![]() |
Cytat:
|
ja dla odmiany DHLowi nic zazucic nie moge
UPS tez ale fakt faktem malo wysylam jedyne zle przygody mam z Poczta, ale to juz chyba tradycja u nich, zeby paczkami grac w football |
Witam !
Ja rok temu wysyłałem coś większego - skorzystałem z usługi Stolicy - nie mogę im raczej nic zarzucić - szybko itd. - aczkolwiek nie była to rzecz zbytnio delikatna - tak jak laptop ... Jako ciekawostkę mogę podać że trochę inaczej wyceniano mi to przez telefon - a inaczej już kurier na miejscu - a już wogóle najpierw - też w Stolicy - mi powiedzieli, że to muszą być dwie paczki osobne - a jak dzwoniłem się umówić - to inna osoba kazała mi z tego zrobić jedną przesyłkę ;) Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
|
stolica - UPS
servisco - DHL szybka paczka - GLS zycie :D |
Już dzisiaj podzwoniłem po przewoźnikach.. Do jednego nie mogłem dodzwonić się wcale, w drugim panienka nie była w stanie mi praktycznie nic na temat kosztów powiedzieć, a w końcu stwierdziła, że nie przyjmują nowych przesyłek od osób prywatnych, bo mają ich za dużo.. W kolejnej okazało się, że przesyłka za pobraniem nie wchodzi w skład ich usług i ostatecznie okazało się, że z 5 fim tylko DHL jest w stanie zrealizować moją strasznie wygórowaną prośbę..
Polska cholera.. przypomina mi się, jak kupowałem lodówkę... |
Masterlinka też już nie ma teraz to DPD -- to tak gwoli wyjaśnienia :D
|
ja korzystalem z DHL i stolicy wysylajac komputer.... 100% zadowolenia...
|
A SpedPol to Schenker :szczerb:
|
Jak do tej pory korzysta***322;em z dw***243;ch firm spedycyjnych:
TNT - Wysy***322;any by***322; nap***281;d Plextor 130A. Zero problem***243;w. Schenker - BenQ LS DW1655 - Jedyny problem to odkszta***322;cone pude***322;ko :] Na szcz***281;***347;cie nap***281;dowi nic nie jest :) Z tych dw***243;ch poleci***322;bym TNT. |
Cytat:
Niestety, z tego, co mi wiadomo, tak się zwiększyła ilość wysyłanych przesyłek za pomocą firm kurierskich, że mogą wybierać klientów. Nic, tylko firmę kurierską zakładać :D |
Cytat:
|
3 razy mialem do czynienia z kurierami .
Za 1 jak komputer zamowi***322;em to pomyli***322; adres na osiedlu :| i musialem smigac z pc wazacym prawie 20 kg 300m ;p UPS .. 2 inne przesylki dostarczyli wzorowo , raz nawet zadzzwoni***322; ze bedzie za 10 min :] pozdro |
ciekawe czemu tak sie zwiekszyla liczba paczek pzressylanych kurierami?
na pewno nie dlatego ze poczta polska jest firma ktora dba o klienta, a w szczegolnosci dba o paczki, dostarcza je blyskawicznie i bezpiecznie... musze poszukac innych powodow... PS. w czechach zwykla paczka wyslana na poczcie dostarczana jest na drugi dzien do domu....w polsce to czasem nawet pocztex idzie dluzej...;/ |
Nic nowego.. Mnie akurat cieszy ta informacja, bo znaczy to, ***380;e konsumenci u nas zaczynaj***261; by***263; ***347;wiadomi i sk***322;onni do rezygnacji z kiepskiej jako***347;ci us***322;ug. To cieszy.
Inna rzecz, ***380;e teraz firmy transportowe, zamiasto dostosowa***263; si***281; do wi***281;kszej liczby odbiorc***243;w, zaczynaj***261; ich olewa***263;.. Nic to, dzisiaj wys***322;a***322;em paczk***281; DHL-em, ma doj***347;***263; jutro. Zobaczymy, jak b***281;dzie. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:10. |