![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Registered
Data rejestracji: 27.09.2003
![]() |
Fat32,NTFS --- :/
Witam. Mam dysk Caviar 80GB. I chce, żeby dyski były sformatowane w systemie plikow fat32. I teraz sytuacja ma się tak, że na C mam 10GB i to jest w Facie. A dysk D i E to reszta kazdy po 50% czyli powiedzmy po 33GB. I teraz problem taki ze zadnym sposobem nie chce mi sformatować ich do Fata :/ Co mam zrobić ?
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
partition magic 8.0
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
A co ma do tego NTFS w temacie posta ??
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Registered
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
musisz zmienić rozmiar partycji
FAT32 poprawnie (jeśli nie tylko i wyłącznie ) pracować będzie z partycjami mniejszymi od 32 GB to ma coś chyba wspólnego z adresowanie nie jestem pewiem ale FAT32 maxymalnie obsłóży 32 GB jeśli mieć chcesz 3 partycje to systemową zrób większą np 15 GB a potem resztę dziel na pół ale moim zdaniem lepiej będzie zostawić systemową takąjaką masz a drugą zmniejszyć poniżej 32 i ustawić FAT trzecią natomias (zostanie powyżej 32 GB) jako NTFS - taka partycja czasem się przydaje choćby do wygodnego tworzenia plików (np obrazów płyt DVD) większych niż 4 GB - czego FAT nie obsłuży |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered
![]() |
Problem zniknął dzięki Partition magic. Zamienił mi Ntfs na Fat32 nawet te dyski powyżej 32GB
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
Data rejestracji: 12.12.2002
![]() |
Po co Ci partycja FAT32? Pzeciez ten system plikow nie dosc ze jest przestarzaly to sprawia wiele problemów - brak obslugi plików wiekszych niz 4GB i na dodatek na nowszych dyskach partycje FAT32 lubia znikac. NTFS nie jest wcale wolny - na nowszych, szybszych kompach (>1,5Ghz) zaryzykowalbym teze ze ntfs jest szybszy od fat32.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
roznic w predkosci dzialania tych systemow partycji nie widze, co wiecej ghost np szybciej dzialal na ntfs niz na fat32
wszystko swiadczy za tym zeby majac winde stosowac ntfs problem kompatybilnosci z narzedziami sciezki polecen tez juz imo jest nieaktualny - bo konsola dziala na ntfs, a poza tym od dlugiego czasu dostepny jest windowsPE dzialajacy w trybie graficznym z pelnym dostepem do ntfs |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered
![]() |
Być może NTFS dobry,ale gdyby nie to, że Fat32 nie może zapisać wiekszych niz 4GB plikow... to bym ani nie spojrzał na NTFSa... po co coś zmieniać skoro to jest dobre.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.02.2005
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |