![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Kiedy zarejestrować auto w PL?
prosta sprawa...
Auto przyjechało z Niemiec "na kołach" na czasowych tablicach do 15 sierpnia tego oczywiście roku. Do kiedy zarejestrować je w polskim urzędzie? Ktoś mówił, że 5 dni od przekroczenia granicy, ale to chyba blef bo do 15 sierpnia...? dziekowa
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
swojego czasu byl przepis, zeby akcyzowac auto chyba wlasnie do piecu dni, nie pamietam dokladnie, ale wiem ze placilem 2 dni po terminie i przeszlo
nie wiem jak jest teraz ale pewno podobnie rejestracja nie ma tu nic do rzeczy ubezpieczenie OC powinno byc w dniu rejestracji, inaczej moga marudzic a co sciagnales? z ciekawosci zapytam
|
|
|
#3 |
|
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
może napisze jeszcze raz pytanie:
-chodzi dokładnie o opłate w urzędzie celnym, skarbowym -i kiedy zrobić przegląd techniczny moze nia ja, ale prawie, autko jest w naszej rodzinie ![]() VW Passat Variant 1,6 TDI GT 91 rok -co warto dodać ma full bajerów oprócz co też jest ciekawe klimy.
|
|
|
#4 |
|
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
tez mam VW, dobry wybor, ale z tym silniczkiem sie nie poscigasz, chociaz pewno nie po to ten pasek byl kupiony
zobacz tego linka, ja sobie go przeczytalem, kumpel co sciaga auta masowo mnie upewnil, ze mam dobre zrodlo, przywiozlem gofra i zastosowalem sie tych zalecen: http://www.zss.pl/~moto/www_prasa/28.htm i wsio bylo ok p.s. tak od razu, zebys nie tracil czasu, te 5 dni to jest od daty podpisania umowy, no ale jak sadze "umowa zmienna jest"
|
|
|
#5 |
|
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
ok przejrzymy.
Silnik? Wiesz co ma 80 czy 85 KM i jest to więcej niż w silniku bodajże 1,9 to taka ciekawostka i wbrew pozorom ładnie startuje. Z Niemiec spokojnie po autobanie ciągnął 150 km/h. I jak piszesz... nie do ścigania pasek był kupiony z takim silnikiem tylko dla ekonomi.
|
|
|
#6 |
|
Guru
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
No ja tez mam sciagniete auto z niemiec. Nissan Primera 1.6 '99 ale za to 96KM. Silnik maly ale bryka idzie jak burza. Jak stary nim jechal z niemiec to 180km/h mial na czwartym biegu bo zapomnial o 5
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
rosol to powodzenia... wzkaznik juz pewnie byl na czerwonym... wiem cos o tym, bo tez czasami jezdze 180 na czwartym biegu i jest przed czerowonym, ale ja mam Primerke '00 2.0 140KM wiec na Twoim silniczku na pewno bylo na czerwonym
|
|
|
#8 |
|
Guru
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
hehe bylo bylo
ale wiesz ... chcial wyprobowac nowa bryke
|
|