![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sound Blaster Live! 5.1, a Audigy Player
Takie krotkie i tresciwe pytanko jak w temacie. Znudzily mi sie juz problemy ze zintegrowana karta muzyczna, wiec postanowilem kupic sobie nowa. Prawie na pewno bedzie to Live 5.1, bo na Audigy raczej szkoda mi pieniedzy, ale jeszcze tak dla pewnosci chcialbym sie zapytac (bo w sumie roznica w cenie pomiedzy nimi jest juz w miare niewielka - okolo 120 - 130 zlotych), czy na zwyklych (nienajgorszych, ale jednak dosc "zwyklych") glosniczkach zauwazylbym jakakolwiek roznice pomiedzy tymi modelami?
No i moze oprocz tego ktos orientuje sie, jakie Audigy ma nowe rozwiazania technologiczne i czy jest to cos wartego uwagi? Jesli zdecyduje sie na zakup, to prawdopodobnie dokonam go jutro, wiec troche pozno pisze, ale moze a noz ktos zdazy napisac cos, co da mi jeszcze troche do myslenia ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Bierz 5.1 jest rewelacyjna karta, mozna ja softwarowo przerobic na audigy, bez bajerow hardwareowych.
![]() |
#3 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Na www.mojepc.pl są zbiorcze recenzje (3 mega recenzje) kart muzycznych.
Wybór Twój jest bardzo dobry: sam takiego dokonałem 2 miesiące temu: SB5.1 Digital(SB0220). 8)
![]() |
#5 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Natomiast mozesz mi powiedziec, czym sie rozni SB5.1 Digital od zwyklego Playera? Widzialem go w jednym sklepie za okolo 215 zlotych (Player kosztuje 135) i zastanawialem sie, jaka jest roznica. Moze tylko taka, ze to byl Box, a wszedzie sprzedaja OEM?
![]() |
![]() |
#6 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Player to chyba (?) tylko nazwa wynikająca z regionu na którym karta jest sprzedawana. Np. SBLive! 1024 była sprzedawana na rynek anerykański a SBLive! Value na europejski a poza tym to to samo.
Sprawdź czy przypadkiem Player nie uznacza w tym przypadku panelu wstawianego do zatoki 5,25'. Ja kupiłem 2 miesiące temu SB 5.1 Digital OEM za 140,-zł brutto. Dostałem w folii kartę + płytę ze sterownikami - nic więcej do szczęścia nie potrzebowałem. Zajrzyj jeszcze na www.3dsoundsurge.com - tam jest opis SB Live Player 5.1 8)
![]() |
#7 |
the one
CDRinfo VIP
czyli to pewnie jest po prostu Player tylko w Boxie, a inaczej go sobie nazwali (pewnie zeby uzasadnic cene). Tak wiec juz sie zdecydowalem
![]()
![]() |
|
|