Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.07.2004, 19:53   #1
Jabson
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 19.01.2004
Jabson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nokia 3510i, czy Samsung X-100?

Tak jak w temacie, mam dylemat ktory telefon wybrac? Wiem ze nokie sa komatybilne z roznymi softami i duzo jest do nich softu... a jak jest z samsungiem... kabelkami do nich itp? W sumie samsung mi sie bardziej podoba... co byscie polecili?

pozdro!

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.07.2004, 20:05   #2
michal_zb
Forumator

Data rejestracji: 23.05.2003
michal_zb zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
kolega miał 3510i i nie za bardzo był zadowolony... co prawda długo trzymała, ale obudowa mu pekła, klawisze się wytarły... no i troche duża ta 3510i, raczej bym był za samsungiem, ale może to jest jeszcze większy kicz (z żadnym samsungiem nie miałem do czynienia dlatego nie wiem)
michal_zb jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.07.2004, 20:35   #3
Proton
Wymiatacz

Data rejestracji: 18.06.2002
Proton zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jabson
Tak jak w temacie, mam dylemat ktory telefon wybrac? Wiem ze nokie sa komatybilne z roznymi softami i duzo jest do nich softu... a jak jest z samsungiem... kabelkami do nich itp? W sumie samsung mi sie bardziej podoba... co byscie polecili?

pozdro!
Ja posiadam telefon Samsung SGH-R210S i mam wątpliwości, czy jeszcze kiedykolwiek skłonię się do kupna ich telefonu...
Fakt, że posiadam chyba jeden z pierwszych telefonów Samsunga i nie ma raczej sensu go porównywać do SGH-X100... bo może jeszcze wtedy nie mieli dopracowanej technologii, a teraz jest lepiej. No nie wiem...
W każdym bądź razie ja mam problem z zasięgiem, niekiedy przerywa rozmowy, w trakcie starania się dodzwonienia gdzieś restartuje się, ma problemy z zainicjowaniem książki telefonicznej, często SMS'y nie chcą wyjśc... najgorsze jednak jest to, ze niekiedy ktoś do mnie dzwoni i nie może się dodzwonić.
X100 ładnie niewątpliwie wygląda i może być dobrym aparatem, ale jak z jego niezawodnością, to się okaże po jakimś roku
Proton jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.07.2004, 02:59   #4
frog
Żabol

Data rejestracji: 27.04.2003
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
N3510i jest spox. Mam ja od roku i jestem zadowolony. Jeszcze do tego kabelek+soft i mozna powgrywac sobie bardzo duzo stuffu

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.07.2004, 12:37   #5
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Tylko Nokia... Mam ja od pol roku, obudowa faktycznie jest troche nei zgrabna, wiec wymienilem na imitacje 7210 (telefon z wyzszej polki). Kolor, JAVA, MMS i jak to zawsze w przypadku Nokii bywa - DUZO STUFFU NA NECIE + WSPARCIE "GAZETOWE" ;-D

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:

M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.07.2004, 12:57   #6
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nokia.
Samsunga nigdy nie uważałem za dobrego producenta telefonów komórkowych.
Dla mnie liczy się ta trójka: Siemens , Nokia, Sony Ericsson

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.07.2004, 23:38   #7
Jabson
Wyjadacz ;)

W koncu skonczylem z samsugiem... jak na razie mie sie podoba... ale zobaczymy za jakis czas... kabelek w drodze... softu tez troche zapodalem i ciekawa rzecz... konwerter gier z nokii na samsunga zobaczymy jak bedzie dzialac z praktyce...
dzienks za info... (najwyzej za jakis czas spyle tego samsunga ;-) )

pozdro!
Stary 12.07.2004, 00:10   #8
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jabson
W koncu skonczylem z samsugiem... jak na razie mie sie podoba... ale zobaczymy za jakis czas... kabelek w drodze... softu tez troche zapodalem i ciekawa rzecz... konwerter gier z nokii na samsunga zobaczymy jak bedzie dzialac z praktyce...
dzienks za info... (najwyzej za jakis czas spyle tego samsunga ;-) )

pozdro!
Moze jakis szczegolowy tescik opisowy w wolnym czasie bys nastukal...
Milo by sie czytalo

Pozdrawiam
Stary 12.07.2004, 02:13   #9
Jabson
Wyjadacz ;)

http://www.samsung.com/pl/products/m...e/sgh_x100.asp po szczegoly techniczne zapraszam tutaj
A jesli chodzi i ocene subiektywna:
-telefon nie jest duży, ale mimo ze ze mam duze łapska ladnie i wygodnie w nich lezy, choc na poczatku sie o to obawialem
-smski pisze sie w miare wygodnie... choc powiem szczerze po Nokii 5510 z klawirem QWERTY troche odwyklem od "normalnego" smsowania
-wyświetalcz... jak na razie mnie powala... TFT 128x128 65536kolorków... jakość wypasiona
-polifonia... chyba lepszej nie znalazlem... no ale coz... ten tel ma chip dzwiekowy Yamahy, wiec czego mozna sie spodziewac mniam
-menu... w miare wygodne... choc po kilku nokiach ktore mialem wymaga przyzwyczajenia... bardzo szybki dostep do pisana smsa... jeden klik i piszesz... tylko szkoda ze niestety do ksiazki tel taki nie jest... trza wejsc w jedno menu, potem wybrać "wybierz" i dopiero jest... a powinna byc po jednym kliku... no ale mozna sie przyzwyczaic
-posiada 3 niezalezne budziki, ktorym mozna dodatkowo ustawic w jakie dni yg maja dzwonic
-organizer i w ogole kalendarz sa dosc funkcjnalne... notesik tez sie przydaje
-pamiec tel wnosi prawie 10MB... takze dosc sporo na dzwonki, tapetki, animacje, jave itp... oprocz tego ksiazka w telefonie na 1000 wpisow i archiwum na 200 sms/mms (to mi sie nawet bardzo podoba)
-niestety glosniczek od polifoni tez w nie pomyslanym miejscu... z dolu koma... wiec jak lezy np. na lóżku albo jest gdzies w ciuchu skitrana, mozna nie uslyszec dzwonka... mimo iz ogolnie jest glosny, na szczescie vibre ma konkretna...
-co przyniesie kabalek... zobaczymy
Oto kilka fotek porównawczych co do wymiarów:
od lewej: Samsung X100, Nokia 3210, Nokia 6210, Nokia 5510, Hagenuk

PS. Jak sie naładuje, zamieszcze mp3 z tym co potrafi polifonia tego fona

Edit:
-telefon obsluguje dzwonki w formacie mmf (SMAF i podobo i-melody, roznie pisza, w kazdym razie SMAF wchodzi w program od samsunga a do i-melody nie chca sie pliki konwertowac)... na poczatku mnie to troche zaniepokilo... ale poszukawszy w sieci, znalazlem soft ktory konwertuje midi do mff... ale nawet...... wav i mp3... i nawet calkiem ciekawie to brzmi
-nie moge na razie rozkiminc w czym sa animacje w tym tel... ale wiem ze na pewno nie sa jako gif... bo soft do komunikacji z tym telem obsluguje tylko: bmp, jpg, png... a z tego co wiem zaden z tych formatow nie obsluguje animcji... byc moze sie myle... moze to png... ale nie wiem zpelnie jak zrobic animacje png
-kableki do niego sa pod usb i COM... ale z tego co sie zorientowalem pod COM sa kompatybilniejsze i jako jedyne wspolpracuja z softem od samsunga... te z USB maja inny soft... (podobno tez calkiem niezly) i niby sa szybsze (fakt, usb jest szybsze) tylko nie wiem czy telefon jest tak szybki

Edit:
-znalazlem na pewnej stronce ze niby gifa obsluguje... ale jako MMS... ale skoro jako MMS chodzi to kablem tez sie powinno dac
"Formats image supportés par le MMS: JPEG, GIF, AGIF, WBMP, PNG"

pozdro!
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Nokia 3510i, czy Samsung X-100?-wielkosc.jpg   Nokia 3510i, czy Samsung X-100?-grubosc.jpg  

Ostatnio zmieniany przez Jabson : 12.07.2004 o godz. 06:42
Jabson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.07.2004, 14:59   #10
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

dzieki, czekamy na te dzwieki <moze jeszcze jakies spostrzezenia...>
Stary 14.07.2004, 01:50   #11
Jabson
Wyjadacz ;)

Z dzwiekami jeszcze poczekajce
Natomiast dorwalem kabelek pod USB Od razu odradzam kabelki firmy FOREVER, poniewaz nie dzialaja, przynajmniej z X100.
-co do dzwiekow to obsluguje mid(MIDI) i mmf(SMAF)
-co do oanimacji to jednak obsluguje gify...
-programikiem od samsunga sie bardzo milo zarzadz telefonikiem... tylko 1 wada... Jave mozna wgrywac tylko laczac sie z WAPem... ale poszukam jakiegos softu

na razie tyle... pozdro!
Stary 14.07.2004, 02:12   #12
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

A kopie zapasowe zawartosci telefonu <smsy, ustawienia, foldery, profile, mmsy, spis tel., kalendarz, notatki i co tam jeszcze w nim jest> tez da sie bez problemu zrobic? Cos jak Oxygenem w Nokii

Jaka ladowarke dostales w komplecie: podrozna <mala, lekka> czy zwykla <transformatorowa>?
Stary 14.07.2004, 17:24   #13
Jabson
Wyjadacz ;)

Co do kopii to mozna cos nam exportowac do jakiegos vCard... jeszcze nie doszedlem co i jak... Jesli chodzi o ladowarke... mala szara, lekka... podrozna... le jest jeszcze ciekawostka.... mam do niego kabelek pod USB ktory tez ma ladowarke... wiec jak podlaczam koma pod kompa to sie laduje prundem z USB dosc smiechowa opcja

pozdro!
Stary 14.07.2004, 17:57   #14
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
a co powiecie o modelu SGH-X600.

fotki (ściągnięte z jakiegoś forum) robi takie :
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Nokia 3510i, czy Samsung X-100?-pies.jpg  

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.07.2004, 20:47   #15
Proton
Wymiatacz

Data rejestracji: 18.06.2002
Proton zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez woitas
a co powiecie o modelu SGH-X600.

fotki (ściągnięte z jakiegoś forum) robi takie :

Osobiście uważam, że jak chcę robić zdjecia, to kupuję aparat, a nie telefon z możliwością robienia zdjęć.
Zresztą, w obecnych telefonach zaczyna mnie irytować zbytnie i przesadne upakowanie elektroniki, co na ogół objawia się większymi problemami z telefonem (zawieszenie, wirusy etc.). Ze zgrozą patrzę na nowe modele telefonów, które są połączeniem karuzeli z mikrofalówką.
Proton jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: