![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.01.2004
![]() |
Nokia 3510i, czy Samsung X-100?
Tak jak w temacie, mam dylemat ktory telefon wybrac? Wiem ze nokie sa komatybilne z roznymi softami i duzo jest do nich softu... a jak jest z samsungiem... kabelkami do nich itp? W sumie samsung mi sie bardziej podoba... co byscie polecili?
pozdro!
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forumator
Data rejestracji: 23.05.2003
![]() |
kolega miał 3510i i nie za bardzo był zadowolony... co prawda długo trzymała, ale obudowa mu pekła, klawisze się wytarły... no i troche duża ta 3510i, raczej bym był za samsungiem, ale może to jest jeszcze większy kicz (z żadnym samsungiem nie miałem do czynienia dlatego nie wiem)
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Cytat:
Fakt, że posiadam chyba jeden z pierwszych telefonów Samsunga i nie ma raczej sensu go porównywać do SGH-X100... bo może jeszcze wtedy nie mieli dopracowanej technologii, a teraz jest lepiej. No nie wiem... W każdym bądź razie ja mam problem z zasięgiem, niekiedy przerywa rozmowy, w trakcie starania się dodzwonienia gdzieś restartuje się, ma problemy z zainicjowaniem książki telefonicznej, często SMS'y nie chcą wyjśc... najgorsze jednak jest to, ze niekiedy ktoś do mnie dzwoni i nie może się dodzwonić. X100 ładnie niewątpliwie wygląda i może być dobrym aparatem, ale jak z jego niezawodnością, to się okaże po jakimś roku
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
N3510i jest spox. Mam ja od roku i jestem zadowolony. Jeszcze do tego kabelek+soft i mozna powgrywac sobie bardzo duzo stuffu
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tylko Nokia... Mam ja od pol roku, obudowa faktycznie jest troche nei zgrabna, wiec wymienilem na imitacje 7210 (telefon z wyzszej polki). Kolor, JAVA, MMS i jak to zawsze w przypadku Nokii bywa - DUZO STUFFU NA NECIE + WSPARCIE "GAZETOWE" ;-D
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Nokia.
Samsunga nigdy nie uważałem za dobrego producenta telefonów komórkowych. Dla mnie liczy się ta trójka: Siemens , Nokia, Sony Ericsson
|
|
|
#7 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
W koncu skonczylem z samsugiem... jak na razie mie sie podoba... ale zobaczymy za jakis czas... kabelek w drodze... softu tez troche zapodalem i ciekawa rzecz... konwerter gier z nokii na samsunga
zobaczymy jak bedzie dzialac z praktyce...dzienks za info... (najwyzej za jakis czas spyle tego samsunga ;-) ) pozdro!
|
|
|
#8 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Cytat:
![]() Milo by sie czytalo ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
#9 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
http://www.samsung.com/pl/products/m...e/sgh_x100.asp po szczegoly techniczne zapraszam tutaj
![]() A jesli chodzi i ocene subiektywna: -telefon nie jest duży, ale mimo ze ze mam duze łapska ladnie i wygodnie w nich lezy, choc na poczatku sie o to obawialem -smski pisze sie w miare wygodnie... choc powiem szczerze po Nokii 5510 z klawirem QWERTY troche odwyklem od "normalnego" smsowania ![]() -wyświetalcz... jak na razie mnie powala... TFT 128x128 65536kolorków... jakość wypasiona -polifonia... chyba lepszej nie znalazlem... no ale coz... ten tel ma chip dzwiekowy Yamahy, wiec czego mozna sie spodziewac mniam-menu... w miare wygodne... choc po kilku nokiach ktore mialem wymaga przyzwyczajenia... bardzo szybki dostep do pisana smsa... jeden klik i piszesz... tylko szkoda ze niestety do ksiazki tel taki nie jest... trza wejsc w jedno menu, potem wybrać "wybierz" i dopiero jest... a powinna byc po jednym kliku... no ale mozna sie przyzwyczaic -posiada 3 niezalezne budziki, ktorym mozna dodatkowo ustawic w jakie dni yg maja dzwonic -organizer i w ogole kalendarz sa dosc funkcjnalne... notesik tez sie przydaje -pamiec tel wnosi prawie 10MB... takze dosc sporo na dzwonki, tapetki, animacje, jave itp... oprocz tego ksiazka w telefonie na 1000 wpisow i archiwum na 200 sms/mms (to mi sie nawet bardzo podoba) -niestety glosniczek od polifoni tez w nie pomyslanym miejscu... z dolu koma... wiec jak lezy np. na lóżku albo jest gdzies w ciuchu skitrana, mozna nie uslyszec dzwonka... mimo iz ogolnie jest glosny, na szczescie vibre ma konkretna... -co przyniesie kabalek... zobaczymy ![]() Oto kilka fotek porównawczych co do wymiarów: od lewej: Samsung X100, Nokia 3210, Nokia 6210, Nokia 5510, Hagenuk ![]() PS. Jak sie naładuje, zamieszcze mp3 z tym co potrafi polifonia tego fona ![]() Edit: -telefon obsluguje dzwonki w formacie mmf (SMAF i podobo i-melody, roznie pisza, w kazdym razie SMAF wchodzi w program od samsunga a do i-melody nie chca sie pliki konwertowac)... na poczatku mnie to troche zaniepokilo... ale poszukawszy w sieci, znalazlem soft ktory konwertuje midi do mff... ale nawet...... wav i mp3... i nawet calkiem ciekawie to brzmi ![]() -nie moge na razie rozkiminc w czym sa animacje w tym tel... ale wiem ze na pewno nie sa jako gif... bo soft do komunikacji z tym telem obsluguje tylko: bmp, jpg, png... a z tego co wiem zaden z tych formatow nie obsluguje animcji... byc moze sie myle... moze to png... ale nie wiem zpelnie jak zrobic animacje png ![]() -kableki do niego sa pod usb i COM... ale z tego co sie zorientowalem pod COM sa kompatybilniejsze i jako jedyne wspolpracuja z softem od samsunga... te z USB maja inny soft... (podobno tez calkiem niezly) i niby sa szybsze (fakt, usb jest szybsze) tylko nie wiem czy telefon jest tak szybki ![]() Edit: -znalazlem na pewnej stronce ze niby gifa obsluguje... ale jako MMS... ale skoro jako MMS chodzi to kablem tez sie powinno dac ![]() "Formats image supportés par le MMS: JPEG, GIF, AGIF, WBMP, PNG" pozdro!
Z prochu powstałeś... więc się otrzep!!! pozdro4@LL ! Ostatnio zmieniany przez Jabson : 12.07.2004 o godz. 06:42 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
dzieki, czekamy na te dzwieki <moze jeszcze jakies spostrzezenia...>
|
|
|
#11 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Z dzwiekami jeszcze poczekajce
![]() Natomiast dorwalem kabelek pod USB Od razu odradzam kabelki firmy FOREVER, poniewaz nie dzialaja, przynajmniej z X100.-co do dzwiekow to obsluguje mid(MIDI) i mmf(SMAF) -co do oanimacji to jednak obsluguje gify... -programikiem od samsunga sie bardzo milo zarzadz telefonikiem... tylko 1 wada... Jave mozna wgrywac tylko laczac sie z WAPem... ale poszukam jakiegos softu ![]() na razie tyle... pozdro!
|
|
|
#12 |
|
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
A kopie zapasowe zawartosci telefonu <smsy, ustawienia, foldery, profile, mmsy, spis tel., kalendarz, notatki i co tam jeszcze w nim jest> tez da sie bez problemu zrobic? Cos jak Oxygenem w Nokii
![]() Jaka ladowarke dostales w komplecie: podrozna <mala, lekka> czy zwykla <transformatorowa>?
|
|
|
#13 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Co do kopii to mozna cos nam exportowac do jakiegos vCard... jeszcze nie doszedlem co i jak... Jesli chodzi o ladowarke... mala szara, lekka... podrozna... le jest jeszcze ciekawostka.... mam do niego kabelek pod USB ktory tez ma ladowarke... wiec jak podlaczam koma pod kompa to sie laduje prundem z USB
dosc smiechowa opcja ![]() pozdro!
|
|
|
#14 |
|
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Cytat:
Osobiście uważam, że jak chcę robić zdjecia, to kupuję aparat, a nie telefon z możliwością robienia zdjęć. Zresztą, w obecnych telefonach zaczyna mnie irytować zbytnie i przesadne upakowanie elektroniki, co na ogół objawia się większymi problemami z telefonem (zawieszenie, wirusy etc.). Ze zgrozą patrzę na nowe modele telefonów, które są połączeniem karuzeli z mikrofalówką. |
|
|
|
|
![]() |
|
|