![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 | |
Zaginiony pielgrzym
Data rejestracji: 17.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.11.2004
![]() |
jestem high id
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zaginiony pielgrzym
![]() |
System kredytów polega na tym im więcej danemu użytkownikowi wyślesz tym szybciej wbijesz się na początek kolejki.
A prędkość pobierania jest tylko zależna od szybkości łacza z danym użytkownikem lub grupą użytkowników |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Bywalec
![]() |
CZyli mam rozumiec przez to ze napoczatku najlepiej ustawic wysylanie na maxa tak
![]() ![]() P.S. na moim emulu istne szaleństwo z 4kb/s wzroslo sciaganie do 12!!!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zaginiony pielgrzym
![]() |
Tak najlepiej na początku ustawić prędkość wysyłania na maksa.
(żeby nałapać kredyty) Dobrą modyfikacją są osiołki z webcache (np pawcio) potrafi pobierać częsci plików z serwerów proxy (jeżeli ktoś je tam wysłał) bez czekania w kolejce u innych użytkowników (co odciąża innych użytkowników od wysyłania tych samych części) |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
a jakie sa serwery proxy dla ludzi nie będących w sieci tpsa (neo, dsl) z których dużo osób w miare korzysta ??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zaginiony pielgrzym
![]() |
Cytat:
W załączniku jest spis serwerów używanych przez osiołka (polskich też jest trochę) http://www.osiol.com/index.php?showt...+serwer++proxy |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 22.11.2004
![]() |
ja juz wysylam kilka dni z stala predkoscia 12kb a pobieram tyle co kot naplakal a teraz to juz wcale ani nie wysylam ani nie pobieram bo po interwencji u admina o przekierowanie portow przestlo trybic gg p2p - mul chyba zdech
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Bywalec
![]() |
mam jeszcze jedno pytanko co to jest modyfikator DL/UP??/ I jak moge sprawdzic swoj ranking ogolny bo pewnie dzieki niemu szybciej wbijam sie w kolejke
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zaginiony pielgrzym
![]() |
Na podstawie wersji oficjalnych eMule mody mogą mieć inny system kolejek i modyfikatorów i kolejek
Rating Na początku każdy klient w kolejce dostaje ratio = 100. Ta początkowa wartość jest modyfikowana w zależności od zapytań o pliki i innych czynników: > Zbanowany Modyfikator: x0 Banowani klienci nie dostają Ratio ani slota. > Low ID Modyfikator: [x0.8] Wersje poniżej 27a przydzielają 0.8 modyfikatora dla klientów z low ID. Zostało to porzucone > Połączony Modyfikator: [x1.5] Ten bonusowy modyfikator został porzucony od wersji .27a+. > Kredyty Modyfikator: x1 - x10 Sytem Kredytowy oblicza modyfikator na podstawie wysłanych i odebranych danych. > Priorytet udostępnionych plików. Modyfikator: x1.8 - x0.2 Użytkownicy pytający o plik otrzymują modyfikator proporcjonalny do priorytetu pliku. Release: x1.8 [x5] Wysoki: x0.9 [x2] Normalny: x0.7 [x1] Niski: x0.6 [x0.5] Bardzo niski: x0.2 [x0.2] > eMule starszy od .20a Modyfikator: x0.5 Wersje starsze od .20a powodują większe obciążenie sieci dlatego otrzymują niższy modyfikator. Przykład: Klient poprzez duży upload zapracował sobie na modyfikator równy x8. Pyta o plik z wysokim priorytetem. Jego Ratio będzie wynosiło: 100 x 8 x 0.9 = 720 Score Wartość ta jest obliczana na podstawie tego samego modyfikatora co Rating, ale jest również brany pod uwagę czas oczekiwania w kolejce. Formuła obliczania jest następująca: Score = Rating x [Czas w kolejce [s]] / 100 Klient z modyfikatorem > 1 otrzymuje żółtą ikonkę. Podczas ściągania, klient dostaje bonusowe 900 sekund Ostatnio zmieniany przez Arnold : 06.12.2004 o godz. 23:32 |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Mi emule całkiem przyzwoicie ściąga... zazwyczaj od kopa. Jak mam bardziej chodliwe pliki na liście to wyciąga około 2GB/dzień
![]() |
#43 |
8 Samuraj
Data rejestracji: 23.03.2004
![]() |
Odczułem wyraźną poprawę w ściąganiu jak wyrzuciłem tego badziewnego firewalla Kerio i zainstalowałem Outposta.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Matrix has him
Data rejestracji: 29.10.2003
![]() |
Ostatnio zacząłem ściągać emulem, ale jeszcze okres "rozpędzania" nie dobiegł końca - rzadko mam transfer większy niż 10-20kb.. A na torrencie ściągam na nockach po 150
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|