Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   F1 sezon 2009 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/f1-sezon-2009-a-81754/)

joujoujou 07.10.2009 15:41

Jest oficjalne potwierdzenie tego, czego się wszyscy spodziewali:

Cytat:

Robert Kubica joins the Renault F1 Team in 2010 [...]

yahol 07.10.2009 15:45

No coz, "first driver & money" - to uzasadnienie.
Wybor jak wybor - ja obstawialem Toyote.

joujoujou 07.10.2009 15:47

Sam wolałbym Roberta w toyocie widzieć, ale spodziewałem się tego, co się stało. :kreci_gl:

Reetou 07.10.2009 15:52

Czemu w Toyocie? Jakoś nie widzę progresu Toyoty, stoją w tym samym, kiepskim punkcie, mimo ogromnych pieniędzy, które wydają na utrzymanie zespołu. Poza tym już drugi sezon zastanawiają się nad sensem inwestowania w F1. Ktoś kiedyś gdzieś powiedział i ja z tym się zgadzam: tylko samochody ze starego kontynentu mają to "coś", co jest potrzebne do wygrywania wyścigów... ;)

Ale mnie wkurza planet F1 - jak nie wiedzą o co się przyczepić do Roberta, to zawsze zostaje duży nos...

grzeniu 07.10.2009 19:00

Zamieszałem? :D
Moje określenie "Tacy to mali ludzie" odnosiło się do tych, którym przeszkadza nos Kubicy, jak i tych którzy mają coś do wzrostu Kaczora.
Specjalnie użyłem liczby pojedynczej i mnogiej oddzielnie, żeby to jakoś zaakcentować. Mnie ani nos ani wzrost nie przeszkadzają, oceniam ich po tym co robią i jak robią.

A Kubica i Renault? Cóż, chyba jednak najlepszy wybór spośród tych trzech.
Co będzie w nowym sezonie, czas pokaże. Po ostatnich zamieszkach w przepisach trudno przewidywać. Jedno, co widzę, to chyba będzie lepiej niż w BMW, bo i trudno żeby było gorzej.

Reetou 08.10.2009 15:16

Cytat:

Napisany przez ro29 (Post 1051180)
A pisanie, że ktoś ma 168 cm i jest "kurduplem" jest po pierwsze śmieszne, a po drugie obrażliwe jest tak przezywanie innych

Oczywiście masz rację. Wycofuję się z tego i wszystkich wysokich inaczej chciałem w tym miejscu serdecznie przeprosić :)

Cytat:

Jeśli weźmiemy średnią z drużyny siatkówki czy koszykówki to rzeczywiście 189 cm to średni wzrost - bo biorąc średnią statystyczną to chyba zdecydowanie wysoki !!

No i tu nie był bym taki pewien. Jakoś nigdzie nie spotkałem statystyk dotyczących wzrostu wśród populacji, więc mówię tylko na podstawie własnych obserwacji. Owszem, jak byłem w podstawówce, to oczywiście byłem "drągalem" itp. Grałem w siatę i byłem jednym z najwyższych w szkole (178cm). Ale teraz wracając ze spaceru koło gimnazjum spotykam młodzież w wieku ja wiem, 13-15 lat, z której większość, nie tylko chłopaki, jest co najmniej równa wzrostem ze mną, a na niektórych muszę patrzeć pod górę.

Cytat:

- zresztą jakie to znaczenie ma ogólnie wzrost ?? Owszem - dla siatkarza, koszykarza itp. ma -ale dla większości ?

Zasadniczo może i nie ma, chociaż... ;) http://www.msfera.pl/kobiety-wola-wysokich.html

I żeby było coś w temacie:

Campos jako drugi zespół obok Williamsa nie zgadza się na start Saubera w przyszłym roku. No proszę, taki świeżak, bez żadnej historii w F1 i już głosuje ;)

Ciekawe czy rzeczywiście Renault zgodziło się na podpisanie z Kubicą tylko rocznego kontraktu, jak chodzą ploty?

pops 08.10.2009 23:27

Ploty za płoty, u Allena piszą, że Red Bull chce spuścić Webbera i diluje z Raikkonenem, Button chce więcej kasy niż ma Brawn, a USF1 może wystartuje w przyszłym sezonie a może nie, bo im się sponsor ulotnił i Sauber ma jeszcze nadzieję.

ps. Normalnie bym tego nie pisał, ale chcę przeskipować stronę z tymi bzdurami o nielotach, a, że nikt tego nie chce skasować...

joujoujou 11.10.2009 23:27

Cytat:

[...] Francuska stajnia dała Polakowi możliwość opuszczenia zespołu już po roku, jeśli nie zagwarantuje mu odpowiednio szybkiego bolidu. [...]
No niezły kruczek w kontrakcie.

Ciekawe, czy renault też sobie taką furtkę zostawił - brak wyników = rozwiązanie kontraktu? :>

pops 18.10.2009 01:00

Fajne kwalifikacje, szkoda, że polsat zamiast puścić do końca transmisję na żywo z deszczu nad Sao Paulo przerwał w najciekawszym momencie :szczerb:.

Reetou 18.10.2009 01:35

Nie przerwał, leciały dalej... :hmm:

joujoujou 18.10.2009 18:06

:wow: ale rzeźnia - kto nie ogląda, ten trąba.

joujoujou 18.10.2009 19:38

Ilość załączników: 1
Massa macha flagą w szachownicę, Webber wygrywa wyścig, Kubica drugi, Button mistrzem.

Załącznik 53178

zene_k 18.10.2009 20:25

Ciekawe, jak Nick jutro za swoją porażkę obwini Roberta?:rotfl::rotfl:

grzeniu 18.10.2009 20:30

no i co ze stwierdzeniem, że cały czas jest lepszy, bo ma przecież więcej punktów :haha:

no początek wyścigu jak rzadko kiedy - oj działo się, działo :spoko:

pops 18.10.2009 22:15

Heidfeldowi paliwa brakło !!! No ale jaja, prawie z krzesła spadłem jak to przeczytałem !

A rzeźnia na początku była ciekawa :> przynajmniej się coś działo.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:00.