![]() |
Cytaty:chytry: :chytry:
Nie to, zebym kablowal:) ale mnie to rozbawilo:) typowa konwersacja osob ktore o osiolku g**** wiedza(no nie liczac 1-2 osoby). Sczegolnie ta w drugiej czesci. Bo w pierwszej czesci sie kloca o bezpieczenstwie. Oni sie tam kłócą o bezpieczeństwo a my spokojnie sobie ssamy, niech żyje eMule najlepszy ten co wszedl do pliku z kaazy przez F3 i znalazl gadu-gadu... to tak jak bym wlazl na forum dotyczace np dc i pytal sie ludzi o emule czyli takich ktorzy nic nie wiedza o tym ) bardzo ciekawa rzeczy tam pisza no i fakt te f3 mnie rozwalilo ) ja nie wiem ale jak potrzebowalem odp dla emule to znalazlem odpowiednie forum jak szukalem dla kazy to to samo ale najwidoczniej jestem geniuszem ) pozdrawiam Proponuje dac to raczej do usmiechnij sie. Pozdrawiam :D :cisza::cisza: Swoja racje maja (mamy):) |
Trzeba sie rejestrowac zeby zobaczyc tego posta/topicka(( .
|
|
jeśli juz ktos cos takiego zaobserwował to może by tak podawać na jakich wersjach programów to się działo / zapomniało mi się wczoraj o tym napisać żeby nie generalizować tylko padawać konkrety, czyli jaka wersja programu , jaki mod bo nawet prawdziwe oskarżenia ale podane w ogólnikowej formie bez konkretów nic nie wnoszą konstruktywnego /
i może kierowac to również na fora osłowate ;) tam powinien być większy odzew a ze kazunia takie myki robi to mne wcale nie dziwi :) pozdro |
Jeśli chodzi o "eMULE" - to praktycznie nie używam .
Jeden z powodów - bardzo kiepski transfer .Eksperymentowałem z kilkoma wersjami i niestety 5-10kb/s to u mnie norma . Jak na razie jedynie na "DC" mogę osiągnąć 40-50kb/s . Następny powód to skutecznosc szukania plików oraz jej ilość . Na "DC" znalazłem prawie wszystko (muzyka) co mnie interesowało ,a były to płyty wykonawców mało popularnych i ciężko dostępnych .Kazaa oraz eMULE zaoferowało mi tylko jakieś 20% tego co znalazł "DC" . Kilka słow na temat dziwactw oraz niezidentyfikowanych obiektów . Nie weim jak w eMULE ale w Kazaa na porządku dziennym miałem następujący dziwny przypadek : ściągłem sobie 10% filmu ,rozlaczyłem się z Kazaa ,weszłem do pliku przez "F3" i w pliku mogłem podziwiać sobie np. rozmowy z ostatniego tygodnia z GG użytkownika od którego ściągałem plik .Jak to zobaczyłem to włos zjeżył mi się na głowie .To tylko jeden przykład dotyczący tego co można zobaczyć w ściąganym pliku ,a było podobnych ciekawostek sporo . Dlatego też nie dziwi mnie stwierdzenie iż prwawdopodobnie w "eMULE" objaw jest podobny .jaro |
Re: eMULE !!! (znowu ...)
Heh wrocmy do wlasciwej dyskusji
Cytat:
|
Cytat:
1. Wchodzisz w ustawienia wybierasz zakładke pliki i musisz odptaszkować "Dodaj plik w trybie wsztszymany" - powinno pomóc 2. Ze względu na Open Source odmian emule jest kilkadziesiąt nie wykluczone iż niektóre mają szpiega - radze stosować pierwowzór. 3. U mnie na ASDL emule wyciąga do 40 kb/s (i to na Low ID) oczywiście swoje trzeba odczekać |
...wiecie co a mnie ten Osiol to juz zaczyna wqr***!!!...
...nie ciagnie mi sie kompltenie nic, no moze z 5Kb/h(!!!)... ...z serwerem laczyl mi sie ostatnio 2,5h... ...boze kto to wymyslil!!!... ...pozdr... |
Cytat:
|
Cytat:
Napisalem ze MOJ temat w tym watku koncze, to znaczy poswiecony ew. lukom w bezpieczenstwie eMule. Nie bede juz zabieral w tej kwestii glosu i tyle tylko chcialem powiedziec, a ze zrozumiales cos innego to juz nie moj cyrk, ze tak powiem :-) |
Cytat:
zastanawia mnie tylko jedno, zę jeśli to faktycznie jest prawda co u siebie zaobserwowaleś to jak to jest mozliwe przy jawności kodu emule i ilości osób ktore pracują nad jego poprawianiem , a co do firewalla to aqrat byłą prawda bo jakieś bydle mnie już 4 raz skanuje spod tego samego ip :)/ciekawe kiedy się mu znudzi/ wow ale sie rozpisałem i ile literówków było :) pozdro i ina sprawa zę nie używam praktycznie żadnych standardowych czytników, przeglądarek i takich tam, bo ich nie lubię i przez swoją popularnosc sa niebezpieczne co mozliwe zę dzieki temu brakło tych info w parcikach , a jeśli tak to cóz niechaj tak bedzie :) |
Cytat:
|
Sid, czy ja kiedykolwiek pyskowalem? :-)
Spojrz raczej na ton wypowiedzi mojego przedmowcy. Ja mowie ze mam tu dziwne rzeczy a on sie smieje i ironizuje. Nie pisalbym trzeci raz o tej sprawie gdybym nie byl pewien ze cos tu nie gra. Ale w zwiazku z tym ze odzew jest zaden - temat koncze. |
salvador - cana cie nie oskarzyl ani nie obrazil - a ty jego juz atakujesz...
wyluzuj - bo ja pierwsza burde lub pyskowke zakoncze osto i malo przyjemnie |
Cytat:
Co do skanowania to owszem, nie jest powiedziane ze musisz cos znalezc. Troche wyobrazni majac latwo sobie wyobrazic w jak sprytny sposob moze ten mechanizm funkcjonowac. Ale ok.. skoro jestes najmadrzejszy i masz przynajmniej takie doswiadczenie jak ja w pisaniu aplikacji pod win32 to nie ma sprawy, juz nic nie mowie :-) Co do bezpieczenstwa to skad Ty wiesz czym ja sie zajmuje na co dzien i jak daleko siega w zwiazku z tym moja paranoja? :-) Napisalem ze MAM dziwne rzeczy, takie jak np. pelne drzewo katalogowe z pewnej partycji. A historia mojej przegladarki po co tam sie znalazla i dlaczego? Dlaczego znalazlem tez tablice zawierajaca nazwy plikow z dysku systemowego? UROILEM sobie to myslisz czy jak? Pisze jak jest a Tobie cos latwo przychodzi ocenic sytuacje. Powodzenia z taka filozofia zyciowa i dobrej zabawy z P2P zycze :-) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:09. |