![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.08.2004
![]() |
DIOD - transfer na diodach klawiatury
Witam!
Po przesiadce z SDI na Neostrade bardzo brakowalo mi na modemie lampek sygnalizujacych aktualny bandwidth, dlatego postanowilem napisac program sterujacy diodami na klawiaturze tak aby pokazywaly aktualny transfer. Zapraszam na strone domowa (http://www.republika.pl/diod) programu i zachecam do testowania i wyrazania swoich opini na forum. |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
normalnie serdecznie bym sie wkurzyl na reklame produktu na bezplatnym i publicznym forum
ale musze przyznac ze pomysl mnie zauroczyl prostota i swiezoscia kilka uwag - a wlasciwie jedna bardzo powazna - lampka Caps jest bezuzyteczna - program dziala tak, ze symuluje naciskanie klawisza - kazdemu chcacemu zrozumiec o co mi chodiz polecam wlaczyc mruganie lampki caps i napisanie jakiegokolwiek tekstu - ubaw murowany scroll jest nieszkodliwy, num troche mniej, ale nadal ryzyko jakiegos konfliktu jest niewielkie nie wiem czy da sie sterowac lampkami na poziomie nizszym niz symulacja nacisniecia klawisza - nie bawilem sie tym nigdy - przerwania klawiatury sa pewnie programowalne - pytanie czy az tak generalnie - programik bardzo fajny, gadget, ale naprawde bardzo oryginalny ps. jesli mozna to ja bym prosil o wylaczenie domyslnego przezroczystego okna - albo choc mozliwosc zmiany tego stanu - przezroczyste okna strasznie mi laguja [z powodow roznych] a i wygladaja smiesznie tylko za pierwszym razem, a potem mocno wkurzaja
|
|
|
|
#3 |
|
Formatowiec...
Data rejestracji: 03.08.2003
![]() |
hmmm... ja mam plugin do Winampa który pod rytm muzyki mruga lampkami od klawy... tylko że raczej napisać textu się nie da normalnie
![]() Pozdro
|
|
|
#4 |
|
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
No pomysł nawet fajny i jak bym miał neo to bym skorzystał, ale mam radiówke i mój d-link jest 26m od mieszkania, więc też by mi się przydał programik pokazujący stan diód z mojego d-linka
|
|
|
|
|
|
#5 | ||||
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez Diod : 15.08.2004 o godz. 01:59 |
||||
|
|
|
|
|
#6 |
|
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
A czy jak mruga CAPS LOCK to ten CAPS LOCK jest włączony? Bo jak miałem kiedyś taki plugin do tlen'a to jak migał mi CAPS LOCK'iem to automatycznie zmieniały się na duże litery... A pozatym Scroll Lock mam zajęty poniewaz używam go do informowania czy ktoś pisze w konekcie. A czujnik mam i tak praktycznie nie widoczny a na nim mam diody...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
@baku - no tak, nie czytales co sidu napisal...ze ubaw jest jak sie cos pisze np.w notatniku sprobuj
Ogolnie program ciekawy, nie spotkalem sie z czyms takim zeby lampki od num/caps/scroll locków migaly. Pomysl przedni! Ogolnie rewelacja chodz z tymi bledami ze sa problemy, ale wlasnie...w sumie jak siedzimy przy kompie to mamy progsy w stylu..DuMeter, a jak wylaczamy monitor/odchodzimy od kompa to to sie bardziej przydaje. A i to co sid mowil - na przyszlosc nie reklamuj na forach czegos takiego...napisz moze ze znalazles ciekawy program, albo cos podobnego
|
|
|
|
#8 | |
|
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
Cytat:
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz __________________________________________________ _______________ |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
gÓru
![]() ![]() ![]() |
hehe, podpba mi się,
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
dzien sadu juz blisko
Data rejestracji: 05.11.2002
![]() |
a nie da sie jakos zrobic zeby migaly lampki na modemie usb ?
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
Cytat:
przecież większość ma dwie diody
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz __________________________________________________ _______________ |
|
|
|
|
|
|
#12 | ||
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez Diod : 15.08.2004 o godz. 23:00 |
||
|
|
|
|
|
#13 | |
|
gÓru
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
, a bedom jeszcze jakieś aktualizacje programu które wprowadza jakieś nowe funkcje??
|
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.11.2003
![]() |
Korzystając z tematu...
![]() Ja również zrobiłem sobie taki wskaźnik downoaldu, z tym, że nie jest to żaden program, ani wogóle nic skomplikowanego... Rozbroiłem sieciówkę, wyjąłem z niej diodę "ACT" i umieściłem w miejscu POWER LED kieszeni (po co dwie power led w kompie). I teraz po wyłączeniu monitora lookam co jakiś czas na obudowę kompa czy "idzie" Jak już mówiłem sposób jest prosty, nawet bardzo ale takie coś bardzo się przydaje.Pozdrawiam!
|
|
|
|
![]() |
|
|