![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.10.2001
![]() |
![]()
Witam!
Bardzo Was prosze o zinterpretowanie tego wykresu. Kazdy z was ma jakies swoje doswiadczenia w tym zakresie i byloby milo gdyby wyrazil swoja opinie o tym co widzi. Dla ulatwienia interpretacji dodam, ze za tani sprzet komputerowy uwaza sie: uzywany Compaq Desktop PII 350 MHz; 64 MB RAM; dysk 6,4 GB w cenie 689 zl netto + 3% Vat Monitor uzywany 17' DELL Trinitron w cenie: 419 zl + 3% Vat Po Waszych wypowiedziach postaram sie wyjasnic w jakim celu ten topic zamiescilem. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
@ wykres: jest ladny i czytelny.
![]() Ale chyba, bo moze nie zauwazylem, obecne wymagania OS-ow nieco sa wieksze. To tyle co do rysuneczku. A moje poglady, sa takie: do 90% zadan, mysle ze i obecnych i przyszlych, wystarcza taki konfig: procesor 600 MHz. pamiec 128 MB RAM. Dysk (tu moje wymagania sa wieksze) min. 20 GB. monitor 15``. Wyscig miedzy producentami GIER a PROCESOROW absolutnie mnie nie interesuje! Nie wiem czy dokladnie ci o to chodzilo? |
![]() |
![]() |
#3 |
Wymiatacz
![]() |
dzieki za pierwszy post. Sprawe wyjasnie pozniej!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Krotka interpretacja.
Nie kupywac kompow w sklepie a. np u studenta w akademiku (bo czesto lewy towar). Oraz co najwazniejsze zeby pracowac na kompie nie potrzeba miec super maszyny (Oczywiscie w zakresie pisania w Wordzie). Jezeli Mamy Linuxa wystarczy najtanszy sprzet (Przyzwoite warunki daje juz Pentium 100) Wg wykresu w sprawie wymagan systemowych jest to wlasnie linia wymagan systemu Linux. Wraz z nowszymi kompilacjami nie ma potrzeby zmian konfiguracyjnych, gdyz wykorzystuje w pelni jego zasoby/konfiguracje (niepotrzebne skreslic). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Wykresik ciekawy
![]() prawda jest taka ze do worda, www i e-maili niepotrzeba potwora z trzygigahercowym prockiem i "suszarka" FX "zwykle" 500mhz z riva vanta wystarczy ![]() inna sprawa jest wszechobecny marketing ktory wmawia nam poprzez reklame ze bez najnowszych=najdrozszych komponentow nasz blaszak nadaje sie na zlom ![]() niestety bez czestych modernizacji wnetrznosci w nowe gry sie niepogra ![]()
![]() |
#6 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Na pierwszy rzut oka: Nie ma sensu kupowac procka szybszego nish 500MHz / ja jestem w tym zielonym zakreskowanym obszarze zwanym cena do wydajnośc / ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wymiatacz
![]() |
Zalozmy, ze ten zielony obszar w ktorym sie znajdujesz to jest komputer uzywany o wartosci 1120 zl + 3%Vat (wraz z monitorem 17cali).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
A w jakim kraju jest ten 3 % VAT? A gdy sprzedajesz to tez z Vatem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Gość
|
Cytat:
no i dysk troche przymaly. |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
odeszły MAJSTER
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wymiatacz
![]() |
Dla ulatwienia interpretacji dodam, ze za tani sprzet komputerowy uwaza sie:
uzywany Compaq Desktop PII 350 MHz; 64 MB RAM; dysk 6,4 GB w cenie 689 zl netto + 3% Vat Monitor uzywany 17' DELL Trinitron w cenie: 419 zl + 3% Vat |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|