Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.12.2003, 20:02   #1
Smoczek
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 16.08.2002
Smoczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
emule porty

witam serdecznie i mam pytanko ,byc moze bylo to na forum ale nie mage znalesc naprawde. a wienc : mam neo podzielone na dwa kompy w domun routerem sprzetowym , 10 latka syna ,ostatnio zaczol sciogac mi jakies głupoty dla kolegów w szkole emule .Wiem ze na ruterze sprztowym moge zablokowac porty aby emule nie dzałalo na kompie ale nie wiem jaki port tcp /udp i jaki Nr Chce mu tylko zablokowac muła i nic pozatym .jesli ktos wie jaki port jest odpowiedzalny za poprawną prace mulka to prosze o pomoc.Prosze nie pisac ze powinienem synowi tego zabronic albo cos w tym stylu bo to praktycznie nierealne i mało prawdopodobne,zeby sie udało a jak mu na na jego kompie emule nie bendzie zasysac nic to i on wkoncu da za wygraną i koledzy nie bendą mu dawac spisów co ma im sciognoc tak jak ostatni 2 gry i jeden film tylko ... jeszce raz dzieki za pomoc Pozdrawiam
Smoczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.12.2003, 20:20   #2
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
4242 i 4661 - na tych portach najczesciej dzialaja serwery eMula, ale teoretycznie kazdy serwer moze sobie umyslic port jaki chce, ale te sa najczestsze... Mnie ISP zablokowal te porty ale eMule server no2 100000 i Byte Devils uzywaja innych.. Hehe, stupid jerks...

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.12.2003, 22:20   #3
Ziele
.: AT90S2313 :.

Data rejestracji: 09.09.2002
Ziele zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie dasz rady zablokować w ten sposób emula. W opcjach mozna sobie zmieniać dowoli porty a to że jakiś serwer na takim pracuje to nie ma nic do rzeczy. Port klienta nie musi być taki sam jak serwera. Ale moze być na tyle niekumaty, że nie wpadnie na to żeby zmienić port albo musisz miec coś co rozpoznaje pakiety emula lub ogólnie p2p.

Jak zrobić szybko sałatke z buraków? Wrzucić granata do BMW
Ziele jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.12.2003, 22:27   #4
Banana Coctail
Banned

Avatar użytkownika Banana Coctail

Data rejestracji: 27.08.2003
Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Lub jeśli to możliwe to zablokuj aplikację emule.exe
Banana Coctail jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.12.2003, 22:04   #5
+++LeWaP+++
Guru

Data rejestracji: 17.04.2002
+++LeWaP+++ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zazwyczaj router ma firewalla i jak się nie ustawi przekierowania portów to emule ma cały czas low id i ciężko jest coś ściągnąć

możesz też zainstalować jakiś programowy firewall i zablokować dostęp emule.exe do internetu, a opcje programu zabezpieczyć hasłem....

Twoje uprawnienia: