnie jedynie co pomoglo to odblokowanie portow ale uwierz mi ze na mule nie ma rewelacji maksymalny transfer jaki mialem to 18kbps mimo ze mam high id i siedze na dosyc licznych serwerach
![]() ![]()
![]() |
#5 | |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Cytat:
obawiam się, że bez telefonu do admina nic nie zdziałasz ![]() chociaż wątpię aby się zgodził bo programy p2p strasznie zapychaja łącza i dlatego są blokowane... trudno jest natomiast zablokować nową kaazę... ale kto wie co by się stało jakbys się z nim udąl an pwiko ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
![]() |
skoro gg chodzi na porcie 1550 to może po prostu tak wpisze mule, ale to mi sie wydaje zbyt proste i gdzieś napewno jest haczyk. Odnośnie muła i LowID to jest tak, że jak masz właśnie LowID to czasami [nie zawsze] wywalają Ciebie z kolejki, a ponadto ci co mają HighID to mają wyższy priorytet odnośnie zasysania plików. Na przykład do ukończenia ściągania dodatku do h4 zostało mi zaledwie 40 kB... Już mija spokojnie drugi dzień i nic nie idzie. Mimo iż widzę, że do kolesia jestem 25 w kolejce do zasysania to za moment mnie rozłącza a koleś ma QUEUE FULL. No kogoś to może trafić. Mnie powoli to trafia, a nie mogę sobie z tym poradzić. Odniośnie kazy, a eMule to odpowiedź jest jasna, że wybiore "muła", ponieważ po pierwsze to nadziałem się podczas ściągania gierek, a ponadto to "mułem" można spokojnie zasysać nie tylko pełne albumy, dyskografie itepe, ale programy, żadkie stare gry oraz mase innych rzeczy. Na przykład zasysam starą gierkę PHANTASMAGORIA, bo naprawdę nikt nie ma już tej gierki, a przecież jakie krążki wytrzymają tyle czasu... Jedyne krążki do mam to już powoli żółkną [by najmniej nie od słońca]....
![]() |
|
|