![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.08.2002
![]() |
ftp i rirewol
mam problem postawiłam ftpprogramem Bullet proof i żeby się na niego połąyczyć musze włączyć filtr firewol gdyż mam kompa w sieci sdi+router i potrzebne mi hasło do firewola skąd je wziać czy to jest to podawane to tpsa? czy inne?mój adres pyska76@poczta.onet.pl
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
ten firewall jest chyba narouterze a hasło do niego to takie samo jakbyś chciał zrobić restart routera po zapchaniu logując się na niego telnetem:
np. telnet ip.routera później zawoła chyba o hasło Gdybyś mógł od razu na swój komp. się zalogować to by oznaczało, że firewall jest do dupy, a właściwie to go nie ma. Jak jest z tym hasłem w tej chwili nie wiem ale za parę dni mogę się dowiedzieć, a może ktoś z forum będzie wiedział szybciej np. BAS Pozdrawiam PS. Sory, jeżeli w powyższej wypowiedzi zmieniłem Ci płeć ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Jaki ruter? I gdzie ten ftp?
JEŚLI DOBRZE ROZUMIEM: Jeśli za maskaradą to nie połączysz się z nim chyba, że wystawisz sobie port na zewnątrz, w wolnym tłumaczeniu to może być tylko pasywny ftp. Jeśli jest on na serwerze wystawionym na zewnątrz to przez ssh(właściwie to gdziekolwiek bybył). Nie bardzo rozumiem co chcesz zrobić, ale to nie jest zbyt dziwne patrząc na godziny moich postów to zostaje jakieś 3 godziny snu na dobę(Jak tak mają wyglądać wakacje to już nie moge się doczekać października). Zobacz na: http://www.lanforum.prv.pl/ Tam się za wiele nie dzieje ale może ktoś będzie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
mam router asmax ias660 , ftp jest na moim kompie a jaest nas 6 sztuk w sieci
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Nie wiem jak dziala ten ruter, ale w normalnych warunkach nie zobaczysz kompa z zewnątrz, chyba, że uda ci się wystawić port.
Generalnie przy takim rozwiązaniu(jedno IP publiczne + ruter+siec lokalna) ftp za maskaradą pracuje tylko pasywnie(ze swojego ftp mozesz wysylac i pobierac ale nie mozna na twoj ftp ladowac i pobierac nic z zewnatrz). Poproś kogos kto zajmuje się twoja siecia, żeby zmapowal twoj port. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
thx spytam mojego serwera
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |