![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Od pewnego czasu mój muł sie sam wyłącza, zawsze zostawiałem go nan noc aby sobie ciągnął pliczki
![]() ![]() Mam wersje 0.24b i nie chce innej (ta jakoś najszybciej ciągnie)
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moze byc, ze przez blokowanie portow, nie moze sie polaczyc. Oczywiscie opcje "polacz ponownie po rozlaczeniu" masz aktywna?
Przeskanuj porty, Mulek uzywa: Local Port: 4662 Remote Port: kazdy Protokól: TCP Kierunek: wchodzacy Funkcja: Port klienta / polaczenie OD innych klientów - Ten port mozna zmienic w opcjach emule.(Ustawienia --> Parametry Lacza-->Port klienta) - Uzytkownicy Routerow musza takze zmienic ustawienia (port forwarding) tego portu we wlasnym Routerze aby nieotrzymac nizkiej ID. 2. Local Port: kazdy Remote Port: 4662 Protokól: TCP Kierunek: wychodzacy Funkcja: Port klienta / Polaczeni DO innych klientów - 4662 jest standartowym ustawieniem tego portu, ale ze mogl zostac on w innych klientach emule zmieniony nalezy ustawic w konfiguracji Firewalla przy "Remote Port" nie 4662 tylko "kazdy". 3. Local Port: 4672 Remote Port: kazdy Protokól: UDP Kierunek: wchodzacy Funkcja: Wymiana zródel pomiedzy klientami - Ten port mozna zmienic w opcjach emule.(Ustawienia-> Parametry Lacza-->Port UDP). - Po zmianie tego portu nalezy takze dopasowac ustawienia Routera. - W przypadku gdyby port forwarding niebyl mozliwy nalezy deaktywowac ten port w opcjach emule. 4. Local Port: kazdy Remote Port: 4672 Protokól: UDP Kierunek: wychodzacy Funkcja: Wymiana zródel pomiedzy klientami - 4672 jest standartowym ustawieniem tego portu, ale ze mogl zostac on w innych klientach emule zmieniony nalezy ustawic w konfiguracji Firewalla przy "Remote Port" nie 4672 tylko "kazdy". 5. Local Port: kazdy Remote Port: 4661 Protokól: UDP Kierunek: wychodzacy Funkcja: Polaczenie z serwerem - 4661 jest standartowym portem do polaczenia sie z serwerem , Administratorzy serwero zmieniaja czesto jednak ten port i dlatego nalezy w ustawieniach Firewalla Remote Port ustawic na "kazdy" 6. Local Port: kazdy Remote Port: 4665 Protokól: UDP Kierunek: wychodzacy Funkcja: Wyszukiwanie zródel na serwerze - Na serwerach ktore uzywaja do polaczen standartowego portu 4661 jak w punkcie 5 opisane , port do wyszukiwania zrodel automatycznie ustawiony jest na 4665.Serwery ktore zmieniaja port polaczeniowy na inny maja automatycznie port do wyszukiwania zrodel o 4 wyzszy niz port polaczeniowy. (Np.: Placzeniowy: 5000 Wyczukiwanie zrodel 5004) Albo dodaj Mulkowi Pasterza, czasami pomaga (bardzo)
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
thx yahol, bede sprawdzał
![]() jak do czegoś dojde to dam znać ![]()
![]() |
|
|