![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.08.2002
![]() |
emule porty
witam serdecznie i mam pytanko ,byc moze bylo to na forum ale nie mage znalesc naprawde. a wienc : mam neo podzielone na dwa kompy w domun routerem sprzetowym , 10 latka syna ,ostatnio zaczol sciogac mi jakies głupoty dla kolegów w szkole emule .Wiem ze na ruterze sprztowym moge zablokowac porty aby emule nie dzałalo na kompie ale nie wiem jaki port tcp /udp i jaki Nr Chce mu tylko zablokowac muła i nic pozatym .jesli ktos wie jaki port jest odpowiedzalny za poprawną prace mulka to prosze o pomoc.Prosze nie pisac ze powinienem synowi tego zabronic albo cos w tym stylu bo to praktycznie nierealne i mało prawdopodobne,zeby sie udało a jak mu na na jego kompie emule nie bendzie zasysac nic to i on wkoncu da za wygraną i koledzy nie bendą mu dawac spisów co ma im sciognoc tak jak ostatni 2 gry i jeden film tylko ... jeszce raz dzieki za pomoc Pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
4242 i 4661 - na tych portach najczesciej dzialaja serwery eMula, ale teoretycznie kazdy serwer moze sobie umyslic port jaki chce, ale te sa najczestsze... Mnie ISP zablokowal te porty ale eMule server no2 100000 i Byte Devils uzywaja innych.. Hehe, stupid jerks...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Nie dasz rady zablokować w ten sposób emula. W opcjach mozna sobie zmieniać dowoli porty a to że jakiś serwer na takim pracuje to nie ma nic do rzeczy. Port klienta nie musi być taki sam jak serwera. Ale moze być na tyle niekumaty, że nie wpadnie na to żeby zmienić port albo musisz miec coś co rozpoznaje pakiety emula lub ogólnie p2p.
![]() |
#4 |
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
Lub jeśli to możliwe to zablokuj aplikację emule.exe
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
zazwyczaj router ma firewalla i jak się nie ustawi przekierowania portów to emule ma cały czas low id i ciężko jest coś ściągnąć
możesz też zainstalować jakiś programowy firewall i zablokować dostęp emule.exe do internetu, a opcje programu zabezpieczyć hasłem....
![]() |
|
|