Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 17.08.2006, 13:37   #11
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Ok, po kolei

(przy okazji - pierwszy post edytować mogłeś )

Co do pierwszego posta, czyli instrukcji, to zaraz będę sprawdzał, ale podejrzewam, że zadziała i znowu okaże się, że przegapiłem jakąś funkcję Ehh.. trzeba jednak zainswestować w jakiś podręcznik, bo help - mimo, że dobry (naprawdę sporo rzeczy już w nim znalazłem) - to jednak pewne ograniczenia ma. W każdym razie.. dzięki za pomoc (znowu )

Cytat:
jeszcze drobne uwagi:
- swietny opis OO jest na polskiej stronie WikiPedii
A to zaraz sprawdzę, tam przyznam nie szukałem.

Cytat:
- spacja nierozdzielajaca (i inne znaki nierozdzielajace) wstawia sie tak jak w WordPerfekcie czy innych pakietach, a nie tak jak w Office - czyli ctrl+space a nie ctrl+shift+space
Szczerze mówiąc to tych znaków nierozdzielających nigdy jeszcze nie stosowałem, ale coraz częściej zaczynam się zastanawiać, czy może by nie spróbować. Zapamiętam w każdym razie skrót.

Cytat:
- plik najlepiej eksportowac do pdf przed wydrukiem (ta uwaga dotyczy wszystkich mozliwych pakietow biurowych), bo edytory tekstu przed rozpoczeciem druku dokonuja formatowania pod katem drukarki (Office tez, jezeli ktos w to watpi...) co moze skutkowac (dzieje sie to bardzo, bardzo zadko, ale...) drobnymi przesunieciami w dokumencie
w pdf to jest oczywiscie niemozliwe - w koncu pdf to wizualna wersja pliku ps...
Na razie z drukiem nie ma problemów (testowałem różne ustawienia, które od razu chcę podejrzeć 'na żywo', więc już to sprawdziłem), ale spróbuję na koniec. W sumie tego też jeszcze nigdy wcześniej nie próbowałem (nigdy nie miałem potrzeby).

Cytat:
no i jeszcze jedna rzecz za ktora OO nie mozna nie kochac
im wiecej piszesz tym wiecej sie pakiet uczy uzywanych przez Ciebie slow
warto, jesli ich nie zna i podkresla na czerwono, dodawac je do slownika
bo slowa uzywane najczesciej i znajdujace sie w slowniku jako poprawne proponuje na bierzaco po wpisaniu 3 pierwszych znakow
po koniec mojej pracy mgr praktycznie pisalem po 3 litery, enter, koncowka i znowu 3 litery, enter... naprawde duzo szybciej sie pisze
No właśnie jak coś dopisuję, to pokazują mi się te podpowiedzi. W sumie to na razie.. bardziej mnie to denerwuje a nie chciało mi się jeszze szukać, gdzie się wyłącza. Ale może spróbować z tego korzystać? Sam nie wiem.. większość pracy już mam napisane, więc na tym etapie mogę więcej czasu przeznaczyć na naukę obsługi, niż rzeczywiście na tym zaoszczędzę.. W każdym razie funkcja jest warta uwagi.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: