![]() |
jak książka jest ciekawa to czytam gdzie się da. no może w trakie prowadzenia auta się powstrzymuje || || ||
|
Cytat:
pozdro |
niektórzy może pamiętają, dostałem pod choinkę czytnik e-booków no i....
zakochałem się, wygoda niesamowita, oczy nie bolą, czyta się to jak prawdziwą książkę, nie to co z telefonu czy laptoka. Nie wiedziałem, że książki w formacie .epub, czy .mobi zajmują kilkaset KB:spoko: góra 2-3 MB jak np. archipelag gułag Sołżenicyna :wow: na takiej pamięci (8GB) jaką mam w czytniku to chyba weszłaby cała biblioteka aleksandryjska :D Jednym słowem cieszę się jak dziecko :taktak: dawno nie dostałem tak pięknego i przydatnego prezentu, jestem już po lekturze Mistrza i Małgorzaty oraz przygód Szwejka. Baterii od Świąt jeszcze nie rozładowałem :D |
No to pogratulować prezentu ;)
Czytniki e-booków to świetna rzecz, nawet zwykłą książkę (jeżeli jest grubsza) nie zawsze wygodnie jest mieć ze sobą, natomiast taki czytnik - jak najbardziej :taktak: W Polsce to niestety wciąż nie jest bardzo popularne (choć i tak coraz bardziej), natomiast jeśli ktoś posługuje się zamorskimi językami, to po angielsku jest dostępnych za darmo multum książek, głównie klasyków, ale też ciekawych popularnonaukowych, nie wspominając już o stricte naukowych (też nieraz ciekawych). Ale gwoli ścisłości muszę dodać, że biblioteki aleksandryjskiej to byś na swoim urządzeniu nie zmieścił; powiedzmy, że jedna książka to średnio niech tylko 0,5 MB; to daje 16 000 książek na 8 GB. Biblioteka aleksandryjska miała ok. 700 000 wolumenów, czyli potrzebowałbyś prawie 45 czytników :szczerb: |
Nie zmieści, ale zawsze jakiś rzymski poganin może mu zniszczyć ten czytnik. :>
|
Ja czytam tylko w domu:P Wiem, że są osoby potrafiące czytać w tramwajach lub podczas stania na przystanku ale ja jednak potrzebuje tego skupienia i relaksu by móc się na tym w pełni skupić.
|
OOO mam bardzo podobnie! Ja czytam jedynie w domu, albo w kawiarni gdy mogę sobie na spokojnie usiąść i nie myśleć o tym, że zaraz muszę coś zrobić:P Raz jak czytałam podczas jazdy w tramwaju, to nie skończyło się to dobrze:P
|
Spamofrenia? :>
|
Ja czytam tylko do góry nogami - jak zacząłem oglądać książki w wieku 3 lat to kładłem je odwrotnie i tak się już nauczyłem...
|
Ooo, mam tak samo! Czytam książki tylko odwrotnie, dobrze że w ogóle od początku do końca, a nie od końca do początku. Kiedyś spróbowałem przeczytać komiks w normalnej pozycji i od razu się przewróciłam!
|
Retubka, masz może fajne :cycki: to byś pokazała :spoko:
|
O to to :spoko:
|
|
Ta, reputce, staremu zgredowi, odłożyły się obwisłe cycki piwne, ale nie wiem czy pokaże, a nawet, to czy was to zajara. :rotfl:
|
no coś ty, Retubka to zmysłowa laska o błękitnym, powłóczystym spojrzeniu,
o wymiarach idealnych 90/60/92, mająca lekko nimfomańskie inklinacje :taktak: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:39. |