Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.08.2004, 22:27   #1
Diod
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.08.2004
Diod w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
DIOD - transfer na diodach klawiatury

Witam!
Po przesiadce z SDI na Neostrade bardzo brakowalo mi na modemie lampek sygnalizujacych aktualny bandwidth, dlatego postanowilem napisac program sterujacy diodami na klawiaturze tak aby pokazywaly aktualny transfer. Zapraszam na strone domowa (http://www.republika.pl/diod) programu i zachecam do testowania i wyrazania swoich opini na forum.
Diod jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.08.2004, 23:52   #2
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
normalnie serdecznie bym sie wkurzyl na reklame produktu na bezplatnym i publicznym forum
ale musze przyznac ze pomysl mnie zauroczyl prostota i swiezoscia

kilka uwag - a wlasciwie jedna bardzo powazna - lampka Caps jest bezuzyteczna - program dziala tak, ze symuluje naciskanie klawisza - kazdemu chcacemu zrozumiec o co mi chodiz polecam wlaczyc mruganie lampki caps i napisanie jakiegokolwiek tekstu - ubaw murowany

scroll jest nieszkodliwy, num troche mniej, ale nadal ryzyko jakiegos konfliktu jest niewielkie
nie wiem czy da sie sterowac lampkami na poziomie nizszym niz symulacja nacisniecia klawisza - nie bawilem sie tym nigdy - przerwania klawiatury sa pewnie programowalne - pytanie czy az tak

generalnie - programik bardzo fajny, gadget, ale naprawde bardzo oryginalny

ps. jesli mozna to ja bym prosil o wylaczenie domyslnego przezroczystego okna - albo choc mozliwosc zmiany tego stanu - przezroczyste okna strasznie mi laguja [z powodow roznych] a i wygladaja smiesznie tylko za pierwszym razem, a potem mocno wkurzaja
Stary 14.08.2004, 23:57   #3
Mily_
Formatowiec...

Data rejestracji: 03.08.2003
Mily_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
hmmm... ja mam plugin do Winampa który pod rytm muzyki mruga lampkami od klawy... tylko że raczej napisać textu się nie da normalnie

Pozdro
bardziej podniecające i interesujące"
Donna Watsonon
Mily_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.08.2004, 00:02   #4
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
No pomysł nawet fajny i jak bym miał neo to bym skorzystał, ale mam radiówke i mój d-link jest 26m od mieszkania, więc też by mi się przydał programik pokazujący stan diód z mojego d-linka

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.08.2004, 01:31   #5
Diod
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
lampka Caps jest bezuzyteczna - program dziala tak, ze symuluje naciskanie klawisza - kazdemu chcacemu zrozumiec o co mi chodiz polecam wlaczyc mruganie lampki caps i napisanie jakiegokolwiek tekstu - ubaw murowany
To prawda, ale chyba nie ma sensu zabraniac CapsLock'a na sile. Byc moze ktos nie uzywa wiele z klawiatury, albo wylacza monitor i chce tylko zerkac co jakis czas jak idzie download

Cytat:
przerwania klawiatury sa pewnie programowalne - pytanie czy az tak
Raczej nie chodzi tu o przerwanie bo w Windowsie nie mozna sie juz jak w DOS'ie bezposrednio odwolywac do przerwan, ale moze jest jakas bardziej niskopoziomowa funkcja dostepu do bufora klawiatury. Zobacze co da sie zrobic.

Cytat:
ps. jesli mozna to ja bym prosil o wylaczenie domyslnego przezroczystego okna - albo choc mozliwosc zmiany tego stanu
Zrobione. Bez zmiany numeru wersji.

Cytat:
Napisany przez gallus_anonim
No pomysł nawet fajny i jak bym miał neo to bym skorzystał, ale mam radiówke i mój d-link jest 26m od mieszkania, więc też by mi się przydał programik pokazujący stan diód z mojego d-linka
DIOD moze monitorowac dowolny interfejs sieciowy - niekoniecznie polaczenie Dial-Up - wiec nic nie stoi na przeszkodzie zebys skorzystal

Ostatnio zmieniany przez Diod : 15.08.2004 o godz. 01:59
Stary 15.08.2004, 09:29   #6
bakupl
Banned

Data rejestracji: 29.03.2004
bakupl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A czy jak mruga CAPS LOCK to ten CAPS LOCK jest włączony? Bo jak miałem kiedyś taki plugin do tlen'a to jak migał mi CAPS LOCK'iem to automatycznie zmieniały się na duże litery... A pozatym Scroll Lock mam zajęty poniewaz używam go do informowania czy ktoś pisze w konekcie. A czujnik mam i tak praktycznie nie widoczny a na nim mam diody...
bakupl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.08.2004, 10:18   #7
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@baku - no tak, nie czytales co sidu napisal...ze ubaw jest jak sie cos pisze np.w notatniku sprobuj

Ogolnie program ciekawy, nie spotkalem sie z czyms takim zeby lampki od num/caps/scroll locków migaly. Pomysl przedni! Ogolnie rewelacja chodz z tymi bledami ze sa problemy, ale wlasnie...w sumie jak siedzimy przy kompie to mamy progsy w stylu..DuMeter, a jak wylaczamy monitor/odchodzimy od kompa to to sie bardziej przydaje.
A i to co sid mowil - na przyszlosc nie reklamuj na forach czegos takiego...napisz moze ze znalazles ciekawy program, albo cos podobnego
Stary 15.08.2004, 11:25   #8
Eliasz
Prorok na F.O.R.U.M.

Data rejestracji: 01.01.2002
Eliasz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Mily666
hmmm... ja mam plugin do Winampa który pod rytm muzyki mruga lampkami od klawy... tylko że raczej napisać textu się nie da normalnie

Pozdro
Też mam tego plugina ale oprócz tego że tekstu się nie da się łatwo napisać to jeszce czasami się coś blokuje i jak chce zaznaczyc jeden plik to mi zaznacza cały folder. Ale ogólnie fajny bajer.
Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz
__________________________________________________ _______________
Eliasz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.08.2004, 19:30   #9
gallus
gÓru

gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
hehe, podpba mi się,

Stary 15.08.2004, 19:56   #10
siwy_mw
dzien sadu juz blisko

Data rejestracji: 05.11.2002
siwy_mw zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a nie da sie jakos zrobic zeby migaly lampki na modemie usb ?
Stary 15.08.2004, 21:57   #11
Eliasz
Prorok na F.O.R.U.M.

Data rejestracji: 01.01.2002
Eliasz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez siwy_mw
Eee, na modemie?? Lepiej na nagrywarce przecież większość ma dwie diody
Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz
__________________________________________________ _______________
Eliasz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.08.2004, 22:50   #12
Diod
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez siwy_mw
Tez nad tym myslalem. Domyslam sie ze chodzi o modem Sagem F@st/Thomson. Niestety producent nie udostepnia zadnej specyfikacji i jedynym zrodlem jest zagmatwany sterownik linuxowy, ale z tego co sie dowiedzialem chyba nie mozna czegos takiego zrobic. Dioda PWR swieci sie nieprogramowalnie - wtedy gdy modem ma zasilanie... Ale mysle nad dorobieniem mozliwosci podlaczenia zewnetrznego wskaznika (np. tzw swiecaca linijka) pod port rownolegly, tylko mam watpliwosci czy ktos by z tego skorzystal.

Cytat:
Napisany przez Eliasz
Eee, na modemie?? Lepiej na nagrywarce
Moze jeszcze diodami na monitorze?

Ostatnio zmieniany przez Diod : 15.08.2004 o godz. 23:00
Stary 15.08.2004, 23:05   #13
gallus
gÓru

Cytat:
Napisany przez Diod
Moze jeszcze diodami na monitorze?
ja chce dioda na głośniku , a bedom jeszcze jakieś aktualizacje programu które wprowadza jakieś nowe funkcje??

Stary 15.08.2004, 23:13   #14
Diod
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez gallus_anonim
a bedom jeszcze jakieś aktualizacje programu które wprowadza jakieś nowe funkcje??
Czekam na sugestie odnosnie nowych funkcji. W tej chwili proboje zrobic tak aby ten Caps Lock nie powodowal trudnosci w pisaniu(zwiekszania liter). Znalazlem pewne rozwiazanie ale nie jest dobre, bo program ingerowalby gleboko w system co nie jest mile widziane...
Stary 15.08.2004, 23:29   #15
Vavoom
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.11.2003
Vavoom zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Korzystając z tematu...

Ja również zrobiłem sobie taki wskaźnik downoaldu, z tym, że nie jest to żaden program, ani wogóle nic skomplikowanego...

Rozbroiłem sieciówkę, wyjąłem z niej diodę "ACT" i umieściłem w miejscu POWER LED kieszeni (po co dwie power led w kompie). I teraz po wyłączeniu monitora lookam co jakiś czas na obudowę kompa czy "idzie"

Jak już mówiłem sposób jest prosty, nawet bardzo ale takie coś bardzo się przydaje.

Pozdrawiam!
Vavoom jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: