Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 10.08.2006, 17:56   #11
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez REi
wstawiajac pole tekstowe word tworzy 2 obszary - 1 jest traktowany jako obrazek i zaleznie od ustawien "odpycha" tekst a drugi to samo pole tekstowe. Z tego pierwszego robisz margines na stronie na ktorego obszarze pozniej mozesz dowolnie wstawiac pola tekstowe. Nastepnie za pomoca ctrl+v vtrl+c musial bys ten marginesowy obszar skopiowac i wkleic na wszystkie stronki... lub

Tworzac pole tekstowe lapiesz samo pole i wyciagasz poza ten obszar, obszar zaznaczasz i usuwasz a pole kopiujesz sobie za pomoca ctrl+c, zwiekszasz margines w calym dokumencie i potem wklejasz sobie na nim pola tekstowe - zauwaz ze one nie wchodza w interakcje z tekstem wiec mozesz je dowolnie na marginesach w potrzebnych miejscach ustawiac.

rzecz robiona zarowno pierwszym jak i drugim sposobem wyglada tak (sorry za jakosc):

edit - pamietaj zeby polom tekstowym usunac ramki
W sumie to jest to całkiem niezły pomysł Dzięki za pomoc

Tylko.. na razie, jak pisałem wyżej, popróbuję trochę z Open Officem, a nie wiem, czy tam jest tak samo (domyślam się, że raczej pisałeś na przykładzie Worda). Ale pewnie też da się to zrobić. Efekt w każdym razie mi się podoba, o czymś takim właśnie myślałem

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: