![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Zawieszanie sie HUB'a >>??<<
Witam !
Jak zapewne wiecie jestem od niecałego misiąca posiadaczem stałego łacza. Założyliśmy sobie łacze radiowe razem z sasiadem - i instalacja wyglada tak ze kabelek od anteny idzie do huba i od huba ida dwa kabelki jeden do mnie a drugi do sasiada. Przez dwa tygodnie ssiemy non stop / no prawie bo ja nie moge spać przy takim szumie jaki robi moj Gainward ![]() Wczoraj mielismy pierwszy zwis sieci tzn nie mogliśmy sie połaczyć z internetem a co ciekawe mogliśmy wymieniac sie plikami tyle ze internet zdechł. Okazało sie ze HUB sie zawiesił i naszczescie sam to zgłosił do serwera to tesh naprawa odbyła sie bez naszej ingerencji. Moje pytanie jaka mogła być przyczyna tego zwisu ? przeciesh Hub nie moze byś przeciażony bo jesteśmy tylko we dwuch pod niego podpieci ? Macie jakies sugestie ? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
"Przez dwa tygodnie ssiemy non stop..."" ??
![]() ![]() Co do huba... co to za firma ? Huba sie raczej nie zapycha... routery tak robią, a poza tym jest was tylko 2-óch gdzie ten hub stoi? w pomieszczeniu? w domu ? ping dochodził ?
![]() |
#3 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Hub - sam bym chciał wiedziec co to za firma nie da sie tego jakos sprawdzic programowo po jest pod kłódką ! Hub jest w metalowej skrzynce na klatce schodowej źlemu tam nie jest Co ciekawe ping dochodził do "localhost" i do kompa sasiada - mówiłem sieć "wewnetrzna" działała tyle ze nie było netu ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
![]() |
to jakis mały hub czy coś większego ?
dobra dokończymy rozmowę na GG
![]() |
#5 | |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Cytat:
2. Powiesił się bridge radiowy, nic na to nie poradzisz to tak ma, że raz na jakiś czas się wiesza, przyczyn może być od metra(np. wachania napięcia), a mi nie chce się pisać tutaj wypracowania, te urządzenia w takiej sytuacji należy zresetować poprzez wyłączenie i włączenie zasilania. Jak bardzo Cię interesuje co to za sprzęt to mam klucze do tych skrzynek(w zasadzie jest jeden typ zamków do skrzynek), tylko po co Ci takie informacje? To jest brocha techników sieciowych, żeby działało a jak działa i co to za sprzęt to nie Twój problem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Hmm a mozna kupić taki klucz ? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guru
![]() |
:-D :-D
LASER-em nie przepalisz zamka ![]() będziecie w nocy w kominiarkach robić włam z sąsiadem do skrzynki z hubem czy co ?
![]() |
#9 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Ta tylko jest jeden problem - ten hub wisi 5 m nad ziemią !!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |