![]() |
Ale jaka wygoda :D
|
Niby tak ale to 2x większy koszt.
|
|
Nie można się zabezpieczyć przed wszystkim..
Jeżeli na złomie czopek znajdę do 20-30zł to koszt całości pewnie zamknie się w 100-120zł włączając koguta i wzmocnienie drzwi. |
A jak CI rower siekierą przetrąci lub czymś innym nie weźmie a zniszczy?
|
Cytat:
Prund jest w piwnicy. Nigdy nie twierdziłem, że ten ulock jest niezniszczalny - gdybym chciał taki ego to kupiłbym abusa za 500zł :D Drzwi w jakiś*tam sposób na pewno wzmocnię jednak nie ma co w nie inwestować bo jak to już ktoś wcześniej wspomniał - jak nie wejdą drzwiami to ścianą :D Mój plan to zrobienie czopka, delikatne wzmocnienie słabych punktów drzwi oraz zamontowanie koguta - np. takiego https://www.elfaelektronika.pl/elfa3...2-12&toc=19862 Jeżeli drzwi zostaną otwarte i nikt nie włoży klucza ponownie to zacznie wyć z siłą 90db :D W nocy nie ma bata, aby nikt się nie obudził. Czopek będzie tak umieszczony aby jak najmniej wygodnie było go przeciąć: Kod:
#################### - ścianaJuż samo wycie koguta sprawi, że mission impossible zamieni się*w mission impossible do kwadratu :D |
A ten rower to jakiś " kosmos " że go tak mocno chcesz chronić ?
Jak dostaną się do piwnicy to i rower zniknie. |
Tak tak, zabezpiecz (wzmocnij) drzwi. :P
Znałem takiego gościa kiedyś - wyfasował sobie supermocne drzwi pospawane z grubej stalowej blachy, kilka zupełnie nietypowych (samorobnych) zamków. Nie do przejścia. Przyszli, obejrzeli, pokumali... ...i przebili się przez ścianę. :haha: |
o alarmie wspominałem wcześniej xD Tzn czujnik ruchu xD
"czujnik ruchu podłączony do aparatu i cyk do internetu xD" |
Andy kilka pytan: czy to ma byc tylko zabezpieczenie na noc ? czy masz w piwnicy prad ? Zdajesz sobie sprawe ze ten U-lock jest dobry ale konkretne nozyce go przetna . Moze lepiej pomyslec nad wzmocnieniem drzwi i solidna klodka jak masz prad to moze byc czujka ruchu z alarmem z podtrzymaniem akumulatorowym na pilota co narobi halasu za 10 zlodziei i wszystkich sasiadow pobudzi w ten sposob wykluczysz wszystkich amatorow .
|
Rower będzie przypięty ulockiem od kryptonite.
Co do zabezpieczenia piwnicy, to preferuję rozwiązanie multi. Pierwsze są drzwi do całej piwnicy - zwykły zamek, potem dobre zapięcie + kłódka + dobre drzwi i na końcu ten czopek do którego zostanie przypięty rower ulockiem. Te zabezpieczenia też da się obejść ale pod względem stosunku bezpieczeństwo/cena będzie idealne. Pomyślę też nad montażem koguta, który zacznie wyć jak ktoś niewtajemniczony otworzy drzwi. Zawsze to takie coś w nocy zrobi niezły hałas. |
Andy - z czego byś nie zrobił, to będzie mocniejsze od tego rowera i od linki czy łańcuszka którym go przywiążesz. Nie przesadzaj.
Zresztą może lepiej zastanowić się nad lepszym zabezpieczeniem twojej piwnicy? W sensie zamknięcie jej lepszym zamkiem czy kłódką. W piwnicy przecież możesz mieć więcej rzeczy wartych zabezpieczenia przed kradzieżą. |
Piwnica dla mnie.
|
Cytat:
Cytat:
Rozumiem, że to ma być u Ciebie w piwnicy? Pytam na wszelki wypadek, bo jeżeli zamierzasz coś takiego zrobić na korytarzu, to od razu z ubezpieczeniem. Inaczej jeśli ktoś sobie o to połamie nogę, to będziesz miał spory problem... |
Bedzie idealne , a przy okazji przyczepe zawiesisz :D
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:46. |