Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.05.2004, 22:26   #1
frog
Żabol

Data rejestracji: 27.04.2003
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Wakacje 2004 z jakim Biurem Podrozy ???

Lato juz tuz tuz wiec trza pomyslec o wakacjach. Wybieram sie na Costa Brava Lloret der mar i szukam jak najwiecej informacji o tej miejscowosci ,cenach i wogole o wszystkim. No i bardzo wazna rzecz jakie biuro podrozy? Ktore polecacie a ktore odradzacie ? Jakie mieliscie doswiadczenia ? Moze ktos chetny na wypad do lloret i swietna zabawe ?

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.05.2004, 09:05   #2
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zdecydowanie odradzam Neckermana - w zeszlym roku bylem na krecie i byla to kompletna klapa. Standard roznil sie od tego co oferowano w Polsce. W ramach oferty all inclusive dawali maksymalnie rozcienczone napoje. Posilki kazdego dnia takie same. Po 2 dniach stolowalem sie na miescie.

Na skargi jakie do nich wyslalem do dzisiaj nikt nie odpowiedzial a bylo to juz prawie rok temu. Wiecej z tym biurem nie lece.

Dla porownania Scan Holliday do tego zamego hotelu wysylalo ludzi na 2 tygodnie w takiej samej cenie jak ja placilem za jeden tydzien.

W tym roku lece ze Scan Holliday tylko jeszcze nie wiem gdzie
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.05.2004, 11:53   #3
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
frog - jedz z Orbisem
Stary 10.05.2004, 12:27   #4
frog
Żabol

No co do Neckermana to juz slysze kolejna zla opinie wiec jego napewno nie wybiore. Co do orbisu to patrze jakie ma wycieczki ale chyba najlepiej oferuje mi sie te Orlando Travel z tym Lloret w hotelu Sanmarti 1590zl. BD jedziemy na Lloret !! Najbardziej imprezowa miescine w europie

Stary 10.05.2004, 12:59   #5
imola
>my private watch dog ;)<

Data rejestracji: 09.04.2003
imola zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez frog
No co do Neckermana to juz slysze kolejna zla opinie wiec jego napewno nie wybiore. Co do orbisu to patrze jakie ma wycieczki ale chyba najlepiej oferuje mi sie te Orlando Travel z tym Lloret w hotelu Sanmarti 1590zl. BD jedziemy na Lloret !! Najbardziej imprezowa miescine w europie
A co jeszcze słyszałes o Neckermannie, bo ja byłem zadowolony z ich usług chociaż są bardzo drodzy. Ale ostanio faktycznie pojawiaja się złe opinie. Dlatego jestem ciekaw czym podpadlii?

imola@interia.pl
imola jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.05.2004, 23:54   #6
frog
Żabol

Cytat:
Napisany przez imola
A co jeszcze słyszałes o Neckermannie, bo ja byłem zadowolony z ich usług chociaż są bardzo drodzy. Ale ostanio faktycznie pojawiaja się złe opinie. Dlatego jestem ciekaw czym podpadlii?
Cytat " ...Pod koniec kwietnia br. wybrałam się do Loret de Mar, do Hotelu Montevista. Wcześniej wykupiłam pobyt z dojazdem własnym w B.P. Neckermann Polska.

Wszystko super, voucher w ręce, więc pojechaliśmy. No i.... po przyjeździe do Loret i znalezieniu Hotelu, odbiliśmy się od zamkniętych na głucho drzwi Hotelu Montevista. Na drzwiach żadnej informacji, tylko wielka decha założona za klamki z napisem CLOSED.

Ponieważ była to niedziela, wieczór, zostaliśmy lekko na lodzie. Centrala w Warszawie nie pracowała, podobnie jak lokalne biuro BP Neckermann w Loret.

Jakoś sobie poradziliśmy, wynajmując pokój na mieście.

Drugiego dnia rano pojechaliśmy do lokalnego przedstawiciela....."
I tam jeszcze cos bylo od innej osoby ale zapomnialem gdzie to bylo
Nie wiecie nic o biurze podrozy ORLANDO TRAVEL

Stary 11.05.2004, 00:39   #7
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez imola
U mnie wyjazd all inclusive na Krete. Dorogi to fakt ale liczylem, ze bedzie fajnie.
Na miejscu niespodzianka

1. Cieplej wody nie bylo rano i przed kolacja - lala sie tylko zimna. Wiem, ze to lato i nie powinienem marudzic ale letni prysznic jest znacznie przyjemniejszy niz zimny. Zwlaszcza, ze Kreta to wyspa i ciagle wieje wiec wieczorami bylo chlodnawo.
Zglosilem rezydentowi i w recepcji. Przylaz jakis brudas, odkrecil wode ok 13 powiedzial ze jest OK.

2. Napoje w ramach all inclusive byly mieszane na maxa z woda. Cola miala kolor brazowy ale smakowala jak woda z cukrem - nie dalo sie pic. Co ciekawe mieli dwa nalewaki i jak placiles za cole to lali z innego niz dla tych all inclusive. Na szczescie wino bylo OK.

3. Klima w pokoju halasowala bo wpadala w rezonans. Zglosilem rezydentowi i w recepcji. Przylaz jakis brudas i wlaczyl klime postal 30 sekund powiedzial ze jest OK i wiecej nie przyszedl.

4. Jedzenie paskudne i na wszystkie 3 posilki dziennie dawali prawie zawsze to samo. Znudzilo mi sie szybko i jadalem na miescie.

5. Hotel mial byc 500 m od plazy. Faktycznie byl jakies 1,5 km od plazy innego hotelu i jakies 3 km od plazy publicznie ktora wygladala jak smietnik. Na szczescie wynajolem sobie skuterek i jezdzilem jakies 5 km na plaze platna - tam bylo OK.

6. Hotel mial byc w cichej i spokojnej wiosce rybackiej i wlasnie dlatego sie na to zdecydowalem. Wioska to moze byla kiedys rybacka bo zostaly dwa porty ale kurtra to nie widzialem a jedyna lodka jaka sie napatoczyal to byl ponton nurkow ze szkoly nurkowania.

Jak wspomnialem wioska miala byc cicha. Jednak juz po zajeciu pokoju okazalo sie, ze dokladnie nad hotelem jest korytasz powietrzny i co chwila wlatuja samoloty nad wyspe. Nad moim hotelem samoloty lataly juz bardzo nisko. Bylo strasznie glosno przez cala dobe.

7. Ostatniego dnia kazali sie wyniesc z pokoju o 12. Mielismy siedziec i czekac na walizkach do 19 na autobus. Dla mnie to byl szczyt, o******ylem rezydenta z tego powodu juz na samym poczatku a ostatniego dnia oddalem klucze do pokoju o 17.30. Jak pani w recepcji zaczela cos marudzic to zapytalem grzecznie czy ma jakis problem i poszedlem. Jak sie ktos nie odzywal i pozno oddal klucze doliczali mu 20 euro.

8. Pani rezeydent pojawila sie tylko raz i byla nieuprzyjma. Zbyla grupe i tyle ja widzieli.

9. Po powrocie do Polski napisalem skarge do Neckermana i wyslalem ja poleconym. Oczywiscie mnie olali.

W zwiazku z tym wiecej na wakacje z tym biurem sie nie wybieram. Sa inne biura np Scan Holliday i tam ludzie sobie chwala. Poza tym bez problemu mozna jechac samemu w swiat.

A dodam jeszcze ze poznalem pare ktora kupila wczasy w tym samym biurze ale z gory zaznaczyla w jakim hotelu chce mieszkac. Z tego co mowili byl to jedne z ladniejszych hoteli na wyspie. Zabulili kupe kasy a namiejscu zakomunikowano im, ze jest zmiana planow i wyladowali tam gdzie ja. NIe mowisze chyba mowic jak sie cieszyli i raczej wiekszosc czasu byli zli ...
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.05.2004, 08:14   #8
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Podróże TV

a ja zapraszam wszystkich chętnych, wszystkich którzy mają zamiar gdzieś pojechać na wypoczynek do oglądania nowej telewizji
Podróże TV, stronka: www.podroze.tv ,

Telewizja dostępna na platformie cyfrowej 62 kanał (jeśli ktoś nie ma go, pamiętajcie o zresetowaniu dekodera przez wyjęcie wtyczki zasilania).
- Informacje dla posiadaczy anten satelitarnych -
satelita Hot Bird 13*E
częstotliwość 11.938 GHz
polaryzacja H
SID 7410
VPID 163
APID 88
SR 27500
fec 3/4

oraz w dobrych jak to się mówi sieciach kablowych, np. warszawiacy - Aster City.

Możecie wybierać spośród wielu ofert a wszystko zobaczycie w telewizji. Ofery Last Minute są niezłe.
A co do pewności ofert? Wiem bo sam tam pracuje .
Zajrzyjcie na stronke

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!

Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 11.05.2004 o godz. 08:18
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.05.2004, 00:26   #9
CIAPEK
CDRinfo VIP

CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Question Podróże TV

a tak jeszcze spytam - widział może już ktoś z Was tą telewizję?

Jestem ciekawy co o niej sądzicie

Stary 13.05.2004, 01:31   #10
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK

Nie jestem pewien, ale chyba moja tv kablowa nie ma go w swojej ofercie. Dzisiaj go wlasnie szukalem, ale nie znalazlem .
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.05.2004, 09:43   #11
imola
>my private watch dog ;)<

Data rejestracji: 09.04.2003
imola zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK

Pomysł całkiem dobry .
No wykonanie narazie pozostawia troche do życzenia. Chodzi mi o to, ze hotele czy też miejsca pobytu przedstawia sie za pomocą tych samych trzech fotek co w katalogu biura podróży. Oczywiście zmiana wiąze sie z kosztami.
Ogólnie całkiem pomocna, ma się przegląd wielu ofert.

imola@interia.pl
imola jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.05.2004, 10:41   #12
CIAPEK
CDRinfo VIP

Dzieki za opinie
Tak! Pomysł jest na prawde trafiony bo to fajna sprawa siedząc w domu i przeglądać oferty, które są dobrze poukładane. Nie musimy chodzić po biurach podróży, przeglądać strony internetowe itp. Tu siedzimy sobie w fotelu oglądając interesujący nas blok i widzimy jeszcze co zastaniemy na miejscu. No i dobrfe biura podróży.
Co do fotek - kiedy nie ma odpowiedniej ilości materiału, naturalnie dajemy fotki adekwatne do oferty, więc nie ma nic w tym złego, a zawsze lepsze fotki niż samo gadanie prezentera.
Jesteśmy nową telewizją, dopiero co zaczynamy, uczymy się na błędach, ale za to wszystko jak najbardziej profesjonalnie.
Więc, jeśli rozglądacie się za ofertami - polecam włączcie naszą TV

@czero - jak pisałem na razie nie we wszystkich sieciach bo startujemy, ale największe w Polsce typu Aster City w Warszawie już moga nas oglądać.

Stary 15.05.2004, 21:47   #13
frog
Żabol

Juz wybralem. Biuro Podrozy "Orlando Travel" (www.orlando.com.pl) na lipiec 24 uderzam na Costa Brava do Lloret Der Mar. Kto jeszcze

Stary 17.05.2004, 22:47   #14
RiT2
Wymiatacz

Data rejestracji: 04.10.2001
RiT2 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie korzystam z posrednikow. Po co biuro podrozy. Podroz bez biura to przyjemnosc. W tym roku tylko LITWA->LOTWA->ESTONIA+HELSINKI.

http://www.g.lubawka.cal.pl
RiT2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.07.2004, 15:49   #15
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK
@czero - jak pisałem na razie nie we wszystkich sieciach bo startujemy, ale największe w Polsce typu Aster City w Warszawie już moga nas oglądać.
Dzisiaj przelatujac po kanalach w moim tv znalazlem ta telewizje.
Ogolnie powiedziawszy, tak jak zauwazyl imola pomysl trafiony . Nawet przyjemnie sie oglada.... i marzy .
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: